Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:15 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sportivele de pe litoral, strălucitoare în orașul Nadiei Comăneci CSS1 Constanța, campioană națională la gimnastică (galerie foto)

ro

04 Jun, 2017 00:00 9270 Marime text
Constanța a demonstrat și la ediția din acest an a Campionatului Național de gimnastică (pe echipe și la individual) rezervat junioarelor III (nivelul 1 și 2) că este în continuare un izvor nesecat de talente. La Onești, orașul natal al Nadiei Comăneci, sportivele de pe litoral au strălucit, cucerind mai multe medalii, inclusiv una de aur. 

Campioană a României a devenit, la nivelul 1, prima echipă a CSS1 Constanța, formată din Maria Broască, Delia Ivanciu, Bianca Voicu și Alexandra Florea. Au concurat 15 formații din țară, iar a doua echipă a CSS1 a ocupat o meritorie poziție a patra, evoluând în alcătuirea Roxana Cristian, Veronica Stan, Adelina Nour și Teodora Stoian. Profesori la cele două echipe ale CSS1 sunt Mirela Szemerjai, Cătălin Meran, Dana Sofronie, Sorin Bechir și Mădălina Hârbu, iar coregraf este Mihaela Lintzmaier.

În întrecerea pe echipe la nivelul 1 s-a aflat și reprezentanta CS Farul Constanța, care s-a clasat pe locul cinci, gimnastele care au concurat fiind: Larisa Melie, Aylin - Luana Bojof, Gabriela Vânoagă și Bianca Vișovan (antrenoare, Carmen Traicu și Elena Ștefan; coregraf, Georgeta Rădvan).
Sportivele de la Constanța s-au remarcat și la invididual compus, la care au concurat 77 de gimnaste de la cluburi din întreaga țară. Astfel, Alexandra Florea a ocupat locul doi (la egalitate cu o sportivă de la Focșani), Maria Broască a fost a patra, Bianca Vișovan s-a clasat pe cinci, iar Teodora Stoian și Bianca Voicu au fost la egalitate pe locul șapte. Dintre constănțence au urmat în clasamentul pe țară Delia Ivanciu (10), Gabriela Vânoagă (13), dar și Veronica Stan, Roxana Cristian, Adelina Nour, Aylin - Luana Bojof, Larisa Melie, Ștefania Tudor (CSS1) și Alina Ardeleanu (CSS1).

Finalele pe aparate de la nivelul 1 le-au prilejuit fetelor de la CSS1 Constanța ocuparea următoarelor locuri: la bârnă - Veronica Stan - 2, Delia Ivanciu - 4, Maria Broască - 5, Bianca Voicu - 8; la sol - Maria Broască - 2, Delia Ivanciu - 3, Teodora Stoian - 5; la sărituri - Maria Broască - 4, Alexandra Florea - 5; la paralele - Alexandra Florea și Teodora Stoian - 5 (la egalitate). De la CS Farul, Bianca Vișovan a luat medalie de argint la paralele, iar la sol s-a clasat pe poziția a cincea. „Marea majoritate a celor 77 de participante de la individual compus, nivelul 1, sunt din programul național Țară, țară, vrem campioane, astfel că locul cinci ocupat de Bianca Vișovan e foarte bun“, a punctat Carmen Traicu.
În competiția pe echipe de la nivelul 2, au concurat 11 formații, iar CSS1 - echipa 1 a fost a patra pe țară, prin Ana Lâlă, Ionela Vasile, Denisa Cioc și Alexandra Panait (profesori, Mirela Szemerjai, Cătălin Meran și Dana Sofronie; coregraf, Mihaela Lintzmaier). Formată din trei sportive, a doua formație a CSS1 a încheiat concursul pe locul șapte, evoluând Andreea Toma, Ioana Cristea și Cătălina Popescu (profesori, Mirela Szemerjai, Cătălin Meran, Dana Sofronie, Sorin Bechir și Mădălina Hârbu; coregraf, Mihaela Lintzmaier).

La individual compus (unde au evoluat 64 de gimnaste), cel mai bun loc, dintre constănțence, cinci, i-a aparținut Sabrinei Voinea Maneca (CS Farul, antrenată de mama sa, Camelia Voinea). Au urmat în ierarhie Ionela Vasile - 6, Denisa Cioc - 10, dar și Cătălina Popescu, Andreea Câju (CS Farul; antrenoare, Carmen Traicu), Alexandra Panait, Ioana Cristea, Andreea Toma și Ana Lâlă. În finalele pe aparate, de la CSS1, Ionela Vasile a fost a patra la paralele și la bârnă, Alexandra Panait s-a clasat pe poziția a opta la sărituri, iar Denisa Cioc a ocupat locul opt la paralele. De la CS Farul, Sabrina Voinea Maneca a obținut argint la sol și bronz la paralele și la bârnă. „Sabrina este o gimnastă care promite mult. Are tot viitorul înainte. Duminică, tot la Onești, va participa și la calificările pentru finalele din toamnă“, a precizat Camelia Voinea, vicecampioană olimpică în 1988, la Seul.

„A fost un concurs greu, cu multe gimnaste valoroase, dar sportivele de la CSS1 Constanța s-au prezentat foarte frumos. Și echipa a doua, atât la nivelul 1, cât și la nivelul 2, a evoluat deosebit, la nivelul doi clasându-se la distanță mică de locul trei. De altfel, CSS1 Constanța a fost singurul club de la aceste Naționale care a concurat cu câte două formații la fiecare nivel“, a declarat Mirela Szemerjai.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii