Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimele meciuri în etapa a 25-a a Superligii. Runda e închisă, luni, de partida Petrolul Ploiești - FC Hermannstadt

ro

12 Feb, 2023 10:49 1861 Marime text
 

 
 
  • În cazul unei victorii cu FC Voluntari, FCSB va urca pe podium, în locul Rapidului. 
 
Duminică, 12 februarie și luni, 13 februarie, sunt programate ultimele patru meciuri ale etapei a 25-a a Superligii. Duminică, sunt angrenate două echipe care se luptă la vârful clasamentului. 
 
După ce două echipe de pe podium, Rapid București (1-2 acasă cu FCU Craiova 1948) și CFR Cluj (0-2 pe terenul Universității Craiova) au jucat deja în etapă, astăzi le-a venit rândul să intre pe teren și liderului Farul Constanța, și formației de pe locul patru, FCSB.
 
De la ora 17.00, „marinarii“ joacă în deplasare cu FC Argeș, a 13-a clasată. Echipa lui Gică Hagi, care a înregistrat cea mai mică medie de vâstă din campionat (22 de ani și opt luni) a înregistrat un singur eșec (0-4 cu FC Hermannstadt, pe 10 decembrie 2022) în precedentele opt meciuri din deplasare din Superligă, în rest având patru victorii și trei egaluri. De cealaltă parte, FC Argeș a câștigat ultima dată în campionat pe 30 octombrie 2022 (1-0 în deplasare cu UTA), după care au urmat opt etape fără victorie (cinci egaluri și trei eșecuri). La Farul va reveni golgeterul echipei, Denis Alibec, suspendat din pricina cumulului de cartonașe galbene în runda anterioară. Aflat într-un moment fast al carierei sale, Alibec a marcat de zece ori până acum în acest sezon și a oferit și patru pase decisive. La FC Argeș, golgeterul este Anton Garita (debutant pe primascen în această stagiune), cel care, în 23 de partide susținute până în prezent în sezonul 2022 / 2023, are nouă goluri și un asist. În tur, Farul s-a impus la Ovidiu cu 3-0, prin golurile marcate de Constantin Grameni, Tudor Băluţă şi Gabriel Torje.
 
Vezi oferta Superbet pentru duelul cu FC Argeș!

Tot astăzi, de la ora 20.00, se dispută partida FC Voluntari (locul 11, cu 26 de puncte) - FCSB (locul 4, cu 44 de puncte). În cazul unei victorii, FCSB va urca pe podium, în locul Rapidului.  În ultimele șapte runde, echipa ilfoveană are o singură victorie, un 3-0 acasă cu FC Hermannstadt, pe 3 decembrie 2022, în rest, în celelalte șase meciuri înregistrând trei remize și trei înfrângeri. FCSB în schimb stă mult mai bine pe teren străin, de unde a adus în precedentele opt partide șapte victorii, inclusiv cu CFR Cluj (1-0), în runda 24! Echipa din capitală nu a mai cedat afară de pe 31 octombrie 2022, când era învinsă cu 2-1 de Universitatea Cluj. Palmaresul direct în campionat dintre FC Voluntari și FCSB, deschis pe 27 septembrie 2015, cuprinde 17 meciuri, opt câștigate de FCSB, trei de formația antrenată de Liviu Ciobotariu și șase egaluri. Cea mai mare diferență de scos s-a înregistrat pe 11 aprilie 2022 (FCSB - FC Voluntari 4-0), iar 25 septembrie 2016 s-au marcat cele mai multe meciuri într-un duel direct: FC Voluntari - FCSB 2-3.        
 
Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

„Din păcate, acest joc contra FCSB ne prinde într-un moment dificil, referindu-mă în special la începutul slab de an al nostru. Întâlnim o echipă foarte bună, cu jucători care fac diferența în momentele dificile. Am văzu jocurile lor, și cel cu Farul, și cel cu CFR Cluj. Marchează mute goluri, având calitate, în special pe faza de atac. Pentru noi, lucrurile sunt foarte simple. Ca să putem ieși din această situație, dar și pentru moral, avem nevoie de o victorie, indiferent de strategia pe care o vom aborda la joc, indiferent de sistem, indiferent dasă va fi un meci spectaculos sau nu. Jucăm acasă, iar pe terenul nostru am făcut meciuri bune. Să fim sinceri și corecți însă, moralul nostru e unul scăzut acum, iar în aceată săptămână am lucrat la acest aspect. Nu e ușor de gestionat situație pe care o străbatem noi în momentul de față. La ultimul gol, am primit patru goluri. Defensiva noastră (aici referindu-mă la toată echipa) se clatină. În cele trei meciuri din 2023, nu am marcat decât două goluri, ceea ce e foarte puțin“, a declarat Liviu Ciobotariu, antrenorul FC Voluntari.             
 
 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

„Nu vom avea un meci ușor, FC Voluntari trece printr-o perioadă mai grea. Noi avem o perioadă din ce în ce mai bună, meciul de la CFR a demonstrat. Mergem încrezători, ne dorim victoria și cred că o putem obține. Ne interesează în special cele trei puncte. Ne confruntăm cu lipsa lui Tavi Popescu, un jucător foarte bun, dar am încredere că oricine va evolua va face la fel de bine ce face el. Cu CFR am lăsat o impresie foarte frumoasă, în special în prima repriză, în care am condus jocul. Echipa funcționează pe toate aspectele, și pe apărare, și pe atac. A alergat, e dornică și combină, iar de la meci la meci cred că va arăta și mai bine. Toate meciurile de până la play-off sunt speciale. Fiecare partidă trebuie abordată cu maximă seriozitate“, a spus și Leonard Strizu, antrenor FCSB.    
 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Program etapa a 25-a
 
Vineri, 10 februarie
 
Universitatea Cluj - CS Mioveni 2-2
Rapid București - FCU Craiova 1948 1-2
 
Sâmbătă, 11 februarie
 
UTA - FC Botoșani 3-1
Universitatea Craiova - CFR Cluj 2-0
 
Duminică, 12 februarie
 
FC Argeș - Farul Constanța 0-0
FC Voluntari - FCSB 1-2
 
Luni, 13 februarie
 
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - Chindia Târgoviște 2-2
Petrolul Ploiești - FC Hermannstadt 2-0.
 
Clasament: 1. Farul - 52p, 2. CFR Cluj - 50p, 3. FCSB - 47p, 4. Rapid - 45p, 5. Universitatea Craiova - 44p, 6. Sepsi - 35p, 7. Petrolul - 33p, 8. U Craiova 1948 - 31p, 9. FC Botoșani - 30p, 10. Chindia - 29p, 11. FC Voluntari - 26p, 12. FC Argeș - 26p, 13. FC Hermannstadt - 25p, 14. U Cluj - 24p, 15. UTA - 23p, 16. CS Mioveni - 17p.
 
• Echipale clasate pe locurile 1-6 la finele sezonului regular intră în play-off (în care se joacă tur-retur, în total zece etape).
• Formațiile de pe locurile 7-16 vor continua în play-out (în care va fi manșă unică, în total 9 etape).
• Cine se clasează pe locul 1 în play-off, campioana României, participă în Liga Campionilor, iar locul 2 și 3 din play-off în Conference League.
• Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 si 2 din play-out pentru un loc în Conference League.
• Locurile 9 si 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (SuperLiga Romania)
 
Citește și:
 
Superliga. FC Argeș - Farul Constanța
„Marinarii“ vor să continue victoriile și să se mențină primii în clasament
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii