Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Show de tip american România şi SUA se înfruntă pentru a treia oară la baseball, la Constanţa, în cadrul Trofeului „Jackie Robinson“

ro

07 May, 2019 00:00 1528 Marime text
Stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanţa va găzdui sâmbătă, 11 mai, de la ora 11.00, un eveniment special de baseball, un meci demonstrativ între o selecționată a SUA, reprezentată de militarii americani din baza de la Mihail Kogălniceanu, și echipa națională a României.
 
Spectacolul are loc în cadrul Trofeului Jackie Robinson, ajuns la a treia ediție. La eveniment vor participa, ca invitaţi, oficiali români și americani, precum și invitați din lumea sportului local. „Jackie Robinson Trophy 2019” este organizat cu sprijinul Primăriei municipiului Constanţa, al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative - SNSPA şi al altor parteneri VIVO Constanța și Burgheria Truck. „Meciul va avea intrarea liberă și promite un spectacol de tip american, cu muzică, bună dispoziție și surprize. În deschiderea meciului demonstrativ vor fi intonate imnurile de stat ale României și SUA“, se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Baseball şi Softball.
 
Primele două ediții, ce au avut loc tot la Constanța (pe stadionul „Portul“), au adunat câteva mii de spectatori, iar naționala României s-a impus de fiecare dată. Anul acesta, pe lângă evenimentul central, Federația Română de Baseball și Softball mai organizează, pe 10 mai, Cupa României la Baseball, unde se vor confrunta echipele LPS Roman, Leaders Călărași, Atletico Alexandria și Thunderwolves Botoșani.
 
Tradiția întâlnirilor România - SUA a fost inițiata începând cu 2017, de către Federația Română de Baseball și Ambasada SUA, ca parte a unui proiect mai larg de subliniere a valorilor comune. Atunci, se celebrau 20 de ani de la semnarea Parteneriatului pentru Pace între România și SUA. Acum, se celebrează 30 de ani de la căderea comunismului și 70 de ani de la formarea NATO.
 
Jackie Robinson a devenit un nume de referință pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar și pentru promovarea diversității și a toleranței. Sportivul a debutat pe 15 aprilie 1947 în Major League Baseball, devenind astfel primul jucător de baseball profesionist de culoare din această ligă. În același an a primit titlul de Debutantul Anului, stabilind pe parcursul carierei mai multe recorduri. Numărul 42 - cel purtat de Jackie Robinson - a devenit un număr simbol, fiind retras de la toate echipele profesioniste americane în semn de omagiu.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Meci România - SUA la Constanța. Trofeul „Jackie Robinson“ „Rege“ la fotbal, Gică Hagi a aruncat prima minge la baseball (galerie foto+video)

Imagini de la eveniment Constanța. România a învins iar echipa SUA la baseball. Cine le-a înmânat învingătorilor Trofeul "Jackie Robinson" (galerie foto+video)

Tricolorii au câștigat, la Constanța, meciul cu SUA Ambasadorul Hans Klemm i-a înmânat echipei României trofeul Jackie Robinson (galerie foto)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii