Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Campanie umanitară de donare de sânge, în locul Memorialului „Adrian Cicîrîc“

ro

14 Aug, 2020 00:00 3823 Marime text

 
  • Turneul este organizat în memoria fostului fotbalist Adrian Cicîrîc, decedat anul trecut într-un accident rutier.
  • Prima ediție a memorialului s-a încheiat cu victoria formaţiei Prosport Focşani.   
  • Fondurile alocate premierii câştigătorilor turneului de fotbal din 2020, redirecționate pentru ajutorarea Cantineia Sociale a Bisericii „Sfântul Nicolae“. 
 
Ediția a doua a turneului de fotbal „Memorialul Adrian Cicîrîc #25“, care ar fi trebuit să se dispute la Tulcea, în intervalul 12-14 august 2020, a fost amânată pentru la anul, în contextul pandemiei de coronavirus.
Adrian Cicîrîc a fost un jucător de fotbal, care a murit anul trecut, într-un accident rutier, iar ediţia inaugurală a memorialului,  din 2019, întrecere de fotbal desfăşurată la Tulcea şi adresată categoriei de vârstă 2005, s-a încheiat cu victoria formaţiei Prosport Focşani. Într-un comunicat postat pe pagina de Facebook „Victoria Delta Tulcea“, Valeriu Cicîrîc, în calitate de părinte și organizator principal al memorialului, a anunțat că, în acest an, întrecerea nu s va mai desfășura, urmând a avea două fațete umanitare: o campanie de donare de sânge și un ajutor îndreptat către Cantina Socială a Bisericii „Sfântul Nicolae“.

Siguranța și sănătatea, mai importante


„În perioada 12-14 august 2020 ar fi trebuit să aibă loc a doua ediţie a turneului de fotbal Memorialul «Adrian Cicîrîc #25», dar în contextul crizei sanitare privind răspândirea virusului SarsCov2, în care ne aflăm la nivel naţional cât şi internaţional, în calitate de părinte şi organizator principal al evenimentului fotbalistic am decis că siguranţa şi sănătatea copiilor, sportivilor, suporterilor, antrenorilor, organizatorilor şi a tuturor celor implicaţi sunt mult mai importante în acest moment şi de aceea, chiar dacă la nivelul judeţului Tulcea, infectarea şi răspândirea virusului este mult sub media naţională, această competiţie sportivă să fie amânată până în vara anului viitor.
Putem face, totuşi, ceva împreună, pentru a marca evenimentul în sine şi anume: în perioada 12-14 august 2020, vom derula o Campanie de Donare de Sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine Tulcea. Donând, putem salva alte vieţi, de aceea vă rugăm să fiţi alături de noi în număr cât mai mare, deoarece, cu cât suntem mai mulţi cu atât putem salva mai multe vieţi. Invităm rude, prieteni, colegi, parteneri, pentru că împreună să salvăm vieţi în memoria lui Cici şi a lui Dragoş.

Echipamente de protecție sanitară pentru Cantina Socială a Bisericii „Sfântul Nicolae“


Totodată, am decis ca din fondurile alocate premierii câştigătorilor turneului de fotbal, prin intermediul Asociaţiei Club Sportiv Cici25 - asociație înfiinţată anul acesta în memoria lui Adi, să redirecţionăm fondurile pentru a sponsoriza cu echipamene de protecţie sanitară (măşti, mănuşi, dezinfectanţi de suprafeţe şi de mâini) Cantina Socială a Bisericii Sfântul Nicolae. Vă mulţumim tuturor celor care ne veţi fi alături!“, a fost mesajul lui Valeriu Cicîrîc.

Sursa foto: Facebook (Victoria Delta Tulcea)

Citește și:

Kinder Constanţa, pe locul doi şi cu trei premii individuale la „Memorialului Adrian Cicîrîc“, de la Tulcea (galerie foto)

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii