Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ușor-ușor, arătăm ca Farul campioana României“ „Gemenii golului“ Alibec și Budescu au făcut show cu Flora Tallinn (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

11 Aug, 2023 18:00 1855 Marime text
  • Constantin Budescu a avut parte de un debut fericit în tricoul echipei Farul Constanța.
 
Campioana României, Farul Constanța, a învins cu 3-0 la Ovidiu campioana Estoniei, Flora Tallinn, în turul trei preliminar al Conference League, iar „marinarii“ sunt cu un picior în play-off. Echipa de pe litoral a făcut spectacol, iar, în atac, Denis Alibec și Constantin Budescu s-au înțeles de minune, ca atunci când făceau show pentru Astra Giurgiu sau FCSB.
 
Ambii atacanți au fost titulari. Accidentat în meciul din deplasare cu Urartu, Alibec era incert pentru partida cu Flora, dar s-a refăcut în timp util. Budescu, purtătorul tricoului cu numărul 10, s-a aflat la primul lui meci la Farul și a început și el în primul 11. La primul gol al Farului, marcat de Alibec cu piciorul drept, pasa decisivă a venit de la Budescu. Acesta a punctat apoi pentru 2-0, din fața porții, unde mingea revenise din bară, la șutul lui Alibec. Iar la golul care a înschis tabela, al lui Diogo Queiros, mingea a venit dintr-un corner, pe care l-a executat același Alibec. Pasele lui Budescu au fost luminoase, fostul jucător al Petrolului a alergat mult și a avut parte de un debut fericit ca „marinar“. Toată echipa a fost la înălțime și i-a făcut un frumos cadou managerului tehnic al Farului, Gheorghe Hagi, în condițiile în care, în ziua meciului cu Flora Tallinn, s-au împlinit 40 de ani de la debutul acestuia la echipa națională.
 
„Încă nu e nimic câștigat“
 
„Mă bucur pentru debutul meu, dar mai bucuros sunt pentru că am câștigat cu 3-0 și nu am primit gol. Pentru mine a fost un meci intens, nu am mai jucat o perioadă lungă, dar a fost bine atât pentru mine, cât și pentru echipă că am obținut acest succes și ne-am mărit șansele de calificare. Se pare că mie și lui Denis Alibec nu ne trebuie foarte mult timp de acomodare, ne-am înțelers bine și sperăm ca, ușor-ușor, să fie din ce în ce mai bine. Ne-a părut rău că nu am reușit să marcăm și în prima repriză, dar important e că am punctat după pauză și totul a fost OK. Este un pas important pentru calificare, dar încă nu e nimic câștigat, mai e un meci. Trebuie să-l tratăm serios, poate mai serios ca pe acesta și să câștigăm din nou. Orice meci trebuie să-l jucăm la victorie“, a declarat Constantin Budescu, la Farul TV. 
 
„Publicul a fost din nou admirabil“
 
Denis Alibec se bucură că, încet-încet, Farul începe să arate ca în sezonul trecut, când a devenit campioana României.
 
„Am avut ca obiectiv să marcăm trei goluri. Suntem fericiți, chiar dacă puteam să mai înscriem, căci am mai avut câteva ocazii foarte mari. Dar și adversarii ne-au pus probleme și suntem bucuroși că n-am primit gol în primul rând. Am prins puțină experiență europeană, ne-am recăpătat și ritmul de anul trecut și, ușor-ușor, arătăm ca Farul campioana României. Cred că ultima dată am marcat cu dreptul în meciul de anul trecut cu Botoșani. Sunt fericit că Budescu este aici. E important pentru el că a debutat cu gol, a prins încredere și cu siguranță noi îl vom ajuta să fie cât mai bun. Am avut ceva probleme musculare înaintea partidei, dar cei din staff-ul medical s-au ocupat de mine și am fost 100% la acest meci. Publicul a fost din nou admirabil. Ne bucurăm că-i avem alături de noi pe fani, le mulțumim și cu siguranță vor veni și la Tallinn. Vom lupta pentru victorie și acolo, ne vom impune jocul, pentru că, dacă vom juca defensiv, vom avea mult mai multe probleme. Mergem pe atac, avem jucători foarte buni, care știu să facă diferența și trebuie să ne bazăm pe acest lucru“, a spus și Denis Alibec, potrivit sursei citate.
 
„Tot timpul, am avut decari foarte buni“
 
„Folosirea lui Budescu a fost logică, el a făcut o pregătire cu Petrolul, a jucat acolo. Acesta e nivelul lui acum, probabil îl vom face să arate și mai bine. Vrem să se simtă bine cu noi, să-i placă fotbalul cu noi, și să arate din ce în ce mai bine fizic, că fotbal știe mult, acesta nu se uită. În spatele lui trebuie să aibă o echipă care să joace, să construiască bine. Mingea să circule și să ajungă unde trebuie, iar el și ceilalți atacanți să facă diferența. Budescu era piesa care lipsea. Tot timpul, noi, Farul, am avut decari foarte buni. Mă pricep la ei, îmi plac jucătorii care au personalitate și își doresc să fie protagoniști și își asumă lucrurile. Sperăm să-l aducem în forma cea mai bună. Ne dorim ca Alibec și Budescu să alcătuiasă din nou un cuplu de aur, au fotbal mult în ei. Cu Alibec și Budescu avem în atac lucruri bune. Dar și ceilalți băieți sunt buni“, a precizat Gheorghe Hagi.
 
„La pauză, am reglat lucrurile“

Managerul tehnic al campioanei României este de părere că Farul a obținut un rezultat extraordinar.
 
„Întotdeauna, un rezultat nu vine întâmplător. Cred că am am făcut un meci bun, chiar dacă s-a văzut puțină oboseală în prima repriză. La pauză, am reglat lucrurile și am avut apoi mai multă răbdare. În prima parte, am pierdut prea ușor mingea și alergam prea mult după ea. Am fost apoi însă mult mai compacți, mult mai scurți defensiv. Ofensiv, am deschis mai bine și am construit mai bine. Mingea a circulat mai bine și așa au venit și oportunitățile atacanților. Aceștia au făcut diferența, asta trebuie să facă ei. Suntem fericiți, am obținut un rezultat extraordinar. Așa e în Europa, e greu, echilibrat, dar, până la urmă, am reușit. Când joci din trei - patru zile, e greu să controlezi anumite lucruri“, a mai arătat Hagi.
 
„De la Tallinn vom veni cu siguranță calificați“
 
„Am obținut un rezultat foarte bun. A fost un meci dificil. În prima repriză, nu am reușit să ne creăm foarte multe ocazii și să marcăm, dar a urmat o parte secundă foarte bună pentru noi. Am dominat în mare parte repriza și suntem mulțumiți de rezultat. Au fost dueluri foarte tari pe tot terenul, și în apărare, și în atac, Flora Tallinn e o echipă agresivă, cu stilul nordic. Sperăm ca în retur să facem un meci la fel de bun și să ne calificăm. În repriza a doua, ne-am mobilizat, ne-am dăruit mai mult, am încercat mai mult să atacăm și ne-a ieșit. Toată lumea e fericită, avem șase zile să pregătim returul și cu siguranță o vom face foarte bine. Alibec și Budescu pentru asta sunt în atac, să marcheze, să-și creeze ocazii, au avut succes. Publicul a fost și acum al 12-lea jucător, este minunat, le mulțumim fanilor încă o dată și sperăm să-i facem fericiți de cât mai multe ori. De la Tallinn vom veni cu siguranță calificați“, a declarat și căpitanul Farului, fundașul central Ionuț Larie.    
 
Qarabag a învins HJK Helsinki în tur
 
Returul cu Flora se va juca miercuri, 16 august, la Tallinn, de la ora 18.00. În etapa următoare, play-off (ultima fază de calificare înainte de grupele Conference League), adversarul va fi echipa care va pierde în dubla manșă în întâlnirea din Europa League (turul trei preliminar) Qarabag (Azerbaidjan) - HJK Helsinki (Finlanda). În tur, Qarabag - HJK Helsinki 2-1 (Leandro Andrade 55, Juninho 85 / Olusanya 77).  
       
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Atmosferă senzațională pe stadion la Farul Constanța - Flora Tallinn 3-0
„Împreună ducem mai departe spiritul farist“ (GALERIE FOTO)

 
LIVE TEXT
Farul Constanța, victorie cu 3-0 cu Flora Tallinn! „Marinarii“, la un pas de play-off în Conference League 2023/2024 (GALERIE FOTO + VIDEO)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii