Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:30 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SSC Farul, în Liga a 3-a. Cui s-a adresat echipa înfiinţată de fani şi de ce „Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră!“

ro

30 Jun, 2017 00:00 4253 Marime text
SSC Farul Constanţa, echipa înfiinţată anul trecut de fani ai FC Farul, a promovat în Liga a 3-a, în urma barajului cu Pescăruşul Sarichioi. Un prim obiectiv important a fost îndeplinit, însă greul abia acum începe. În Liga a 3-a, cheltuielile vor fi semnificativ mai mari decât în Liga a 4-a, aceasta şi în condiţiile în care SSC Farul şi-a propus promovarea imediată în Liga a 2-a. Cei de la SSC Farul se preocupă de acest aspect şi li s-au adresat membrilor cotizanţi.
 
„Sezonul 2016/2017 ne-a oferit foarte multe satisfacţii, culminând cu revenirea pe stadionul «Farul» şi obţinerea promovării în Liga a III-a. După cum ştiţi, contribuţiile dumneavoastră financiare au acoperit mai mult de 30% din bugetul total al clubului, iar pentru aceasta vă mulţumim! Totuşi, promovarea, deşi o performanţă extraordinară pentru un club nou înfiinţat, reprezintă probabil cea mai uşoară etapă pe care o avem de parcurs până la revenirea în primul eşalon. Odată cu accederea în Liga a III-a, toate cheltuielile vor creşte exponenţial, fie că va fi vorba de organizarea meciurilor, plata jucătorilor, funcţionarea centrului de copii şi juniori sau costurile ocazionate de deplasări“, spun reprezentanţii SSC Farul.

Discuţii cu autorităţile locale şi cu sponsorii

În perioada de pregătire precompetiţională, echipa constănţeană şi-a propus să efectueze cel puţin un cantonament montan şi un stagiu de pregătire centralizată. „Startul sezonului următor al Ligii a III-a bate, practic, la uşă! Avem foarte puţin timp la dispoziţie pentru a-l pregăti şi, de aceea, avem nevoie de sprijinul dumneavoastră! Suntem în discuţii cu reprezentanţii autorităţilor locale, cu actualii sponsori, dar şi cu unii potenţiali, dar până la materializarea acestora ne dorim să avem o bază solidă de pornire. În perioada imediat următoare va trebui să testăm mai mulţi jucători, să identificăm cea mai bună soluţie pentru ca echipa să efectueze cel puţin un cantonament montan şi un stagiu de pregătire centralizată. De asemenea, trebuie să avem în vedere şi posibilitatea ca pe parcursul acestui an sau în 2018 să fie scos la licitaţie şi palmaresul defunctei FC Farul, de achiziţionarea căruia suntem principal interesaţi. Obţinerea palmaresului, pe lângă faptul că ar reprezenta o puternică lovitură în plan de imagine, ar consfinţi şi realizarea celui de-al doilea obiectiv al proiectului, recuperarea însemnelor clubului!“, au mai menţionat fanii constănţeni. 

Pentru început, valoarea cotizaţiei rămâne neschimbată 

În acest context, SSC Farul le-a făcut o solicitare membrilor cotizanţi. „Astfel, vă invităm deja să achitaţi în avans cotizaţia aferentă sezonului competiţional 2017 - 2018, ce va reprezenta baza pe care se va clădi organizarea activităţii sportive ulterioare. Pentru început, cotizaţia va rămâne tot la valoarea de 600 de lei/an, urmând ca, în urma atragerii de fonduri suplimentare, să analizăm posibilitatea introducerii unui sistem diversificat de cotizaţii. Această solicitare provine din faptul că majoritatea dintre dumneavoastră au achitat integral cotizaţia în luna august 2016, ceea ce presupune că la sfârşitul lunii iulie anul curent aceasta îşi va pierde valabilitatea. Fiţi primii care pun umărul la promovarea în Liga a II-a! Împreună ducem mai departe spiritul farist!“, au menţionat cei de la SSC Farul.

Facilităţi pentru membrii cotizanţi

Clubul constănţean a precizat că, în schimbul contribuţiei băneşti, membrii cotizanţi beneficiază de anumite facilităţi, iar fiecare membru care achită integral cotizaţia până la 15 august 2017 va primi gratuit un abonament valabil pentru întregul sezon 2017 / 2018. De asemenea, posesorii de carduri de membru cotizant beneficiază şi de unele reduceri, existând deja doi sponsori care oferă reducere de 10% la anumite servicii. „Pachetul de reduceri pentru membrii cotizanţi este în prezent în faza de negociere. Pe măsură ce vom avea noi confirmări le vom comunica. Fiţi primii care care pun umărul la promovarea în Liga a II-a. Doar împreună ducem mai departe spiritul farist!“, au menţionat cei de la echipă. 

Declaraţie de adeziune la valorile proiectului SSC Farul

„De ce să achităm cotizaţia de membru al Asociaţiei Suporter Spirit Club Farul? Pentru că pasiunea costă! Pentru că achitarea cotizaţiei reprezintă nu numai un ajutor pentru clubul iubit, ci şi o declaraţie de adeziune la valorile proiectului Suporter Spirit Club Farul Constanţa şi la obiectivele impuse: promovarea succesivă în eşalonul superior până la revenirea în Liga I, recuperarea însemnelor clubului şi redarea bucuriei fotbalului publicului constănţean. Pentru că fotbalul este un spectacol, iar orice spectacol costă! Intrarea gratuită la un concert nu înseamnă că artistul de pe scenă nu încasează un onorariu pentru prestaţia sa. Oricât de mult respect ar avea antrenorii şi fotbaliştii pentru club şi suporterii săi, ei trebuie să-şi încaseze salariile şi primele. Iar aici intervin şi cotizaţiile dumneavoastră! Pentru că plata unui bilet, fie şi o sumă modică presupune respectul pentru cei care intră în teren. Toţi ne dorim să fim respectaţi, dar uneori uităm că mai întâi trebuie să respectăm la rândul nostru munca altora. Pentru că e una dintre cele mai simple modalităţi prin care puteţi contribui la stabilitatea clubului. Şi, pentru că suntem încă destul de puţini, suntem nevoiţi să menţinem cotizaţia la valoarea iniţială de 600 lei/ an (adică 50 de lei /  lună)“, au punctat reprezentanţii SSC Farul şi ai suporterilor.

Meci „în familie“

Stadionul Farul din Constanţa a găzduit ieri un meci „în familie“, între SSC Farul (pentru care au evoluat 95% dintre componenţii lotului) şi suporteri. Scorul a fost 5-5, iar la penalty-uri s-a impus proaspăt promovata în Liga a 3-a. Partida a fost arbitrată de preşedintele executiv al clubului, Marcel Lică, fost mare arbitru. După această acţiune, SSC Farul a intrat în vacanţă. 
 
Sursa foto 1: ZIUA de Constanţa 

Ti-a placut articolul?

Comentarii