Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Weekend al „săgeţilor pe două roţi“ Ciclişti de la opt cluburi au luat startul, vineri, în ediţia 2018 a Turului Dobrogei

ro

12 May, 2018 00:00 2641 Marime text
După un an de pauză, Turul Dobrogei la ciclism a revenit în forţă în 2018. Clubul Bilal Constanţa, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Federaţia Română de Ciclism, Primăria Constanţa, RATC Constanţa şi VIVO! Constanţa, organizează, în acest weekend, cea de-a 18-a ediţie a competiţiei, plecată la drum pentru prima dată în 1968.
 
Anul acesta, turul se adresează doar cadeţilor şi juniorilor licenţiaţi (masculin şi feminin). În întrecere s-au înscris 30 de rutieri, de la opt cluburi: Bilal Constanţa, Olimpia Bucureşti Rovelo, Petrolul Ploieşti, Voinţa Cluj-Napoca, CS Otopeni, Bike Squad, Novak Cycling Academy şi Torpedo Zărneşti. Ediţia 2018 a debutat ieri, dimineaţă disputându-se un contratimp individual de 10 kilometri (ieşire Mihail Kogălniceanu spre Cuza Vodă), iar după-amiază fiind programat un fond de 60 de kilometri, pe traseul Murfatlar - Ciocârlia de Sus - Ciocârlia - Cobadin - Viişoara - Pietreni şi retur.
 
Sâmbătă, 12 mai, rutierii vor parcurge un fond de 90 de kilometri (Constanţa - Ovidiu - Mihail Kogălniceanu - Târguşor - Cheia - Grădina şi retur), iar duminică, în ultima zi de întrecere, se va rula pe un circuit de 50 de kilometri pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa.
 

Duminică se încheie şi ediţia a cincea a Cupei Mării Negre

 
Etapa de duminică a Turului Dobrogei va fi deschisă de copiii de la Cupa Mării Negre. Runda care va închide ediţia a cincea a cupei are programat primul start la ora 10.00. „Am reuşit să readucem Turul Dobrogei pe harta ciclismului românesc şi sperăm că, în doi - trei ani, şi pe cea a ciclismului european. Etapele tradiţionale şi configuraţia geografică a Dobrogei atrag cicliştii, în fiecare an, ca un magnet“, a declarat Victor Bănescu, preşedinte clubului Bilal.
 
Sursa foto: Facebook (Turul Dobrogei)
 
Citeşte şi:
 
Cine a urcat pe podium, astăzi, în prima etapă a Turului Dobrogei la ciclism, ediţia 2018 (galerie foto)
 
Atenție șoferi. Traficul rutier va fi închis pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța. Ce tronson este afectat și de ce a fost luată decizia
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii