Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SSC Farul Constanţa şi Axiopolis Cernavodă se întâlnesc astăzi în Cupa României

ro

29 Aug, 2018 00:00 2910 Marime text
Echipele de fotbal Axiopolis Cernavodă (Liga a 3-a) şi SSC Farul Constanţa (nou promovată în Liga a 2-a) se întâlnesc astăzi în faza a treia a etapei naţionale a Cupei României, ediţia 2018/2019.
 
Partida se desfăşoară pe stadionul „Trust“ din Cernavodă, de la ora 17.30, iar cine va câştiga va avansa în competiţie, ţinând cont că, în această fază, întâlnirile se dispută într-o singură manşă, eliminatorie. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se vor disputa prelungiri și, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare. În această etapă a competiţiei se joacă 21 de meciuri, participând cele 28 de câştigătoare ale fazei a II-a şi 14 echipe care au evoluat în ediţia precedentă a Ligilor a 2-a şi a 3-a.
 
SSC Farul şi Axiopolis susţin acum primul meci din ediţia 2018/2019 a Cupei. Ele s-au întâlnit şi în sezonul trecut, în Liga a 3-a, când au evoluat în seria secundă a campionatului. Echipa constănţeană, care avea să promoveze la final în Liga a 2-a, a învins atunci de două ori Axiopolis, 3-1 pe teren propriu şi 1-0 la Cernavodă.
 
„Sperăm să ne luăm revanşa pentru cele două înfrângeri din ediţia trecută şi să arătăm că nu întâmplător ne-am clasat pe locul patru în Liga a 3-a, în ediţia trecută. Oricum, meciul de Cupă va fi unul deschis. Noi avem ca obiectiv să ajungem cât mai sus şi să ne duelăm cu o echipă de Liga 1“, a declarat Gheorghe Stănculescu, preşedintele secţiei de fotbal a clubului din Cernavodă.
 
„Ca toate jocurile în care se duelează echipe din acelaşi judeţ, şi acesta va fi unul disputat. Axiopolis e o echipă redutabilă, care a avut un parcurs foarte bun în sezonul trecut, însă, având în vedere şi diferenţa de categorie competiţională, cred că noi avem prima şansă de a merge mai departe. Sperăm la un parcurs cât mai lung în Cupă, ceea ce ne va ajuta suplimentar la pregătire şi omogenizare“, a spus Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul.
 
Până acum în acest sezon, SSC Farul are patru meciuri oficiale la activ (în Liga a 2-a), în vreme ce Axiopolis numai unul (în Liga a 3-a), însă echipa din Cernavodă a făcut o pregătire mai bună şi a jucat mai multe amicale. În campionat, SSC Farul se află pe loc de retrogradare (17, din 20 de echipe), având trei puncte în patru etape (după o victorie şi trei eşecuri).
 
În Liga a 3-a, Axiopolis a remizat în deplasare în prima etapă (1-1 cu CS Tunari) şi, cu un punct, ocupă poziţia a opta în clasament.
După întâlnirea de Cupă de astăzi, atât SSC Farul, cât şi Axiopolis susţin la finele acestei săptămâni meciuri de campionat pe teren propriu. Duminică, 2 septembrie, de la ora 11.00 (în direct la Digi Sport 1), SSC Farul întâlneşte, la Techirghiol, ultima clasată, CS Baloteşti. Sâmbătă, 1 septembrie, de la ora 17.00, Axiopolis joacă pe stadionul Trust din Cernavodă cu Unirea Slobozia (locul 3, cu 3 puncte).        
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii