Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sezon prolific pentru mijlocaşul de 23 de ani Andrei Ciobanu l-a egalat pe Kevin Luckassen în topul golgeterilor FC Viitorul

ro

01 May, 2021 00:00 3950 Marime text
  • FC Viitorul a câştigat cu 3-0 meciul din deplasare cu Politehnica Iaşi.
  • Andrei Ciobanu a înscris două goluri în această partidă, ajungând la cota 9 în sezonul de faţă.
  • Duminică, 2 mai, echipa de pe litoral susţine o nouă confruntare importantă, cu Dinamo.
 
În victoria clară, 3-0, de pe terenul ultimei clasate, Politehnica Iaşi, din etapa a patra a turneului play-out din Liga 1, FC Viitorul a înscris tot atâtea goluri câte reuşise în precedentele nouă meciuri de campionat!
 
Recunoscută în anii trecuţi pentru spiritul ei de atac, echipa constănţeană şi-a pierdut vizibil în acest sezon din apetitul ofensiv, însă la Iaşi a reuşit să înscrie din nou mai multe goluri. De la ultimul succes la scor în campionat, 5-0 pe terenul lui Dinamo, înregistrat pe 26 februarie, formaţia de pe litoral nu mai înscrisese în nicio partidă (până la Iaşi) mai mult de un gol. În Copou, golgeterul FC Viitorul din lotul actual, mijlocaşul Andrei Ciobanu (23 de ani), a marcat de două ori (ambele goluri din penalty), ajungând la cota nouă în clasamentul golgeterilor şi egalându-l astfel pe Kevin Luckassen, cel care nu mai este însă la FC Viitorul de ceva timp. În această stagiune, Ciobanu a marcat mai multe goluri decât reuşise în precedentele cinci campionate jucate în Liga 1 (şapte)! Fotbalistul are deja nouă reuşite şi mai poate marca de câteva ori.
 

„Nu pot fi decât foarte mulţumit“   

 
„Sunt trei puncte extrem de importante, fiecare meci e ca o finală pentru noi. Ştiam că vom avea un joc greu, întrucât şi Poli Iaşi e într-o poziţie care o obligă să atace, să forţeze lucrurile, aşa cum eram şi noi. În primul rând, mă bucur că am marcat trei goluri şi că am cucerit toate punctele. Însă, trebuie să fim foarte atenţi, să ne refacem, pentru că este acelaşi lucru: următorul meci trebuie să-l câştigăm şi aşa mai departe. Normal că două goluri marcate rapid îţi uşurează misiunea, joci altfel, însă, în acelaşi timp, trebuie să stai mult mai bine defensiv, să fii mult mai atent. Băieţii au făcut o partidă foarte bună şi din punct de vedere tactic. Au dat totul şi merită felicitaţi. În momentul în care marcăm trei goluri şi nu primim niciunul, nu pot fi decât foarte mulţumit. Aceasta era una dintre problemele noastre, nu reuşeam să înscriem sau nu puteam marca mai mult. Sper ca acesta să fie un punct de plecare pentru un deblocaj al nostru şi al unei noi victorii în meciul următor”, a declarat antrenorul FC Viitorul, Cătălin Anghel, după partida cu Poli Iaşi.
 

Urmează meciul cu Dinamo

 
Aflată încă pe loc de baraj, 7, cu 22 de puncte, formaţia constănţeană întâlneşte în runda următoare, la Ovidiu, Dinamo, care ocupă în clasament o poziţie mai jos, cu 18 puncte. Meciul e programat duminică, 2 mai, de la ora 18.30.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Sursa foto: FC Viitorul
 
Citeşte şi:
 
„Importantă gură de oxigen”
FC Viitorul, victorie categorică în deplasare cu Poli Iaşi


Apetit ofensiv pierdut
În ultimele nouă meciuri din Liga 1, FC Viitorul a înscris numai trei goluri

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii