Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un militar pasionat de sport E ziua de naştere a lui Gabriel Ciorbaru, de la Poligonul de Trageri Capu Midia

ro

02 Apr, 2021 14:28 2012 Marime text
 
 
  • Gabriel Ciorbaru a lucrat trei ani la Baza 86 Aeriană Borcea, ca servant la tunul de calibru 57 mm.
 
Aniversare, astăzi, la plutonul de observare din cadrul Poligonului de Trageri Capu Midia, unul dintre componenţi, sergentul Gabriel Ciorbaru, împlinind 31 de ani.
 
Militarul a fost pasionat de sport de mic, făcând caiac de performanţă, apoi urmând cursuri de scafandri şi fiind instructor de scufundări. Nu în ultimul rând, a activat şi ca antrenor de fitness, şi ca instructor de aerobic.  
 

Este esențial ca un militar să aibă o bună condiție fizică pentru a face performanță mai ales în domenii care îl solicită la efort. Sergentul Gabriel Ciorbaru, angajat la plutonul de observare din cadrul Poligonului de Trageri Capu Midia a fost pasionat de sport de mic. Fiind atras de apă, a practicat caiac de performanță timp de 7 ani, iar mai târziu a făcut cursuri de scafandri. S-a perfecționat și apoi le-a fost mentor celor care voiau să vadă câte ceva din tainele adâncurilor și să se bucure de fascinanta lume subacvatică din Marea Neagră și din Marea Roșie. După trei ani a revenit pe uscat și a lucrat ca antrenor de fitness și instructor de aerobic, precizează Anca Medrea, purtătorul de cuvânt al Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană Capu Midia.

.
În anul 2014, Gabriel a urmat cursul de formare a soldaților gradați profesioniști.
 

Trei ani am lucrat ca și caporal la Baza 86 Aeriană Borcea ca servant la tunul de calibru 57 mm. Apoi am vrut să avansez în carieră și m-am înscris la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene de la Boboc. După terminarea cursurilor am avut marele noroc să prind repartiție la Poligonul Capu Midia. Practic eu sunt, alături de colegii mei, în spatele tuturor unităților care vin să se antreneze în poligon. Sunt foarte bucuros că am găsit aici un colectiv foarte primitor, un colectiv călduros, cu dorință de muncă, spune sergentul Gabriel Ciorbaru.

 

Dar la Capu Midia a găsit și foarte mulți camarazi pasionați de pescuit, un alt hobby al său, care l-a atras de la vârsta de 5 ani, atunci când vecinii de bloc l-au învățat ABC-ul pescuitului. Astăzi, colegul nostru împlinește 31 de ani și îi urăm «La mulți ani!», sănătate și împliniri!, a mai declarat Anca Medrea.

 
Foto: arhivă personală Gabriel Ciorbaru
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii