Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenis de masă. „Senzațional!“ CSM Constanța, în semifinalele ETTU Europe Cup Women. A învins ALCL TT Grand-Quevilly și în Franța! (GALERIE FOTO)

ro

03 Feb, 2024 06:53 1120 Marime text
 
Formația feminină de tenis de masă CSM Constanța continuă să scrie istorie, calificându-se în semifinalele întrecerii continentale intercluburi ETTU Europe Cup Women!
 
La prima participa în competișie, formația de pe litoral s-a calificat în semifinale, după ce a eliminat în sferturi, cu o dublă victorie (tur - retur), redutabila echipă franceză ALCL TT Grand-Quevilly, venită din Liga Campionilor.
 
CSM Constanța s-a impus cu 3-2 pe teren propriu, iar în deplasare a câștigat și mai clar, cu 3-1!
 
În semifinale, CSM Constanța va întâlni o echipă spaniolă, Museo de la Almendra Francisco Morales sau UCAM Cartagena. Prima a câștigat cu 3-1 în tur, iar returul se joacă la Cartagena, pe 11 februarie 2024.  
 
Meciurile întâlnirii din Franța au fost: Li Samson – Alina Mușat 3-0, Elena Zaharia – Wu Jiaduo 3-1, Bianca Mei-Roșu - Anais Salpin 3-2 și Elena Zaharia - Li Samson 3-1.    
 

SENZAȚIONAL! CSM Constanța se impune în Franța cu 3-1 și merge mai departe în semifinalele ETTU Europe Cup Women!
 
CALIFICARE! Suntem în semifinalele ETTU Europe Cup Women! CSM Constanța triumfă în dubla cu ALCL TT Grand-Quevilly și readuce tenisul de masă de cupe europene la Constanța!
 
Tânăra noastră echipă a produs șocul sferturilor de finală, eliminând o echipă de Liga Campionilor, chiar pe terenul acesteia, în Franța! Și nu oricum, ci câștigând cu 3-1, mai clar decât în meciul tur de la Constanța, când s-a impus dramatic, cu 3-2!
 


Vicecampioana mondială de junioare U19 și proaspăt vicecampioană europeană de tineret U21, Elena Zaharia a fost MVP-ul partidei, reușind două victorii senzaționale cu experimentatele Wu Jiaduo și Li Samson, în timp ce mezina echipei, Bianca Mei-Roșu, a câștigat dramatic, cu 6-5 în set decisiv, împotriva unei alte jucătoare mult mai experimentate, Anais Salpin!
 
De pe margine, au fost un sprijin real pentru jucătoarele din teren Camelia Mitrofan, neutilizată, antrenorul Viorel Filimon și psihologul Mioara Șincan. Felicitări, fetelor și staff-ului!
 
Vom avea încă două meciuri europene, cu tenis de masă de cel mai înalt nivel! Aventura continuă! Hai, Constanța!, este mesajul CSM Constanța.

Constanța se poate mândri în acest sezon cu performanțe de top în Europa! Fetele de la tenis de masă aduc în orașul nostru atmosfera vibrantă a meciurilor din fazele superioare ale cupelor europene, reușind o calificare de senzație în semifinalele ETTU Europe Cup Women, la chiar prima participare în competiție! CSM Constanța a fost, încă o dată, surpriza frumoasă, răsturnând calculele hârtiei și eliminând o echipă venită din Champions League, pe ALCL TT Grand-Quevilly, printr-o dublă victorie, 3-2 și 3-1! Ne pregătim să găzduim semifinale ETTU Europe Cup Women, după un drum lung și greu, în care am susținut tot timpul performanța.
 
După două decenii, Constanța se bate din nou la vârf în competițiile inter-cluburi la tenis de masă! În 2003, a atins optimile Cupei Campionilor, după un loc 3 în 1992 și o finală jucată în 1991. Acum, CSM Constanța luptă pentru finala ETTU Europe Cup, competiție cu o tradiție de 60 de ani, după ce a eliminat deja o echipă de Champions League. Iar la Constanța va veni o altă echipă de top, câștigătoarea duelului spaniol dintre Museo de Almendra și Cartagena.
 
Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit în acest sezon memorabil, Primăria Municipiului Constanța, celor de la Liceul cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru”, gazda noastră în meciul jucat pe teren propriu, în sferturile de finală și tuturor celor care le-au încurajat pe fete și întreaga echipă. În Februarie ne bucurăm de o SEMIFINALĂ europeană! Hai, Constanța! Hai, România!, a punctate Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța

 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Tenis de Masă)
 
Citește și:


Tenis de masă
CSM Constanța susține vineri, 2 februarie 2024, returul cu ALCL TT Grand-Quevilly (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii