Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacolul galeriilor, sâmbătă, în SSC Farul - Academia Rapid „Vom face să răsune întregul cartier de cântecele noastre!“

ro

24 Feb, 2018 00:00 3574 Marime text

Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa, clasată pe locul doi în seria secundă a Ligii a 3-a, susţine sâmbătă, 24 februarie, amicalul de gală al pregătirii de iarnă, întâlnind la Constanţa Academia Rapid (echipa de pe poziţia a treia în Liga a 3-a Bucureşti)
  
Partida se va disputa pe stadionul „Portul“ din Constanţa, de la ora 14.00, iar începând cu ora 13.00 va avea loc prezentarea lotului cu care echipa suporterilor farişti va ataca promovarea în Liga a 2-a în returul ediţiei de campionat 2017 / 2018. Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 12.15. Potrivit informaţiilor oferite de SSC Farul, accesul suporterilor farişti se va face numai dinspre strada (intrarea) Stadionului şi fundătura 1 Mai (acces din bd. 1 Mai), intrarea principală situată chiar pe bd. 1 Mai fiind destinată suporterilor rapidişti.
 
Din cauza numărului foarte mic de locuri de parcare, cei care vin la meci sunt sfătuiţi să lase maşina în apropiere şi să continue drumul pe jos sau să utilizeze mijloacele de transport în comun (staţiile Gară CFR, Far). Punctele de vânzare a biletelor pentru suporterii farişti vor fi amplasate la capătul Intrării stadionului, în vecinătatea porţii de acces. Preţul unui bilet este de 10 lei (intrare generală), iar copiii cu vârsta de până în 14 ani împliniţi, însoţiţi de părinţi, vor beneficia de intrare gratuită. În conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii nr. 126/1995, republicată, accesul în incinta arenei sportive cu sticle din material plastic, băuturi alcoolice şi/sau obiecte pirotehnice este interzis. La meci şi-au anunţat prezenţa în jur de 500 de fani ai Academiei Rapid.

Pasiuni, antipatii şi dezbateri

Suporterii constănţeni abia aşteaptă această partidă, fiind convinşi că va oferi un spectacol deosebit. „Farişti, sâmbătă vom avea din nou ocazia să simţim fiorul unui derby. Un derby nu datorită competiţiilor în care sunt angrenate cele două echipe care se vor înfrunta. Ci datorită faptului că vom avea din nou ocazia să simţim tribunele vibrând sub picioarele noastre în timp ce două galerii, adversare tradiţionale, îşi cântă iubirea pentru echipa favorită şi «respectul» pentru rivali. Ambele echipe sunt sau se doresc a fi continuatoarele unor echipe de tradiţie din fotbalul românesc. Înainte, un meci FC Farul Constanţa - FC Rapid Bucureşti stârnea pasiuni, antipatii, dezbateri şi, foarte probabil, aşa va fi şi acum! Încă sunt proaspete amintirile dublelor confruntări din sezonul 2015 - 2016. Au fost meciuri care au depăşit ca asistenţă, intensitate şi nivel sportiv multe dintre partidele pe care le vedem acum în Liga I. Din păcate, sfârşitul acelui sezon a coincis şi cu sfârşitul existenţei celor două cluburi“, se arată pe pagina de Facebook a SSC Farul.

Figuri care se identifică cu istoria celor două cluburi 

Fanii constănţeni sunt convinşi că, deşi este una de verificare, partida va fi specială. „Există toate premisele ca meciul, chiar dacă are un caracter amical, să fie unul special. Ambele echipe au în componenţa lotului sau în conducerea executivă figuri emblematice ale fotbalului românesc. Figuri care se identifică cu istoria celor două cluburi. Ambele au pornit de jos, din fotbalul mic, jucat pe maidane şi în noroaie. Ambele îşi doresc o ascensiune cât mai scurtă şi revenirea în fotbalul «mare». Ambele sunt susţinute de galerii frumoase şi «inimoase», cum obişnuiesc să spună comentatorii sportivi. Deci, vă aşteptăm la stadion! Pentru că sigur vom avea ce vedea! Şi pentru că împreună vom face să răsune întregul cartier de cântecele noastre! Împreună ducem mai departe spiritul farist!“, mai spun cei de la SSC Farul.

Cinci transferuri la echipa suporterilor 

Până acum, SSC Farul a mai susţinut opt meciuri amicale în perioada de pregătire, înregistrând şapte victorii (7-0 cu Victoria Cumpăna, 5-0 şi 10-0 cu ACS Performer - juniori, 3-1 cu Farul Tuzla, 5-1 cu CS Năvodari, 3-0 cu Delta Dobrogea Tulcea, 2-1 cu FC Viitorul Under-19) şi o înfrângere (0-2 cu Abatorul Slobozia). În această iarnă, SSC Farul a transferat cinci jucători: Marius Tudorică, Alin Cârstocea, Kwadwo Twumasi, Marius Cocârlă şi George Călinţaru. Academia Rapid este antrenată de Cristian Schumacher, iar din formaţie fac parte şi mulţi jucători cunoscuţi, precum Pancu, Daniel Niculae, Maftei, Ionuţ Voicu sau Bratu.
 
Citeşte şi:
 
Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal SSC Farul Constanţa –Academia Rapid Bucureşti
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii