Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost fotbalist al Farului Constanța, șef al sectorului juvenil de la FC Voluntari. Sâmbătă, echipa ilfoveană are meci cu Rapid București

ro

03 Feb, 2023 12:42 3026 Marime text

 
  • Neînvinsă în 2023, cu o victorie și un egal în cele două partide jucate (3-0 acasă cu Sepsi Sfântu Gheorghe și 0-0 în deplasare cu U Cluj), Rapidul vizează victoria cu FC Voluntari, pentru a ține aproape de primele două clasate.
 
Etapa a 24-a a Ligii 1 începe astăzi, când se joacă două partide, iar mâine sunt programate alte două întâlniri, în una dintre ele fiind angrenată formația de pe locul trei, Rapid București.

Astăzi, se joacă Chindia Târgoviște - UTA (de la ora 17.00) și FCU Craiova 1948 - Universitatea Cluj (de la ora 20.00), iar sâmbătă, 4 februarie, se dispută meciurile FC Hermannstadt - FC Argeș (de la ora 14.30) și Rapid București - FC Voluntari (de la ora 20.00).
Neînvinsă în 2023, cu o victorie și un egal în cele două partide jucate (3-0 acasă cu Sepsi Sfântu Gheorghe și 0-0 în deplasare cu U Cluj), Rapidul vizează victoria cu FC Voluntari, pentru a ține aproape de primele două clasate. Echipa ilfoveană are însă un sistem defensiv solid și e greu de învins, chiar dacă în etapa trecută a pierdut pe teren propriu cu CFR Cluj, campioana en-titre și liderul actual al clasamentului.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

În Giulești se anunță din nou show în tribune, iar FC Rapid a emis un comunicat, sub semnătura lui Adrian Olariu, responsabilul de ordine și siguranță al clubului, în urma evenimentelor de la partida Sepsi Sfântu Gheorghe – FCU Craiova 1948, suspendată în minutul 26, în urma scandărilor xenofobe ale galeriei craiovene.
 
„La Rapid, spectacolul trebuie să fie atât pe teren, cât și în tribune. Am urmărit dezbaterile din mass-media ale domnului Adrian Mititelu și ale liderilor de galerie olteni, legate de prezența suporterilor FCU Craiova 1948 la partida cu Rapid, de săptămâna viitoare. Pentru noi lucrul cel mai important este acela de a juca fiecare partidă de pe Giulești cu stadionul plin, într-o atmosferă frumoasă, așa cum suporterii noștri o fac meci de meci. Rapid înseamnă spectacol, atât pentru suporterii din stadion, cât și pentru cei care urmăresc meciurile noastre la televizor, dar și pentru simpli spectatori. Iar spectacolul la meciurile Rapidului trebuie să aibă loc atât pe teren, cât și în tribune. Acesta este ADN-ul Rapidului și este motivul pentru care considerăm că un spectacol înseamnă, în esență, și participarea unei galerii a oaspeților. Momentan, suntem concentrați 100% pe meciul de sâmbătă seara, cel cu FC Voluntari, un meci extrem de important pentru accederea Rapidului în play-off, și în care sperăm să obținem victoria, cu ajutorul suporterilor noștri minunați, pe care îi așteptăm în număr cât mai mare pe Giulești. De aceea, ne dorim foarte mult ca meciul cu FC Voluntari să se dispute, ca de obicei, cu un stadion plin. Imediat după această partidă, ne vom concentra 100% pe meciul cu FCU Craiova, căutând cele mai bune soluții pentru ca partida să se desfașoare în deplină siguranță și securitate pentru toți spectatorii prezenți pe stadion. Lucrul acesta se poate realiza doar cu respectarea tuturor normelor organizatorice, specifice unui asemenea meci”, se arată în comunicat.  

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!
 
Rapid a anunțat un nou transfer, cel al mijlocașului nigerian Funsho Bamgboye (24 de ani). Campion Mondial U-17, Bamgboye a fost transferat la Rapid de la echipă maghiară de prima ligă MOL Fehervar FC și a semnat până în 2024, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. „Mă simt foarte bine să fiu aici și să fac parte din acest club. Sunt foarte încântat de alegerea făcută. Pentru mine, să fiu aici este incredibil, să iau parte la ceva așa de mare și important, cum este Centenarul clubului, așa că mă bucur să fiu aici, acum. Am văzut și suporterii. A fost incredibil să văd că sunt acolo mereu și își susțin echipa orice s-ar întâmpla“, a declarat noul rapidest, pentru site-ul oficial al clubului.
 
De cealaltă parte, FC Voluntari anunțat că Ion Moldovan este noul șef al Centrului de Copii și Juniori al clubului ilfovean. „Născut pe 3 septembrie 1954 la Constanța, Ion Moldovan este un fost fotbalist și antrenor. Debutând ca jucător la Farul Constanţa, Ion Moldovan s-a consacrat la Dinamo București, făcând apoi carieră și în meseria de antrenor. Printre echipele conduse ca tehnician se enumeră: Olimpia Rîmnicu Sărat, Oțelul Galați, FC Argeș, Dinamo București, UTA Arad, Politehnica Iași, Juventus București, Ceahlăul Piatra Neamț, Dunărea Călărași, Dacia Mioveni, Astra Giurgiu și Concordia Chiajna. Deasemenea, Ion Moldovan a fost selecționer al echipei naționale a României U-21 în 2 mandate: 1992/1993 și 2000/2002. De-a lungul vastei sale cariere în sportul rege, Ion Moldovan a mai condus Academiile de Fotbal ale cluburilor Dinamo București și Concordia Chiajna. FC Voluntari îi urează bun venit și îi dorește mult succes în cadrul clubului nostru“, este mesajul grupării ilfovene.
 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Runda a 24-a se încheie luni, cu partida Farul Constanța - Universitatea Craiova (programată la ora 20.00). „Marinarii“ alcătuiesc cea mai ofensivă echipă din Superligă, cu 45 de goluri marcate. Până acum în actualul sezon, echipa constănțeană are șapte partide cu cel puțin trei goluri marcate (șase fiind câștigate, iar unul pierdut, 3-4 în tur tocmai cu Universitatea Craiova). Între aceste șapte partide se înscrie și victori xcu 8-0 cu FC Botoșani.   
 
Vezi oferta Superbet pentru duelul cu Universitatea Craiova!
 
Program etapa 24
 
Vineri, 3 februarie
Chindia Târgoviște – UTA 2-1
FCU Craiova 1948 – Universitatea Cluj 5-0
 
Sâmbătă, 4 februarie
FC Hermannstadt – FC Argeș (ora 14.30)
Rapid București – FC Voluntari (ora 20.00)
 
Duminică, 5 februarie
CS Mioveni – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (ora 15.30)
CFR Cluj – FCSB (ora 21.00)
 
Luni, 6 februarie
FC Botoșani – Petrolul Ploiești (ora 17.00)
Farul Constanța – Universitatea Craiova (ora 20.00).   
 
Clasament: 1. CFR Cluj - 50p, 2. Farul - 48p,  3. Rapid - 42p, 4. FCSB - 41p,  5. Universitatea Craiova - 41p, 6. Sepsi - 33p, 7. Petrolul - 30p, 8. U Craiova 1948 - 28p, 9. Chindia - 28p, 10. FC Botoșani - 27p, 11. FC Voluntari - 26p, 12. FC Hermannstadt - 24p, 13. FC Argeș - 24p, 14. U Cluj - 23p, 15. UTA - 20p, 16. CS Mioveni - 15p.
 
  • Echipale clasate pe locurile 1-6 la finele sezonului regular intră în play-off (în care se joacă tur-retur, în total zece etape).
  • Formațiile de pe locurile 7-16 vor continua în play-out (în care va fi manșă unică, în total 9 etape).
  • Cine se clasează pe locul 1 în play-off, campioana României, participă în Liga Campionilor, iar locul 2 și 3 din play-off în Conference League.
  • Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 si 2 din play-out pentru un loc în Conference League.
  • Locurile 9 si 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (FC Rapid 1923)

Citește și:


Etapa a 24-a a Superligii, marcată de meciurile CFR Cluj - FCSB și Farul Constanța - Universitatea Craiova
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii