Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro Decizie explozivă în Parlament pentru scriitorii din pușcării

ro

11 Oct, 2016 15:26 5620 Marime text
Senatorii jurişti au amendat, astăzi, proiectul privind aprobarea OUG 24/2016, care modifică Legea referitoare la executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, în sensul acordării unei reduceri a pedepsei de 20 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie realizată, scriu jurnaliştii de la stiripesurse.ro.

În forma iniţială a textului ordonanţei, articolul 96, alin. (1), lit. f) era modificat în sensul acordării unei reduceri a pedepsei de 20 de zile, indiferent de numărul lucrărilor ştiinţifice scrise sau al invenţiilor brevetate. 

„În cazul elaborării de lucrări ştiinţifice publicate sau invenţii brevetate, se consideră 20 de zile executate, indiferent de numărul lucrărilor ştiinţifice sau a invenţiilor realizate, pentru întreaga durată a executării pedepsei, inclusiv în cazul pedepselor contopite", stipula actul normativ. 

Potrivit amendamentului formulat de Comisia pentru drepturile omului şi însuşit de Comisia juridică, în cazul elaborării de lucrări ştiinţifice publicate sau invenţii brevetate, se consideră 20 de zile executate, pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie realizate. 

În timpul dezbaterilor, Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului şi membru al Comisiei juridice, a precizat că redactarea unei astfel de lucrări implică ani de studiu şi de cercetare. 

Integral pe stiripesurse.ro.

Sursa: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii