Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:54 05 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tomitanii Constanța Cristian Cojocaru - „În repriza a doua cu SCM Timișoara, am arătat că lucrurile pot merge în direcția cea bună“

ro

02 Sep, 2020 00:00 2833 Marime text
  • Tomitanii Constanța și SCM Timișoara s-au întâlnit în meciul de baraj pentru calificarea în semifinalele SuperLigii.
  • Echipa bănățeană s-a impus cu 57-15, scorurile pe reprize fiind 38-8 și 19-7.
  • Echipa de pe litoral a folosit mulți jucători tineri, media de vârstă a formației fiind de 22,3 ani.    
 
 
Echipa de rugby Tomitanii Constanța a pierdut meciul de baraj pentru calificarea în semifinalele SuperLigii, 15-57 cu SCM Timișoara, dar președintele clubului de pe litoral, Cristian Cojocaru, a identificat totuși elemente care conturează speranța că lucrurile pot merge în direcția cea bună la Tomitanii.

După 38-8 la pauză pentru Timișoara, scorul din repriza a doua a fost mai strâns, 19-7, iar Cristian Cojocaru spune că evoluția rugbyștilor de pe litoral din partea secundă este încurajatoare pentru ce va urma. Aceasta în condițiile în care valoarea adversarilor este incontestabilă, timișorenii aliniind contra echipei constănțene o formulă cu mulți internaționali, pe când media de vârstă a Tomitanilor a fost una scăzută. „Am intrat mai greu în joc. Până ne-am regăsit ca echipă, adversarii s-au distanțat pe tabelă. Noi nu am avut niciun meci de verificare înainte de această partidă, plus că am efectuat pregătirea pe plajă. Timișoara a avut contra noastră zece internaționali, Mihai Lazăr, Eugen Căpățână, Horațiu Pungea, Dorin Lazăr, Ionuț Mureșan, Valentin Popârlan, Vlad Neculau, Marius Simionescu, Ionel Melinte și Vlăduț Popa, pe când noi l-am avut, ca tricolor, numai pe «Tarzan» Adrian Ion. Practic, am jucat cu echipa națională. În plus, noi i-am folosit tot meciul pe Florian Ciocoiu (născut în 2000), Andrei Cabason (2000) și Vlăduț Burduja (2002), iar pe final a intrat și Arthur Cojoc (2001). Burduja doar ce a împlinit 18 ani, dar a fost unul dintre cei mai lăudați jucători. Și Cojoc a avut dăruire, curaj și dorință de a face față contra Timișoarei“, a menționat Cristian Cojocaru.

Următorul meci, cu U Cluj

Pentru Tomitanii au punctat Boboc, Ciocoiu (câte un eseu) și Nasalo (o lovitură de pedeapsă și o transformare). „În repriza a doua,am arătat că lucrurile pot merge în direcția cea bună. Scorul părții secunde a fost 19-7 pentru Timișoara, echipă care, în ultimii ani zece ani, a cucerit numeroase titluri de campioanăa României. Niciodată nu poți ști cum se va derula meciul. Ținem minte două întâlniri precedente cu ei, în care, în prima, în campionat, am cucerit un punct, cedând la mare luptă, cu 25-26, iar apoi, în Cupa României, am pierdut cu 0-111. Acum, am folosit o echipă foarte tînără, cu o medie de vîrstă de 22,3 ani. În afară de cei tineri din teren, am avut și pe bancă rugbyști de vârstă mică, născuți în 2001. Sperăm ca în partida următoare să-i folosim și pe ei“, a mai spus Cristian Cojocaru. Următorul meci al Tomitanilor în campionat este cu U Cluj, după ce ambele echipe au cedat în barajul pentru accederea în semifinale (formația clujeană fiind învinsă cu 20-13 de Dinamo). Astfel că Tomitanii și U Cluj se întâlnesc în meciul de clasament pentru locurile 5-6, sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 10.00, la Cluj.   

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

Citește și:

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, înfrângere în barajul pentru calificarea în semifinalele SuperLigii

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii