Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Superliga 2023/2024 Meciul FCU 1948 Craiova - Universitatea Cluj deschide etapa a treia, vineri, 28 iulie

ro

27 Jul, 2023 11:44 1102 Marime text
Toni Petrea, antrenorul Universității Cluj
  • FCU 1948 Craiova a pierdut ambele meciuri, pe când Universitatea Cluj a acumulat un punct în startul campionatului.

Superliga, ediția 2023/2024, a ajuns la etapa a treia, iar runda începe vineri, 28 iulie 2023, zi în care sunt programate două partide.

De la ora 18.30, se dispută meciul FCU 1948 Craiova (locul 14-15, fără niciun punct) - Universitatea Cluj (locul 13, cu un punct). Echipa din Bănie a pierdut ambele meciuri jucate până acum. După etapa întâi, antrenor a fost înscăunat Nicolae Dică, care a bifat înfrângere la debut, 0-1 cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe în deplasare. Golul a fost marcat în minutul 89, într-o partidă cu doi eliminați, câte unul de fiecare parte. Cu un punct obținut în primele două runde, Universitatea Cluj vine după o înfrângere severă pe teren propriu, 0-3 cu Rapid, în etapa a doua.

„Va fi o partidă grea, contra unui adversar care nu a reușit să acumuleze niciun punct în două meciuri. FCU 1948 Craiova este o echipă cu pretenții, bună, și ne va aștepta un meci dificil. Noi venim după un meci nesatisfăcător și trebuie să demonstrăm că evoluția din meciul cu Rapid nu este ce poate arăta această echipă“, a declarat Toni Petrea, antrenorul echipei clujene.  

 
Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

A doua partidă de vineri, Rapid București (locul 4, cu 4 puncte) - FC Botoșani (locul 11, cu un punct), se joacă de la ora 21.30. Noul antrenor al Rapidului, Cristiano Bergodi, are parte de un start de sezon fără înfrângere și fără gol primit, Rapidul câștigând lejer în etapa trecută pe terenul Universității Cluj. FC Botoșani în schimb încă nu a reușit să câștige, având un egal și o înfrângere, în runda trecută remizând acasă, 1-1, cu Petrolul Ploiești, oaspeții ratând însă un penalty.

Duelul Rapid - FC Botoșani va reprezenta doar a noua întâlnire directă dintre cele două formații.
 
După remiza obținută cu emoții pe teren propriu, contra celor de la Petrolul Ploiești, formația lui Mihai Ciobanu caută să își treacă în cont prima victorie a stagiunii, în timp ce gruparea de sub Podul «Grant» vine după victoria în fața Universității Cluj.
 
La capitolul meciuri directe, în toate competițiile, trupa lui Cristiano Bergodi deține un avantaj considerabil, cu patru victorii, FC Botoșani impunându-se o singură dată, celelalte trei partide având un deznodământ nedecis.
 
Suntem convinși că ne așteaptă o partidă dificilă, împotriva unei formații cu ambiții mari pentru acest sezon, însă nutrim speranța că vom avea parte de un rezultat favorabil, care să ne permită să avansăm în clasament. Hai Botoșani!, este mesajul de pe pagina de Facebook a echipei din Moldova.

 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!
 
În această etapă, campioana en-titre, Farul Constanța, care e la egalitate cu CFR Cluj în fruntea clasamentului, întâlnește la Ovidiu ultima clasată, nou-promovata Poli Iași. Meciul se joacă duminică, 30 iulie 2023, de la ora 18.30. Angrenată în această perioadă pe două fronturi, campionat - cupele europene, Farul a câștigat ambele meciuri jucate până acum în Superligă, în runda trecută trecând cu 4-1 acasă de FC Voluntari, într-o partidă în care fundașul central Ionuț Larie, căpitanul echipei, a marcat trei dintre cele patru goluri ale „marinarilor“ (toate din penalty)!
 
De cealaltă parte, Poli Iași a bifat două înfrângeri până acum, având cea mai slabă defensivă, cu golaveraj 1-5. În etapa trecută, jucători pregătiți de Leo Grozavu au cedat cu 1-3 pe teren propriu contra FC Hermannstadt.  
 
Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Poli Iași!

Program etapa a 3-a

Vineri, 28 iulie

Ora 18.30: FCU 1948 Craiova – Universitatea Cluj
Ora 21.30: Rapid București – FC Botoșani

Sâmbătă, 29 iulie

Ora 18.30: FC Hermannstadt – UTA
Ora 21.30: Oțelul Galați – FCSB

Duminică, 30 iulie

Ora 18.30: Farul Constanța – Poli Iași
Ora 21.30: CFR Cluj – Universitatea Craiova

Luni, 31 iulie

Ora 18.30: Petrolul Ploiești – FC Voluntari
Ora 21.30: Dinamo București – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.
 
Clasament: 1-2. Farul, CFR Cluj – 6p (5-1), 3. FCSB – 6p (5-2), 4. Rapid - 4p (3-0), 5. Universitatea Craiova – 4p (2-0), 6. Sepsi OSK – 4p (1-0), 7. FC Hermannstadt – 3p (3-2), 8. FC Voluntari – 3p (3-5), 9. Petrolul – 2p (2-2), 10. Oțelul Galați – 2p (1-1), 11. FC Botoșani – 1p (2-3), 12. UTA – 1p (2-4), 13. U Cluj – 1p (1-4), 14-15. Dinamo, FCU 1948 Craiova – 0p (1-4), 16. Poli Iași – 0p (1-5).
 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Ca și în sezonul trecut, primele șase clasate după sezonul regular vor evolua în play-off, iar restul de zece formații vor evolua în play-out, punctajul înjumătățindu-se înaintea părții a doua a campionatului. Campioana va evolua în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor. Alte două echipe vor juca în turul doi preliminar al Conference League, iar câștigătoarea Cupei României – în primul tur preliminar al Europa League. Ultimele două clasate în play-out, locurile 9 și 10 (15 și 16) vor retrograda direct, iar formațiile de pe pozițiile 7 și 8 (13 și 14) vor susține un baraj de promovare / menținere în Superligă în compania formațiilor de pe 3 și 4 din Liga a 2-a. Pe de altă parte, primele două clasate în play-out vor juca între ele o semifinală, iar cine va avea câștig de cauză va întâlni o echipă de play-off, cu miză calificarea în turul doi preliminar al Conference League.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Universitatea Cluj)
 
Citește și:

Superliga 2023/2024
Doi fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa etapei. „Marinarii“, în fruntea clasamentului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii