Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Virgil Ghiţă, de la FC Viitorul, împlineşte 21 de ani Jucătorul finalei Cupei României speră să facă o figură frumoasă şi la Euro

ro

04 Jun, 2019 00:00 3531 Marime text
Tânărul fundaş central de la FC Viitorul Virgil Ghiţă a avut o ascensiune importantă în ultimul timp. A devenit jucător de bază în defensiva lui Hagi şi a evoluat impecabil în finala Cupei României, câştigată de echipa sa, în care a marcat un gol foarte important şi a avut apoi o intervenţie remarcabilă în apărare. Graţie jocului său, a fost desemnat cel mai bun fotbalist al finalei! Marţi, 4 iunie, Virgil împlineşte 21 de ani, iar următorul său mare obiectiv este să facă o figură frumoasă cu echipa naţională de tineret la Campionatul European.
 
„Virgil Ghiţă a încheiat fantastic cel mai bun sezon din carieră, cu un gol în finala Cupei României ce a deschis drumul echipei spre al doilea trofeu din istorie. A debutat în Liga 1 la doar 19 ani, într-un meci cu CFR Cluj, şi treptat a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei. Tânărul fundaş al Viitorului îşi face simţită prezenţa şi în care advers, având deja trei goluri marcate (unul în Liga 1 şi două în Cupa României). Component de bază şi al naţionalei U21, Ghiţă speră la un turneu final foarte bun în Italia“, se arată pe pagina de Facebook a FC Viitorul.
 

„Fără echipă, n-aş fi reuşit“

 
Echipa de pe litoral a avut un sezon 2018/2019 excelent, clasându-se pe locul trei în campionat şi cucerind în premieră Cupa României, iar la aceste realizări a contribuit şi Virgil Ghiţă. „A fost un sezon de succes pentru noi. În LIga 1, am avut ca obiectiv locul trei şi, din fericire, ni l-am îndeplinit. E ceva imens, un lucru foarte important, că am cucerit şi Cupa României. Suntem foarte fericiţi. Ne-am dorit mult trofeul şi am muncit mult pentru el. Îl merităm. Mă bucur pentru reuşitele mele. Sunt mândru că am putut ajuta echipa, iar pe viitor sper să o fac şi mai mult. Am înscris şi goluri, puţine, e adevărat, dar foarte importante. Fără echipă, n-aş fi reuşit. A contat foarte mult încrederea care mi-a fost acordată. Cu cât joci mai mult, cu atât prinzi încredere, mai ales la o vârstă precum a mea“, a declarat Virgil Ghiţă.
 

„Încă un vis împlinit! Jucătorul finalei! Te iubesc!”

 
Tânărul fotbalist a avut o imensă surpriză şi bucurie atunci când a primit titlul de jucător al finale Cupei României. „A fost un sentiment foarte plăcut, extraordinar. M-am simţit foarte bine. Nici n-am ştiut ce să fac în acel moment. Mi-am auzit numele strigat şi pe băieţi zicându-mi «Du-te, du-te şi i-aţi premiul!». La început, nu mi-am dat seama despre ce e vorba. M-am bucurat foarte mult, dar, repet, n-aş fi putut reuşi nimic fără echipă. E un premiu care a încununat toată munca mea. Sper să mai obţin asemenea distincţii. Eu voi munci la fel de mult şi în continuare, poate şi mai mult“, a mai spus Ghiţă, un fotbalist înalt de 1,86 m, născut la Piteşti. La finală, Virgil a fost încurajat şi de prietena sa, Sandra Sonia Axinciuc, fiica fostului fotbalist al FC Farul, Rapid sau FC Naţional Marius Axinciuc. „Încă un vis împlinit! Jucătorul finalei! Te iubesc!”, a postat tânăra pe Facebook.
 

11 jucători din lotul pentru Euro crescuţi de Academia Hagi

 
În lotul final al României pentru Campionatul European Under-21 din această vară, care se va desfăşura în Italia şi San Marino, din cei 23 de jucători convocaţi, nu mai puţin de 11 sunt crescuţi la Academia „Gheorghe Hagi“! De altel, FC Viitorul este clubul cel mai bine reprezentat din Liga 1, având cinci jucători care vor merge la turneul final (Ianis Hagi, Virgil Ghiţă, Radu Boboc, Andrei Ciobanu şi Denis Drăguş). Ceilalţi şase jucători crescuţi şi formaţi la Academia Gheorghe Hagi sunt: Tudor Băluţă, Dragoş Nedelcu, Florinel Coman, Alexandru Cicâldău, Cristi Manea şi Cătălin Căbuz. „Din fericire, am fost şi eu convocat. Merg cu mare încredere la turneul final, atât în mine, cât şi în echipă. Vom face o treabă bună. Ne vom pregăti cât mai bine. Sunt sigur că nu vom face act de prezenţă, aşa cum probabil cred multe persoane. Mergem al Euro să dovedim că suntem un grup foarte bun. E un lucru pozitiv că în lot se află mulţi actuali sau foşti jucători de la FC Viitorul. Ne cunoaştem foarte bine, avem acelaşi stil de joc“, a spus Ghiţă. România U-21 va debuta la Campionatul European pe 18 iunie, împotriva Croaţiei, pentru ca apoi să întâlnească în grupă Anglia (pe 21 iunie) şi Franţa (pe 24 iunie).
 

Nu se gândeşte acum la oferte

 
În urma realizărilor sale la FC Viitorul, Virgil Ghiţă a atras atenţia mai multor echipe, dar spune că în acest moment mintea îi stă doar la Euro. „Acum nu mă gândesc la eventuale oferte. Am vorbit cu Mister despre acest aspect, este un lucru benefic, dar trebuie să mă concentrez pe ce am de făcut. Am încredere în conducerea clubului că se vor rezolva toate. În momentul de faţă, trebuie să mă concentrez pe Campionatul European, iar apoi vom vedea ce va fi“, a punctat fundaşul central al FC Viitorul.
 
Sursa foto: Facebook (Virgil Ghiţă)
 
Citeşte şi:
 
Ianis Hagi şi Virgil Ghiţă, titulari integralişti în Anglia - România 2-1

Căpitan şi cu Galatasaray. „Sunt mândru“ În Antalya, banderola FC Viitorul stă şi pe braţul tânărului Virgil Ghiţă (galerie foto)
 
Fotbalist la FC Viitorul Virgil Ghiţă a fost sărbătorit în cantonamentul echipei naţionale

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii