Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Superliga 2023/2024 Farul Constanța joacă în deplasare cu U Craiova 1948 și caută să se redreseze după eliminarea din Conference League

ro

02 Sep, 2023 17:33 2113 Marime text
Foto: Farul Constanța

În etapa cu numărul opt din Superliga României campioana Farul Constanța merge pe arena Ion Oblemenco pentru duelul cu U Craiova 1948.
 
Meciul este programat mâine, 3 septembrie, de la ora 21:30.
 
Farul Constanța va căuta să facă uitată eliminarea din Conference League, competiție din care a fost scoasă în play-off, de finlandezii de la HJK Helsinki (3-2 scor general).
 
În campionat, trupa lui Hagi ocupă locul opt, înregistrând în șase meciuri trei victorii și trei eșecuri. În ultima rundă, constănțenii au câștigat la Ovidiu contra celeilalte formații din Bănie, Universitatea Craiova, cu 2-0. De asemenea, „marinarii” au început sezonul cu un succes pe teren străin, la Sibiu, cu FC Hermannstadt.
 
U Craiova 1948 este pe locul 14 după ce a jucat șapte partide. Două victorii și cinci înfrângeri este linia de clasament a oltenilor. Alb-albaștrii au și cea mai slabă defensivă din Superligă, cu 18 goluri primite. Ultima lor victorie a fost cu FC Voluntari, pe teren propriu, scor 3-1 în etapa a 5-a.
 
Vezi oferta Superbet pentru meciul cu U Craiova 1948!
 
La conferința de presă premărgătoare jocului de pe Ion Oblemenco au participat, din partea Farului, Ionuț Vînă și Constantin Grameni.
 
„Avem mare nevoie de cele trei puncte. Jucăm cu o echipă bună, cu jucători de calitate mare în atac. Trebuie să avem mare grijă la ei. Trebuie să dăm tot pentru cupă și campionat, să ne antrenăm cât se poate de bine. Sunt sigur că vom avea un meci foarte greu. N-are importanță că nu au un antrenor principal. Au jucători cu experiență și cred că se motivează și singuri. Le mulțumim suporterilor că au parcurs atâția kilometri să ne susțină, dar ne pare rău că nu am putut face mai mult pentru ei, să le oferim o bucurie foarte mareNu rămâne decât să mergem înainte”, a spus Ionuț Vînă.
„Va fi un meci foarte greu. O să fie foarte motivați, mai ales că etapa trecută au pierdut cu Rapid pe teren propriu. O să vină foarte agresivi și noi trebuie să fim pregătiți să luăm cele trei puncte. Trebuie să dăm maximul să obținem trei puncte la fiecare meci, să ne asigurăm prima dată intrarea în play-off și după vom vedea. Cred că o să vină galeria noastră la meci. Sperăm să fie și în teren spectacol și în tribună spectacol și să luăm cele tre puncte”, a declarat Constantin Grameni.
„Obiectivul nostru în momentul de față este intarea în play-off. Asta am transmis astăzi la ședința cu echipa. Obectivul acesta l-am avut și anul trecut plus cupa. Trebuie să ne concentrăm la campionat. Acum o să avem mai mult timp să ne antrenăm. Toate meciurile din campionatul României sunt grele. Este un meci cu o echipă foarte talentată, cu mulți jucători foarte buni. Vine pauza după meciul acesta și o să avem mult timp să ne antrenăm și să devenim mai buni.”


Programul etapei a 8-a
 
Vineri, 1 septembrie
Petrolul Ploiești – Oțelul Galați 2 - 2
Rapid București – Dinamo București 4 - 0
 
Sâmbătă, 2 septembrie
Ora 19:00 FC Voluntari – CFR Cluj
Ora 21:45 FCSB – Universitatea Craiova
 
Duminică, 3 septembrie
Ora 13:30 U Cluj – Poli Iași
Ora 21:30 U Craiova 1948 – Farul Constanța
 
Luni, 4 septembrie
Ora 18:30 FC Botoșani – FC Hermannstadt
Ora 21:30 Sepși Sf. Gheorghe – UTA Arad
 
Clasament: 1. FCSB (15p), 2. Rapid (14p), 3. Universitatea Craiova (14p), 4. CFR Cluj (13p), 5. Petrolul Ploiești (13p), 6. FC Voluntari (10p), 7. Sepși Sf. Gheorghe (9p), 8. Farul Constanța (9p), 9. FC Hermannstadt (8p), 10. Dinamo București (8p), 11. Oțelul Galați (7p), 12. U Cluj (7p), 13. UTA Arad (7p), 14. U Craiova 1948 (6p), 15. FC Botoșani (3p), 16. Poli Iași (3p).
 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!  

Ca și în sezonul trecut, primele șase clasate după sezonul regular vor evolua în play-off, iar restul de zece formații vor evolua în play-out, punctajul înjumătățindu-se înaintea părții a doua a campionatului. Campioana va evolua în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor. Alte două echipe vor juca în turul doi preliminar al Conference League, iar câștigătoarea Cupei României – în primul tur preliminar al Europa League. Ultimele două clasate în play-out, locurile 9 și 10 (15 și 16) vor retrograda direct, iar formațiile de pe pozițiile 7 și 8 (13 și 14) vor susține un baraj de promovare / menținere în Superligă în compania formațiilor de pe 3 și 4 din Liga a 2-a. Pe de altă parte, primele două clasate în play-out vor juca între ele o semifinală, iar cine va avea câștig de cauză va întâlni o echipă de play-off, cu miză calificarea în turul doi preliminar al Conference League.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii