Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Top Sport, campioană la tineret Echipa Tistimelu, la care a jucat şi Stere Halep, a câştigat Cupa Armânamea la old-boys (galerie foto)

ro

04 Apr, 2016 00:00 5231 Marime text


Ediţia a opta a Cupei Armânamea, întrecere de fotbal în sală, desfăşurată la Constanţa, în organizarea Comunităţii Aromâne din România, filiala Constanţa, s-a încheiat cu o surpriză în turneul old-boys (jucători peste 40 de ani), în care a triumfat echipa Tistimelu. În finala disputată sâmbătă, câştigătorii, între care s-a aflat şi Stere Halep, tatăl Simonei Halep, au dispus de formaţia Ovidiu, care era favorita meciului.
 
Tistimelu s-a impus cu 6-4 după prelungiri, la capătul unei partide extrem de spectaculoase. Ovidiu a condus cu 2-0 şi 3-1 (acesta fiind scorul cu şase minute înainte de final), dar Tistimelu a egalat la 3, iar la finalul timpului regulamentar de joc scorul a fost 4-4, Tistimelu având câştig de cauză în prelungiri. Au marcat Gioga Steriu (4), Pilici „Camacho“ (2), respectiv Cristian Pariza (2), Mihai Scupra şi Pândichi. Rezultatele din semifinale au fost: Camena - Ovidiu 1-9 şi Eschibaba - Tistimelu 1-2.
 
Turneul de tineret al Cupei Armânamea i-a revenit echipei Top Sport, care a trecut în finală de Săgeata Bijdova cu 3-1 (după ce Săgeata a condus cu 1-0). Au punctat Tase Halep, Nicea Paşata, Stere Banoti, respectiv Gramatica. În penultimul act, Top Sport a învins Olimpic cu 9-1, iar Săgeata a trecut de Gramaticova Ovidiu după executarea loviturilor de la 7 m.


 
La final, pe lângă diplome şi cupe, organizatorii au oferit şi un premiu Fair-Play, care i-a revenit formaţiei Panduru. De asemenea, Nicea Paşata, de la Tistimelu, a fost declarat cel mai bun jucător al turneului old-boys, iar colegul său de echipă Gioga Steriu a primit distincţia pentru cel mai bun jucător al finalei. La tineret, cel mai bun fotbalist a fost declarat Tase Halep, de la Top Sport.
 
Banchetul s-a desfăşurat la un restaurant din Mamaia, unde atmosfera a fost însufleţită de Hrista Lupci şi de melodiile sale. Fostul antrenor al FC Farul Constantin Gache şi fostul fotbalist al „marinarilor“ Stelian Carabaş vor alcătui selecţionata comunităţii armâne care va participa, în Italia, la Campionatul European de fotbal al minorităţilor, întrecerea disputându-se între 18 şi 26 iulie, iar Cupa Armânamea a fost un criteriu de selecţie în vederea acestei competiţii.
 
Sursa foto: Facebook     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii