Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Uşor-uşor, voi ajunge unde-mi doresc“ Meciul Israel - Republica Moldova, arbitrat de Mădălina Gherghi. Premieră pentru tânăra din Constanţa! (galerie foto)

ro

11 Apr, 2019 00:00 7205 Marime text
Pe parcursul acestei săptămâni, în România, la Mogoşoaia şi Buftea, se desfăşoară un turneu internaţional de fotbal feminin, la categoria de vârstă Under-16. Partidele sunt conduse numai de femei arbitru, iar printre tinerele delegate se numără şi Mădălina Gherghi, originară din localitatea constănţeană Poarta Albă şi care s-a mutat de câţiva mulţi ani la Bucureşti.
 
Mădălina a condus partida Israel - Republica Moldova 0-1, iar astăzi şi sâmbătă, 13 aprilie, va fi rezervă la alte două meciuri. La turneu mai participă selecţionatele României şi Ungariei, iar, în meciul în care s-a aflat la centru, constănţeanca a bifat o premieră în cariera sa de arbitru. „La Mogoşoaia şi Buftea se desfăşoară un turneu de dezvoltare UEFA la fotbal feminin, organizat de UEFA şi Federaţia Română de Fotbal. Meciul Israel - Moldova a fost primul arbitrat de mine la fotbal feminin! A fost interesant, dar puţin ciudat la început, până m-am acomodat cu stilul fetelor. Până acum, am participat numai la meciuri de băieţi. Am avut parte însă de o partidă foarte disputată, cu multe ocazii şi a fost o plăcere pentru mine să o conduc“, a declarat frumoasa domnişoară.
 

Delegată şi la turneele Academiei Hagi

 
În celălalt meci din prima zi, România a trecut de Ungaria cu 2-1. Programul celorlalte zile este următorul: astăzi - România - Republica Moldova (Mogoşoaia, ora 15.00), Ungaria - Israel (Buftea, ora 17.00); sâmbătă, 13 aprilie - România - Israel (Mogoșoaia, ora 11.00), Republica Moldova - Ungaria (Buftea, ora 11.00). „Până acum, am mai avut delegări la meciuri internaţionale, dar nu oficiale. S-a întâmplat când eram în Constanţa, la turneele organizate de Academia Hagi. Acum a fost ceva oficial, turneu organizat de Federaţie, ne-a delegat Comisia Centrală de Arbitri şi am avut observatori de joc“, a precizat constănţeanca.
 

Pe o linie bună

 
Mădălina a plecat din Constanţa la Bucureşti în urmă cu patru ani. În momentul de faţă, arbitrează partide la nivelul judeţului Ilfov (Liga a 4-a, Liga a 5-a), dar şi la juniori republicani. Tânăra, care e studentă la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii Bucureşti, îşi doreşte în arbitraj să ajungă cât mai repede în lotul Ligii a 3-a, iar apoi cât mai sus. „Sunt pe o linie bună în arbitraj. Sunt mulţumită. O iau pas cu pas şi uşor-uşor voi ajunge unde-mi doresc. Ca oricare arbitru, vreau să ajung cât mai sus posibil, arbitru FIFA bineînţeles. Mă antrenez, muncesc mult, am meciuri bune. Mă pregătesc şi de promovarea în Liga a 3-a. Aştept examenul, la vară poate“, a declarat constănţeanca.
 
Citeşte şi:
 
Cine i-a furat inima unei domnişoare de 17 ani „Droguri” pe terenuri de fotbal din judeţul Constanţa (galerie foto)

 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii