Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SSC Farul, scorul etapei în „finala campionatului“. Remarcaţii lui Petre Grigoraş „Îi apreciez mult. Şi nu e vorba numai de ei“ (galerie foto + video)

ro

19 Nov, 2018 00:00 3137 Marime text
Nou promovată în Liga a 2-a de fotbal, SSC Farul a realizat sâmbătă, la Constanţa, cea mai clară victorie a sa din acest campionat, 5-0 (G. Păun 13, Twumasi 33, 44, Fotescu 40, Momodou 53) cu Luceafărul Oradea, o echipă clasată mai bine decât ea în ierarhie înaintea meciului. Totodată, „marinarii“ au izbutit scorul etapei a 17-a.
 
În urma victoriei, SSC Farul a ajuns la 16 puncte şi a urcat o poziţie în clasament, de pe 17 pe 16. Locul e tot retrogradant, dar echipa de pe litoral s-a apropiat la două puncte de poziţia care asigură rămânerea în Liga a 2-a. Echipa de pe litoral are în 17 meciuri cinci victorii, un egal şi 11 înfrângeri, iar graţie succesului categoric de sâmbătă a mai redus din pasivul golaverajului, care e acum 26-37. Practic, în precedentele 16 meciuri, fariştii înscriseseră 21 de goluri, iar într-unul singur, cel de sâmbătă, nu mai puţin de cinci!

Au înţeles mesajul

„Sunt foarte mulţumit. Am avut o primă repriză excelentă. În partea secundă, a intervenit şi puţină relaxare, iar pe final am făcut schimbări pentru a menaja unii jucători ce aveau mici probleme medicale. N-am vrut să risc mai mult cu ei. Nu i-am schimbat că nu ar fi dat un randament bun, ci pentru că avem un nou meci important în runda următoare, iar ei veneau după unele accidentări, care puteau duce la altceva. Mă bucur foarte mult că jucătorii au înţeles mesajul. În săptămâna meciului am avut discuţii vizavi de importanţa partidei. Pentru noi a fost finala campionatului! Dacă n-am fi reuşit să câştigăm, pierdeam puţin contactul cu echipele care se află deasupra noastră şi ne-ar fi fost mult mai greu în continuare. A fost o mobilizare exemplară din partea tuturor. Îi felicit pe jucători pentru atitudine“, a declarat Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul.

Victorii înlănţuite, frunţi descreţite

În etapa viitoare, echipa de pe litoral joacă tot pe teren propriu, întâlnind sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 13.00, penultima clasată, Dacia Unirea Brăila, care, tot sâmbătă, a reuşit primul succes stagional, învingând în propriul fief Daco-Getica Bucureşti. „Nu contează scorul cu care am trecut de Luceafărul Oradea, ci doar victoria. Scorul e important poate pentru moral, pentru cei din tribună. Avem astfel un moral bun pentru meciul următor, tot pe teren propriu, cu Brăila, întâlnire care nu trebuie să fie considerată câştigată dinainte. Au câştigat astăzi (n.r. sâmbătă) cu Daco-Getica, echipă care pe noi ne-a surclasat, administrându-ne un 3-0 fără drept de apel. Dacă nu tratezi fiecare partidă foarte serios, poţi avea surprize. Îi atenţionez pe băieţi că vom avea un meci foarte greu sâmbătă. Ar fi păcat ca acest rezultat frumos să nu fie dublat de o victorie cu Brăila. Dacă am înlănţui două victorii, am mai descreţi puţin frunţile pentru ultimele trei etape din 2018“, a precizat Petre Grigoraş.

Cadou pentru toţi fariştii

Victoria la scor de sâmbătă a fost şi un frumos cadou pentru Grigoraş, care, cu două zile înainte de meci a împlinit 54 de ani. „Nu neapărat pentru mine a fost cadoul, ci pentru toţi fariştii. Dacă băieţii s-au gândit şi că a fost ziua mea, joi, le mulţumesc, eu însă nu le-am cerut şi nu ţin foarte mult la astfel de lucruri. Ţin foarte mult ca echipa să arate bine şi ceea ce discutăm să încerce să pună în practică în teren“, a spus Petre Grigoraş.

Fac diferenţa pe teren

Autor, sâmbătă, al golului de 3-0, al centrării de la golul patru, al loviturii libere (cu mingea trimisă în bară) în urma căreia s-a marcat golul doi şi participant, alături de Tudorică şi Moise, la faza golului cinci, decarul SSC Farul, Marius Fotescu, a fost unul dintre remarcaţii speciali ai lui Petre Grigoraş din acest meci. „Fără doar şi poate, Fotescu e un jucător excelent. Eu din vară i-aş fi vrut, şi pe el, şi pe Moise (n.r. de la Axiopolis Cernavodă), dacă aş fi rămas la Farul. Am încredere în ei, îşi doresc foarte mult. Au calitate şi atitudine foarte bună. Rolul lor e să joace cât mai bine, iar atâta timp cât li se dă încredere trebuie să facă diferenţa când intră pe teren. Şi o fac. Îi apreciez mult. Şi nu e vorba numai de ei. Îi apreciez pe toţi. Când apelez le ei, fiecare trebuie să-mi demonstreze că merită să joace. Îl remarc în acelaşi timp şi pe Păun. Atunci când am venit, nu ştiu, poate mi s-a părut mie sau avea altă atitudine. Poate era puţin blazat, dintr-un anumit punct de vedere, dar are ceva timp de când se pregăteşte foarte bine, iar evoluţiile sale nu sunt întâmplătoare. De calitatea sa nu se îndoia nimeni (iar eu îl ştiu foarte bine, avându-l jucător şi la Poli Iaşi, acum vreo opt ani). Atitudinea lui este una pozitivă. Acum aleargă mult mai mult, se implică foarte bine şi conştientizează ce înseamnă fotbalul profesionist, ceea ce mă bucură“, a punctat Petre Grigoraş. Printre altele, sâmbătă, Georgian Păun a deschis scorul (la centrarea lui Alex Grigoraş) şi i-a pasat decisiv lui Fotescu la reuşita de 3-0.

„E puţin dator, dar, la tinereţea lui, îl iertăm“

Luceafărul Oradea a avut ocazia să înscrie golul de onoare, în minutul 60, din penalty, la scorul de 5-0, însă Cătălin Ţâră a bătut slab, portarul Mihai Popa reuşind să reţină balonul! „Nu vreau să comentez cum a executat penalty adversarul. Cât era scorul, 5-0? E nesemnificativ. A bătut penalty să înscrie, iar portarul a ghicit colţul. Executantul a încercat poate să ridiculizeze într-un fel. Dacă pleca (n.r. portarul) în partea cealaltă? O execuţie mai slabă poate. Mă bucur însă că Popică (n.r. Mihai Popa) a avut câteva intervenţii bune. El e puţin dator, dar, la tinereţea lui, îl iertăm. A comis şi găfuţe suficient de multe, dar e tânăr şi trebuie să-i dăm încredere, întrucât are calitate“, a menţionat Petre Grigoraş.

Niciun pericol cu Licu      

În minutul 75, căpitanul SSC Farul, Alex Grigoraş, a fost schimbat de Rafael Licu, jucător care face obiectul unui memoriu al clubului FC Viitorul Mihai Georgescu Cluj-Napoca îndreptat, la Comisia de Soluţionare a Litigiilor a Federaţiei Române de Fotbal, împotriva SSC Farul, care e acuzat că l-a transferat neregulamentar pe Licu. Marcel Lică, preşedintele executiv al echipei de pe litoral, a spus însă că transferul s-a făcut regulamentar, iar după meciul cu Luceafărul Oradea, Petre Grigoraş a spus că nu e nici un pericol ca SSC farul să fie sancţionată în vreun fel. „Nu, exclus aşa ceva. Din ce am înţeles, nu există această posibilitate. Sunt foarte multe zvonuri. Nu cred că cineva ar fi putut să înregistreze un contract ştiind că mai era unul. Oricum, nu ar fi vina noastră sub nicio formă. Cred că e prea multă discuţie. Dar ţinând cont de faptul că noi am mai comis-o, aşa, puţin, e clar că multă lume se gândeşte că am putea să plecăm de la zero, ceea ce nu cred. Avem oameni care deţin documente şi pe ei trebuie să-i întrebaţi cel mai bine“, a menţionat Grigoraş.

Celelalte meciuri şi clasamentul

În celelalte meciuri ale etapei a 17-a s-au înregistrat rezultatele: Dacia Unirea Brăila - Daco-Getica Bucureşti 2-1, Ripensia Timişoara - CS Mioveni 1-1, Academica Clinceni - Aerostar Bacău 2-1, CS Baloteşti - ASU Poli Timişoara 1-0, Pandurii Tg. Jiu - Energeticianul 2-0, Metaloglobus Bucureşti - Chindia Târgovişte 0-0 şi ACS Poli Timişoara - Petrolul Ploieşti 0-1, Sportul Snagov - U Cluj 0-0 şi UTA - FC Argeş 1-2.
 
Clasament: 1. Chindia - 39p, 2. Petrolul - 38p, 3. Snagov - 37p, 4. Clinceni - 36p, 5. FC Argeş - 35p, 6. U Cluj - 34p, 7. Mioveni - 33p, 8. Pandurii - 24p, 9. Energeticianul - 24p, 10. UTA - 23p, 11. Daco-Getica - 21p, 12. Metaloglobus - 21p, 13. ASU Poli - 20p, 14. Aerostar - 18p, 15. Luceafărul - 18p, 16. SSC Farul - 16p, 17. Ripensia - 15p, 18. Baloteşti - 14p, 19. Dacia Unirea - 8p, 20. ACS Poli - 5p.
 
La finele sezonului 2018/2019, vor promova în Liga 1 primele două clasate, iar echipa de pe locul trei va disputa baraj de promovare / menţinere cu locul 6 din turneul play-out al primei divizii. În Liga a 3-a vor retrograda ultimele cinci clasate.
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment SSC Farul a învins cu 5-0 Luceafărul Oradea. Scorul, stabilit încă din minutul 53 (galerie foto)
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii