Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SSC Farul şi Progresul 1944 Spartac, umăr la umăr. Calcule pentru promovare „Avem mii de motive pentru a lupta în continuare“

ro

18 Apr, 2018 00:00 3038 Marime text
Lupta pentru promovarea în Liga a 2-a este aprigă în seria secundă a Ligii a 3-a, primele două clasate, SSC Farul Constanţa şi Progresul 1944 Spartac, având acelaşi număr de puncte, 49, cu şase etape înaintea încheierii campionatului.
Accede în eşalonul secund doar echipa care va încheia întrecerea pe primul loc. Cele două adversare au terminat de jucat meciurile directe şi, deşi SSC Farul are avantajul de moment, fiind lider prin prisma golaverajului superior, +47 (67-20) faţă de +42 (62-20), la final vor conta rezultatele directe, capitol la care Progresul 1944 stă mai bine, după 7-0 pe teren propriu şi 1-1 la Constanţa. Astfel că, dacă egalitatea de puncte se va menţine până la sfârşit, cea care va promova va fi echipa din capitală.
 

Programul ultimelor şase etape

 
Din campionat mai sunt de jucat şase etape, iar cele două pretendente la promovare vor evolua astfel: SSC Farul - cu Delta Dobrogea Tulcea (locul 13, penultimul, cu zece puncte) - în deplasare, cu Metalul Buzău (locul 5, cu 40 de puncte) - acasă, cu Înainte Modelu (locul 8, cu 28 de puncte) - în deplasare, cu FCSB II (locul 6, cu 34 de puncte) - acasă, cu CSM Olteniţa (locul 12, cu 13 puncte) - în deplasare şi cu Sportul Chiscani (locul 11, cu 14 puncte) - acasă; Progresul 1944 Spartac - cu CSM Rm. Sărat (locul 9, cu 24 de puncte) - acasă, cu Axiopolis Cernavodă (locul 3, cu 47 de puncte) - în deplasare, cu Delta Dobrogea Tulcea - în deplasare, cu Metalul Buzău - acasă, cu Înainte Modelu - în deplasare şi cu FCSB II - acasă.
 
Ca să obţină promovarea, SSC Farul trebuie să câştige toate aceste meciuri, iar Progresul 1944 Spartac să se împiedice undeva, Din lupta pentru promovare nu trebuie exclusă însă a treia clasată, Axiopolis Cernavodă, aflată la două puncte în spatele celor două, care urmează să joace pe teren propriu cu Progresul 1944 Spartac şi care, teoretic, printr-o conjunctură favorabilă, ar putea realiza marea surpriză, potrivit zicalei „când doi se bat, al treilea câştigă“!
 

Iubirea nu s-a terminat odată cu fluierul final!

 
În ciuda remizei de la Constanţa cu Progresul 1944 Spartac, „marinarii“ nu şi-au pierdut speranţa că-şi vor atinge obiectivul de a ajunge la finele campionatului în Liga a 2-a. „Dragi farişti, scorul care va fi consemnat în palmares va rămâne 1-1, egal. Dar, din multe motive, putem considera că am câştigat. Am revăzut din nou tribunele gemând de oameni. Am revăzut strada Primăverii blocată de suporterii farişti. Un râu alb-albastru, cozi la porţile de acces, foşti fotbalişti farişti din mai multe generaţii şi prietenii noştri de la meciul cu Slobozia, chiar pe pistă. Toţi entuziaşti, toţi cu zâmbetul pe buze. O deplasare frumoasă a suporterilor, care s-au reunit în centrul vechi al oraşului, lângă statuia lui Ovidiu, şi au venit la Stadion pe jos. Fulare, steaguri, tricouri, eşarfe şi o coregrafie demnă de importanţa meciului. Chiar şi la peluză, unde stă nucleul dur al suporterilor farişti, am văzut mulţi copii, multe mame, prietene şi soţii. Avem viitorul asigurat! În total peste 5.000 de suporteri, toate cele 4.000 de bilete vândute, plus multe invitaţii şi mulţi copii, care au beneficiat de acces gratuit.
 
O galerie care nu a tăcut nicio secundă, acompaniată în multe rânduri şi de suporterii de la tribună. O sumedenie de declaraţii de iubire necondiţionată pentru club, culori şi spiritul farist! Din păcate, cei care au fost copleşiţi de acest spectacol au fost chiar fotbaliştii noştri. Această dezamăgire va trece! Iubirea nu s-a terminat odată cu fluierul final! Dimpotrivă, avem mii de motive pentru a lupta în continuare. Mai sunt şase etape! Promovăm împreună! Împreună ducem mai departe spiritul farist!“, se arată pe pagina de Facebook a SSC Farul.
 

„Progresul Spartac şi-a păstrat dreptul să spere“

 
De cealaltă parte, cei de la Progresul 1944 Spartac consideră că principala favorită la promovare rămâne tot SSC Farul, prin prisma unui program mai uşor din cele şase runde rămase de jucat. „O remiză la Constanţa este, ţinând cont de valoarea adversarului şi de faptul că avantajul «efectului surpriză» din tur, când mulţi nu ne luau prea în serios, s-a dus, un rezultat excelent. Din perspectiva luptei pentru primul loc însă, în care sunt angrenate Farul, Progresul şi Axiopolis, nu este unul ideal. Cu şase etape înainte de final, Progresul ar trebui să câştige tot ca să fie sigur de câştigarea seriei, iar programul este unul extrem de dificil: Rm. Sărat (acasă), Axiopolis (deplasare), Tulcea (d), Buzău (a), Modelu (d), FCSB 2 (a). Cu lotul de jucători pe care îl are, Farul poate câştiga tot până la final, ceea ce ar face extrem de grea misiunea Progresului. Analizând obiectiv, tindem să credem că echipa din Constanţa rămâne cu prima şansă la primul loc şi implicit la promovarea în liga secundă după meciul de ieri (n.r. sâmbăta trecută). Dar Progresul Spartac şi-a păstrat dreptul să spere şi, mai mult, să lupte pentru acest deznodământ de nimeni visat la începerea campionatului. Şi, oricare va fi clasamentul final, a reuşit un sezon fotbalistic de care toţi cei implicaţi pot fi mândri! Progresul, tot înainte!“, se menţionează pe pagina de Facebook a echipei bucureştene.
 

Seriile câştigătoare pentru „Meciul suporterilor“

 
SSC Farul a anunţat că a fost efectuată extragerea seriilor biletelor câştigătoare pentru „Meciul suporterilor“, unul dintre concursurile iniţiate de către club, cu ocazia revenirii pe stadionul „Farul“, la care participă spectatori de la meciul cu Progresul 1944 Spartac. „Aşa cum am anunţat, cei mai norocoşi dintre dvs. vor avea ocazia de a participa la un meci de fotbal 11 contra 11, în compania unei echipe formate din reprezentanţi ai staff-ului tehnic, ai conducerii executive, dar şi din foşti fotbalişti farişti. Meciul va fi programat în săptămâna 23 - 29 aprilie. Pentru siguranţă, am decis să extragem 18 serii câştigătoare, pentru a fi siguri că vom întruni numărul minim de jucători pentru ca această partidă să se dispute. Seria poate fi găsită în colţul din stânga al biletului de meci, sub menţiunea «Marca de control». Toţi posesorii biletelor câştigătoare sunt rugaţi să-şi revendice premiul la numărul de telefon 0729/059.406 (persoană de contact Alexandru Anghel), până cel târziu vineri, 20 aprilie, ora 20.00“, potrivit unui comunicat al SSC Farul.
 
Cele 18 serii câştigătoare sunt: 13747, 12488, 14351, 11125, 14640, 10903, 11632, 12574, 11622, 12990, 14105, 13573, 11497, 11300, 12925, 12680, 11340 şi 14250.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii