Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenis de masă România, campioană europeană Under-19 2023! Constanța, contribuție importantă

ro

19 Jul, 2023 09:50 996 Marime text


Echipa națională feminină Under-19 de tenis de masă a României a realizat performanța cuceririi titlului european la întrecerea găzduită de Polonia, la Gliwice.

Delegația României a încheiat proba pe echipe a întrecerii cu trei medalii: aur la fete U-19 și la băieți U-19 și bronz la băieți U-15.

Din echipa feminină Under-19 au făcut parte și două sportive constănțene, legitimate LPS „Nicolae Rotaru“ - CSM Constanța, Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu, iar Constanța a fost reprezentată și în staff-ul tehnic: Elena Sebe (antrenor principal), Mioara Șincan (psiholog), loturile fiind supervizate de Viorel Filimon.

De asemenea, la lotul feminin U-15 antrenor principal este constănțeanca Anamaria Sebe.

În finală, fetele de la U-19 au învins Germania cu 3-2, după o revenire spectaculoasă, de la 0-2!

Ioana Sîngeorzan - Mia Griesel 1-3
Elena Zaharia - Lea Lachenmayer 2-3
Bianca Mei-Roșu - Naomi Pranjkovic 3-1
Elena Zaharia - Mia Griesel 3-0
Ioana Sîngeorzan - Lea Lachenmayer 3-1.
 

Campioane europene! Titlul continental este al României în proba de U19 echipe feminin, după ce fetele au reușit o revenire de senzație la Campionatul European de Juniori 2023.
 
Ambiția, calitatea la masa de joc și mentalitatea de învingătoare au dat roade pentru Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu, Evelyn Ungvari și Adela Struna, jucătoarele conduse de antrenorii Elena Sebe și Alexandru Dincă spre primul loc al Europei.
 
După ce au câștigat doar cu 3-0 și 3-1 meciurile din grupe și de pe tabloul principal, marea provocare a avut loc în finala cu Germania, unde adversarele s-au desprins până la 2-0.
 
Însă, Bianca Mei-Roșu a sunat revenirea prin victoria din al treilea meci și a deschis drumul spre aurul european, întrucât Elena Zaharia și Ioana Sîngeorzan au fructificat șansele oferite, iar la final echipa s-a putut bucura chiar lângă masa de joc pentru o nouă performanță, se arată pe pagina de Facebook a Federației României de Tenis de Masă.

 
Până la medalia de aur, România a avut următorul parcurs: în grupă – 3-0 cu Suedia, Belgia și Spania; în optimi – 3-1 cu Italia; în sferturi – 3-0 cu Slovacia; în semifinal – 3-0 cu Franța; în finală – 3-2 cu Germania.

Campionatul European continuă miercuri cu probele individuale.

Citește și:

UPDATE. Tenis de masă. Campionatul European Gliwice 2023
Cu jucătoare din Constanța în componență, România Under-19 s-a calificat în finală
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii