Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Volei După 38 de ani, România a ajuns din nou în primele opt echipe ale Europei. Meciuri extraordinare ale tricolorilor!

ro

12 Sep, 2023 10:08 1092 Marime text
 
Echipa națională masculină de volei a României a realizat performanța de a pătrunde din nou în primele echipe ale continentului, după o pauză de 38 de ani!  
 
Tricolorii au disputat sfert de finală, la Varna, în Bulgaria, la Campionatul European, întâlnind pentru a doua oară în competiție campioana olimpică Franța, la doar șapte zile distanță de la primul lor meci la Euro.
 
După o victorie extraordinară cu 3-1 în grupă (cea mai mare surpriză a Campionatului European 2023), România a jucat foarte bine și în a doua partidă, s-a aflat la conducere în seturile 2 și 3, însă Franța, cu o evoluție stelară, a reușit să se impună, cu 3-0 (25-22, 25-14, 27-25).
 
În parțialul trei, tricolorii au fost aproape de a rămâne în meci, având patru mingi de set, dar au ratat șansa de a reduce din diferență la seturi.  
 
Succesul din grupă a fost primul al unei echipe masculine din România în fața unei campioane olimpice, în ultimii 40 de ani! Iar tricolorii nu mai ajunseseră în primele opt echipe ale Europei din 1985!
 

Visul frumos s-a terminat!
 
România pierde în fața campioanei olimpice, Franța, sfertul de finală disputat la Varna. Păcat, am fost aproape în două dintre cele trei seturi, am condus, dar nu am avut parcă încredere în puterile noastre.
 
România-Franța 0-3, un meci în care tricolorii au ținut piept campionilor olimpici. Am jucat de la egal la egal în setul 1 și 3, dar nu am reușit să concretizăm pe final. Terminăm cu satisfacția de a intra între primele 8 echipe ale Europei.
 


În setul 1, Franța a revenit de la 18-20, pe serviciile incredibile ale lui Carle și a ajuns prima la punctul 25: 25-22. Setul doi a fost clar al ”cocoșilor”, 25-14.
 
Setul 3 a fost unul incredibil, în care băieții lui Sergiu Stancu au condus de la un capăt la altul. Am început cu 5-0, ne-am dus la 20-15 și apoi am avut trei mingi de set la 24-21 și a patra la 25-24! Le-am ratat pe toate și francezii au câștigat 27-25.
 
Parcursul băieților noștri se încheie aici, suntem între primele opt echipe ale Europei, nu am mai fost într-o astfel de situație din 1985. Pentru asta toți jucătorii noștri, stafful, oamenii de lângă echipa națională, merită felicitări. Băieții ăștia ne-au făcut să visăm, ne-au făcut să trăim sentimente pe care nu le mai simțisem de mult. Vă mulțumim, eroii noștri!, este mesajul Federației Române de Volei.
 

Rezultatul României la Euro:

0-3 cu Portugalia
2-3 cu Israel
3-2 cu Turcia
3-1 cu Grecia
3-1 cu Franţa
3-2 cu Croația (în optimi)
0-3 cu Franța (în sferturi)
 
Sergiu StancuNaționala României îl are ca antrenor principal pe Sergiu Stancu, fost voleibalist la CVM Tomis Constanța, cu care a cucerit trei titluri naționale (2013 - 2015).
 
De asemenea, antrenor secund al lotului tricolor este Răzvan Parpală, de la CSM Constanța.
 
Iar unul dintre componenții lotului, Adrian Aciobăniței, a jucat și el la Constanța, debutând în prima ligă la CVM Tomis, în 2012, la 14 ani și jumătate, sub comanda lui Răzvan Parpală!    
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Volei)
 
Citește și:

 
Volei
Argentinianul Cristian Imhoff, noul antrenor al CSM Constanța (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii