Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ebru Bolat, din Constanţa „Simona Halep a yachtingului românesc“, vicecampioană europeană

ro

07 Apr, 2015 00:00 2645 Marime text
Sportiva constănţeană Ebru Bolat, de la Yacht Club Regal Român, a obţinut o nouă performanţă însemnată în yachting. În vârstă de 15 ani, Ebru a câştigat medalia de argint la clasa Zoom8 a Campionatului European, întrecere desfăşurată în Spania, la Palamos. Această realizare vine după cele trei titluri internaționale de mare importanță (două europene și unul mondial) obţinute de Ebru în 2014.
 
România a urcat din nou pe podiumul competiţiilor internaţionale de yachting, prin valoroasa sportivă constănţeană Ebru Bolat. Supranumită „Simona Halep a yachtingului românesc“, tânăra a obţinut titlul de vicecampioană europeană în urma unei competiţii extrem de dure, cu răsturnări de situaţie zilnice, până în ultimul minut. Cu o zi înaintea curselor finale, Ebru conducea în clasament. Locurile pe podium s-au decis în ultima zi şi în ultima cursă, după o înfruntare în condiţii meteorologice dificile, cu vânt extrem de puternic.

Doi participanţi din România

Concursul a reunit 54 de sportivi (41 de băieți și 13 fete) din opt țări europene (Estonia, Danemarca, Rusia, Austria, Finlanda, Spania, Norvegia, România). România a fost reprezentată de doi sportivi, Ebru Bolat și Matei Alexandru Duca, acesta din urmă aflându-se la prima sa competiţie europeană de profil şi la prima participare la un concurs la clasa Zoom8.

Anul acesta, vrea şi titlul mondial


Contribuţia sportivei din Constanţa la palmaresul României este una remarcabilă. Anul trecut, sportiva constănţeană a câștigat nu mai puțin de trei titluri internaționale de mare importanță, două europene și unul mondial: campioană europeană la clasa Zoom8 (în luna aprilie), campioană europeană la clasa Optimist (în luna iulie), pentru ca, doar două săptămâni mai târziu, să devină vicecampioană mondială la clasa Zoom8. În 2015, marea provocare a lui Ebru o constituie câştigarea titlului mondial la clasa Zoom8, la întrecerea care se va desfăşura în luna august, în Austria.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii