Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suveniruri pentru vizitatorii expoziției „Stadionul FARUL - Templul sportului constănțean” (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

29 Jun, 2023 16:56 2158 Marime text


Inaugurată pe 7 iunie a.c., la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța, expoziția „Stadionul FARUL - Templul sportului constănțean” se încheie vineri, 30 iunie, iar astăzi, în semn de rămas bun, vizitatorii primesc, drept suveniruri, bucăți de gazon din cel expus (adus de pe stadion).

Expoziția a fost organizată pentru microbiștii constănțeni de arbitrul de fotbal Dumitru Mihal, în contextul demarării lucrărilor pentru demolarea actualei arene din strada Primăverii, lucrările efective de demolare urmând a începe pe 10 iulie a.c.

Am alcătuit această expoziție pentru a rememora momente din istoria stadionului, a declarat Dumitru Mihal, fost jucător la grupa de juniori FC Constanța care a fost pregătită cu mulți ani în urmă de Constantin Tîlvescu.


Dumitru Mihal a rămas un înfocat suporter al echipei constănțene, iar astăzi, pe lângă bucățile de gazon, le-a oferit suporterilor și câteva versuri închinate stadionului, compuse de el. 

În momentul de față, arena poartă numele „Gheorghe Hagi“, iar, de-a lungul anilor, s-a mai numit „Stadionul Nou”, Complexul Sportiv „1 Mai” și „Farul“ (denumirea cea mai folosită).    
  
Amplasată în holul central al Bibliotecii, expoziția cuprinde diverse obiecte care au făcut parte din componența vechiului stadion sau a echipei, precum gradene, scaune, gazon, plase, fanioane, echipamente de joc etc. De asemenea, mai sunt expuse insigne sportive, steaguri, cărți cu tematică sportivă, documente, reviste, poze, vederi cu echipele care au jucat pe stadion. În plus, printre exponate se mai regăsesc: primul program de meci al echipei Farul Constanța, din anul 1958, după schimbarea denumirii din LOcomotiva PCA; programe de meci din anii 1974 - 1990 și din 1995 - 2016; bilete de meci ale jocurilor care s-au desfășurat pe stadion ale echipelor Farul, FC Viitorul, Săgeata Năvodari și echipa națională a României. 



Sursa foto+video: ZIUA de Constanța

Citește și:
Stadionul FARUL - Templul sportului constănțean”, expoziție pentru microbiști la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii