Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Triplul campion mondial K-1, în carne şi oase Unde îl puteţi întâlni, astăzi, în Constanţa, pe legendarul Peter Aerts

ro

29 Jul, 2016 00:00 2594 Marime text


Luptătorul ieșean Sebastian Cozmâncă îl va înlocui pe Cătălin Moroșanu, colegul său de sală și de antrenament, în meciul cu turcul Murat Aygun, în gala Superkombat, care va avea loc sâmbătă, de la ora 20.00, la Idu Tenis Arena din Mamaia. Cătălin Moroşanu are probleme medicale serioase şi nu mai poate lupta la această gală. Aygun este antrenat de celebrul olandez Peter Aerts (triplu campion mondial K-1).
 
„Este cea mai mare veste pe care o puteam primi. Le mulțumesc organizatorilor că au acceptat să lupt în locul lui Cătălin și că eu voi avea onoarea să îi închid gura turcului“, a spus Cozmâncă, imediat după aflarea veștii, în timp ce se afla în cantonament pentru gala de la Mamaia, unde urma să lupte cu surinamezul Clyde Brunswijk.
 
În vârstă de 24 de ani, sportivul a devenit cunoscut după ce, în urmă cu șapte luni, a acceptat un meci în Grecia în ultima zi împotriva unui adversar cu 30 de kilograme mai greu și a reușit să îl învingă clar, punându-l o dată și la podea. La debutul său în Superkombat, anul trecut, Cozmâncă a câștigat cu un KO brutal chiar în prima repriză, printr-o lovitură înaltă de picior la cap.

„Sebi îl va face KO”

„De data asta, Sebastian este și la capacitate 100%, fiindcă el oricum trebuia să lupte în această gală, așa că va fi o mare surpriză pentru turc. Nu am fi lansat provocarea dacă nu credeam în potențialul lui Sebastian“, a spus și antrenorul celor doi, Mihai Constantin. „S-a antrenat cot la cot cu mine, mi-a pus probleme la sparring, sunt sigur că poate câștiga. Îl știu cât de dedicat e, știu ce poate. Marele regret este că nu am eu ocazia să îl fac KO pe Murat, că o va face Sebi“, a declarat Moroșanu, aflat la un centru de recuperare din capitală.

Peter Aerts, ambasador al staţiunii Mamaia

Sportivii care vor participa la gala de sâmbătă vor efectua cântarul oficial astăzi, de la ora 18.00, la City Park Mall din Constanța, acolo unde va fi prezent și Peter Aerts, iar de la ora 22.30, luptătorii vor fi prezentați în Piațeta Cazino din Mamaia, ocazia cu care campionul olandez va primi titlul de ambasador al stațiunii de la malul mării. Biletele pentru gala transmisă în direct de Sport.ro, Fight Box HD și Eurosport 2 costă 50 de lei şi sunt disponibile și la Tenis Idu Arena din Mamaia.

La poartă, un măgăruş, în curte, un ring de box

În gala de sâmbătă, vor evolua şi şapte luptători constănţeni: Alex Filip, Adrian Roşca, Mădălin Crăciunică, Eduard Chelariu, Ionuţ Sandur, Cosmin Mărcuţă şi Cristi Stoica. „Ei sunt o parte din noua generaţie, trebuie priviţi ca noii Moroşanu şi Iftimoaie de la Constanţa. Toţi cei şapte au câte o poveste incredibilă pentru reality-show-ul pe care-l promovăm. Alex Filip are o poveste care deja a prins la nivel naţional, el e poliţistul, personajul pozitiv, care vine şi în ring, într-o formă sportivă extraordinară. Antrenorul Marcel Ilaşcu are o sală la Valu lui Traian. La curtea lui, am găsit un măgăruş la poartă, în curte, câteva găini şi nişte pisici, iar în spate, un club sportiv bine închegat, cu ring de box. Am fost încântaţi. Ne-am simţit ca în Thailanda, unde vezi curent un elefant sau un tigru. Marcel Ilaşcu pregăteşte copii care vin din toate localităţile limitrofe. Cosmin Mărcuţă vine de la trupele de intervenţie. Cristian Stoica este student şi, ca să fie pe picioarele lui şi să-şi menţină cariera sportivă, lucrează ca delivery pizza“, a declarat Eduard Irimia, preşedintele Superkombat. 

Programul complet al galei:

11. Main-event - Categoria grea (+96 kg)
Murat Aygun (Turcia) vs Sebastian Cozmâncă (România)
10. Eliminatoriu pentru titlul mondial - Categoria semigrea plus (-86 kg)
Dawid Kasperski (Polonia) vs Alexandru Negrea (România)
9. Super Fight - Categoria mijlocie (-71 kg)
Rangel Ivanov (Bulgaria) vs Amansio Paraschiv (România)
8. Super Fight - Categoria super mijlocie (-77 kg)
Fotis Gionis (Grecia) vs Alex Filip (Constanţa; CS Oyama Karate - antrenor, Marius Burlacu)
7. Super Fight - Categoria grea (+96 kg)
Robert Constantin (Italia) vs Andrei Şugar (România)
6. Super Fight - Categoria mijlocie (-72,5 kg)
Mustapha El Messaoudi (Maroc) vs Eduard Chelariu (Constanţa; CS Pontica - antrenor, Daniel Asaftei)
5. Super Fight - Categoria semigrea (-81 kg)
Giuseppe de Domenico (Italia) vs Adrian Roșca (Constanţa; CS Bogdan Ciubotariu - antrenor, Samir Regep)
4. Super Fight - Categoria semigrea (-81 kg)
Serginio Kruydenhof (Olanda) vs Ionuţ Sandur (Constanţa; până în luna februarie, a fost la Tai-Chi-Do-Ryu, cu antrenorul Marcel Ilaşcu, în prezent se pregăteşte la Oyama Karate, antrenor - Marius Burlacu)
3. Super Fight - Categoria mijlocie (-71 kg)
Mădălin Crăciunică (Constanţa; CS Keru Kento - antrenor, Lucian Stoicoci) vs Robert Stoica (România)
2. Super Fight - Categoria ușoară (-65 kg)
Tiberius Udrescu (România) vs Cosmin Mărcuță (Constanţa; CS Keru Kento - antrenor, Lucian Stoicoci)
1. Super Fight - Categoria semigrea (-81 kg)
Valerian Traistă (România) vs Cristi Stoica (Constanţa; CS Tai-Chi-Do-Ryu - antrenor, Marcel Ilaşcu).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii