Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Constanța Farul Old-boys a învins România Old-boys la Trofeul „Dumitru Antonescu“ (GALERIE FOTO)

ro

26 Feb, 2022 13:32 5048 Marime text
  • Decedat în 2016, la vârsta de 71 de ani, legendarul Dumitru Antonescu este jucătorul cu cele mai multe prezențe, 400, în prima ligă din istoria fotbalului constănțean.

UPDATE 3

Partida a fost câștigată de Farul old-boys cu 8-5. În repriza a doua au mai înscris St. Carabaș (2), Boghițoi, Ciobanu, Butoiu si Fl. Lungu, respectiv Neaga (2), V. Farcaș și Cl. Ciolan

UPDATE 2 

La pauză, scorul e 2-1 pentru Farul Old-boys. Au marcat Boghițoi si Dimitri Carabaș, respectiv Marian Ivan.

UPDATE 1

Startul partidei a fost dat de Dimitri Carabaș, fiul lui Stelian Carabaș, si de Edi Antonescu, nepotul lui Dumitru Antonescu. Cei doi copii au fost colegi la clubul Performer Constanța. Dimitri, care evoluează acum la o grupă de copii a Farului, a rămas si pe teren si evoluează în echipa Farul old-boys, alături de tatăl său și de ceilalți "marinari".

O nouă ediție a Trofeului „Dumitru Antonescu“, întrecere organizată în memoria căpitanului de legendă al Farului Constanța, Dumitru Antonescu (cel care s-a stins din viață pe 25 aprilie 2016, la vârsta de 71 de ani), se desfășoară astăzi în Sala Sporturilor din Constanța.

În cadrul turneului, care e organizat de promotorul Adrian Troscenco și de Stelian Carabaș (președintele Asociației Farul Constanța Old-Boys), se întâlnesc echipele Farul Old-Boys și România Old-Boys.   

Din lotul Farul Old-Boys fac parte: Adrian Vlas, Laurențiu Gheorghe - Stelian Carabaș, Gică Butoiu, Dennis Șerban,, Ion Barbu, Mihai Georges, Florin Pătrașcu, Florin Lungu, Ștefan Ciobanu, Marius Soare, Ionel Boghițoi. 

Din lotul României old-boys fac parte Florin Prunea, Gică Mihali, Adrian Neaga, Marian Ivan, Daniel Chiriță, Daniel Florea, Viorel Farcaș, Mihai Guliu și Claudiu Ciolan.


Fost internațional (cu 13 selecții) și unul dintre jucătorii de marcă ai fotbalului românesc, Dumitru Antonescu a început fotbalul la clubul Electrica, iar o perioadă (cât timp şi-a satisfăcut stagiul militar) a jucat la echipa secundă a Stelei.

Pentru Farul a evoluat între anii 1967 şi 1983, timp de 17 campionate (14 de A şi 3 de B), fiind jucătorul cu cele mai multe prezențe, 400, în prima ligă din istoria fotbalului constănțean.

A făcut parte din generaţii de aur ale grupării constănţene, ocupând de două ori locul patru în Divizia A (în sezoanele 1966/1967 şi 1973/1974).
În ediţia 1976/1977 a Diviziei A, încheiată de FC Constanţa pe locul 15, a înscris şapte goluri în cele 33 de meciuri jucate.

Valoarea sportivă, charisma sa şi puterea de a mobiliza grupul l-au impus mulţi ani căpitan al Farului.

A jucat pe mai multe posturi, dar rolurile care l-au consacrat au fost cele de libero şi mijlocaş la închidere.  

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii