Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:34 31 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sportivii de la CS Marina Constanţa, pe podium la Cupa Europeană şi la Naţionalele de Ju-Jitsu

ro

16 May, 2019 09:37 891 Marime text
Clubul Sportiv Marina Constanța a participat la Cupa Europeană de Ju-Jitsu pentru copii Under-14 și Under-16 desfășurată în orașul Amersfoort din Olanda.

Înscrisă în calendarul sportiv internaţional al Federației Europene de Ju Jitsu, competiţia a reunit la start aproximativ 350 de sportivi din 15 țări, care au concurat la probele de DUO, Ne Waza și Fighting.

Cu sprijinul părinților și al sponsorilor locali, CS Marina Constanța a deplasat la competiţie un lot format din trei sportivi și un oficial.

Rezultatele au fost:
  • DAVID RIZU – loc I / medalie de aur, proba: ju jitsu fighting, categoria de vârstă: U14, categorie de greutate: -34 kg;
  • DAVID RIZU – loc III, proba: ju jitsu ne waza, categoria de vârstă: U14, categorie de greutate: -34 kg;
  • KRAUS DARIA – loc I / medalie de aur, proba: ju jitsu fighting, categoria de vârstă: U14, categorie: -40 kg;
  • KRAUS DARIA – loc IV, proba: ju jitsu ne waza, categoria de vârstă: U14, categorie: -40 kg;
  • DORNEANU DAVID – loc IV, proba: ju jitsu fighting, categoria de vârstă: U14, categorie: -42 kg;
  • DORNEANU DAVID – loc IV, proba: ju jitsu ne waza, categoria de vârstă: U14, categorie: -42 kg;
David Rizu este  elev al Școlii Gimnaziale nr. 43 „Ferdinand“ Constanța (clasa a V-a B), iar Daria Kraus şi David Dorneanu sunt elevi ai Liceului Teoretic „Decebal“ Constanța (clasa a V-a A și B).

Faptul că au reușit să se impună ca sportivi de performanță în cadrul unei competiții internaționale, desfășurate la distanță, după o deplasare obositoare și o perioadă de pregătire  în care au respectat cu strictețe indicațiile antrenorilor privind pregătirea tehnico tactică, nutriția, hidratarea, și-au păstrat focalizarea asupra obiectivelor, ne conferă încredere pentru viitoarele competiții, se arată în tr-un comunicat al CS Marina Constanţa.


De asemenea, la Sfântu Gheorghe, sub egida Federației Române de Arte Marțiale, a avut loc Campionatul Național de Ju-Jitsu. La această competiție națională, sportivul Marius Tataoană, legitimat la Clubul Sportiv Marina Constanța, a obținut:
  • Locul I - juniori, ju jitsu fighting, categoria: 69 kg
  • Locul I – seniori, ju jitsu fighting, categoria: 69 kg

Marius Tataoană reprezintă un model pentru sportivii care vin din urmă în ceea ce privește ambiția, disciplina și perseverența, acesta reușind să respecte standardele educaționale impuse de statutul de student al unei prestigioase instituție de învățământ constănțene, dar și să se antreneze la nivel înalt, au menţionat oficialii CS Marina Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii