Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:53 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Superliga 2023/2024 Reîncep meciurile! Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - Poli Iași deschide anul

ro

18 Jan, 2024 11:00 1451 Marime text
 
 Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (FC Politehnica Iași)
  • Sepsi OSK a fost revitalizată de noul antrenor, germanul Bernd Storck, echipa din Sfântu Gheorghe având patru etape la rând în care nu a mai pierdut, interval în care a înregistrat trei victorii și un egal.
 
După o scurtă pauză, Superliga 2023/2024 revine în atenție, cu prima etapă din noul an, întinsă pe patru zile. Runda a 22-a începe vineri, 19 ianuarie 2024, cu meciul Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - Poli Iași.
 
Întâlnirea începe la ora 17.00. Aflată pe loc de play-off, cinci, cu 30 de puncte, Sepsi OSK a fost revitalizată de noul antrenor, germanul Bernd Storck. Echipa din Sfântu Gheorghe are patru etape la rând în care nu a mai pierdut, interval în care a înregistrat trei victorii și un egal, 1-1 în deplasare cu FC Hermannstadt, în etapa trecută. De cealaltă parte, Poli Iași ocupă poziția a 14-a, cu 23 de puncte, iar în ultimul meci din 2023 a pierdut pe teren propriu cu liderul FCSB, scor 1-3. În ultimele cinci meciuri de campionat, formația din Copou are o victorie, două egaluri și două înfrângeri.
 

„Am avut o perioadă de pregătire utilă, desi a trebuit să condensăm programul. N-a fost ușor, un efort în plus din partea tuturor, dar sperăm să se vadă pe parcursul campionatului. Meciul cu Sepsi OSK e important, dificil, dar avem speranțe cu toții. Ne lipsesc doi jucători de bază, Alin Roman și Bordeianu, și nu e ușor. Dar ceilalți băieți trebuie să dea maximum când li se oferă șansa. Când unul lipsește, altul trebuie să apară. Iar în cele două jocuri pe care le-am avut, au fost înlocuiți bine“, a declarat Leo Grozavu, antrenorul lui Poli Iași.       

 
Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!
 
Al doilea meci de vineri este Rapid (locul 4, cu 33 de puncte) - FC U 1948 Craiova (locul 9, cu 27 de puncte) și începe la ora 20.00. Urmărind un loc pe podium, Rapid are o serie cu șase meciuri consecutive fără victorie (patru egaluri și două înfrângeri), uitând să mai câștige în Superligă din 5 noiembrie 2023, de la victoria din deplasare cu FCSB. Problemele din compartimentul ofensiv (cauzate de accidentări) s-au resimțit mai mult decât se credea, însă echipa din Giulești a făcut mai multe transferuri în pauza de iarnă pentru faza de atac, plus că a revenit și atacantul Albion Rrahmani, care pornise foarte bine, dar apoi s-a accidentat și a ieșit din circuit. În ultimul meci, Rapid a remizat în deplasare cu Farul Constanța, campioana României, scor 0-0. Adversara Rapidului din primul meci oficial pe 2024 a urcat în clasament după ultimele partide, având o serie de trei victorii la rând în Superligă, ultima fiind un succes cu 2-0 acasă cu Petrolul.    
 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Campioana în exercițiu a României, Farul Constanța (locul 6, cu 30 de puncte), are meci dificil în etapa a 22-a, în deplasare cu Universitatea Craiova (locul 3, cu 34 de puncte). Ambele adversare de duminică, 21 ianuarie, au câte două victorii, două egaluri și o înfrângere în ultimele cinci meciuri. „Vom merge la Craiova să câștigăm. Suntem la mâna noastră în lupta pentru play-off, nu depindem de nimeni și asta e cel mai important. Trebuie să ne câștigăm meciurile, ceea ce vrem să facem ce fiecare dată. Orice punct sau puncte sunt binevenite și sperăm să adunăm cât mai multe. Luăm fiecare meci în parte, avem ca obiectiv la fiecare partidă victoria“, a declarat fundașul farist Mihai Popescu. „Marinarii“ au înregimentat până acum doi noi jucători, Ronaldo Deaconu și Cristi Ganea, dar s-au despărțit de Andrei Artean.
 
Vezi oferta Superbet pentru duelul cu Universitatea Craiova!

Program etapa 22
 
Vineri, 19 ianuarie 2024
Ora 17: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Poli Iași
Ora 20.00: Rapid București – FC U 1948 Craiova
 
Sâmbătă, 20 ianuarie 2024
Ora 17.00: Universitatea Cluj – FC Hermannstadt
Ora 20.00: Petrolul Ploiești – Dinamo
 
Duminică, 21 ianuarie 2024
Ora 15.00: FC Botoșani – CFR Cluj
Ora 20.oo: Universitatea Craiova – Farul Constanța
 
Luni, 22 ianuarie 2024
Ora 17.00: FC Voluntari – Oțelul Galați
Ora 20.00: FCSB – UTA.
 
Clasament: 1. FCSB - 44p, 2. CFR Cluj - 36p, 3. Universitatea Craiova - 34p, 4. Rapid - 33p, 5. Sepsi Sf. Gheorghe - 30p, 6. Farul Constanța - 30p, 7. FC Hermannstadt - 29p, 8. U Cluj - 29p, 9. FCU 1948 Craiova - 27p, 10. Petrolul Ploiești - 27p, 11. Oțelul Galați - 26p, 12. UTA - 24p, 13. FC Voluntari - 24p, 14. Poli Iași - 23p, 15. Dinamo București - 16p, 16. FC Botoșani - 12p.
 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Ca și în sezonul trecut, primele șase clasate după sezonul regular vor evolua în play-off, iar restul de zece formații vor evolua în play-out, punctajul înjumătățindu-se înaintea părții a doua a campionatului. Campioana va evolua în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor. Alte două echipe vor juca în turul doi preliminar al Conference League, iar câștigătoarea Cupei României – în primul tur preliminar al Europa League. Ultimele două clasate în play-out, locurile 9 și 10 (15 și 16) vor retrograda direct, iar formațiile de pe pozițiile 7 și 8 (13 și 14) vor susține un baraj de promovare / menținere în Superligă în compania formațiilor de pe 3 și 4 din Liga a 2-a. Pe de altă parte, primele două clasate în play-out vor juca între ele o semifinală, iar cine va avea câștig de cauză va întâlni o echipă de play-off, cu miză calificarea în turul doi preliminar al Conference League.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Farul Constanța
Mihai Popescu - „Mergem la Craiova să câștigăm“. Ce meciuri mai au „marinarii“ în sezonul regular
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii