Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Selecționata Armânamea, prima victorie la Campionatul European (GALERIE FOTO)

ro

27 Jun, 2022 10:05 3001 Marime text
 
  • Ediția 2022 a Europeada, întrecerea continentală a Minorităților Naționale se dispută în Austria.
 
Echipa naţională de fotbal a comunităţii aromâne din România, Armânamea, a susținut prima partidă din grupa A a Campionatului European al Minorităților Naționale, Europeada 2022, întrecere care este găzduită de Austria.

Armânamea a întâlnit echipa slovenilor din Carinthia (Austria), în fața căreia a cedat cu 1-3 (0-0).

Adversarii au deschis scorul în minutul 47, după care Tase Halep a egalat în minutul 75. Slovenii din Carinthia au marcat celelalte două goluri pe final, în minutele 85 și 89.

Astăzi, Armânamea are meci cu selecționata croaților din Serbia, iar marți, 28 iunie, se duelează cu Romanșii din Elveția.

Din echipa Armânamea fac parte Vali Ionescu, Nasi Calențaru, Ștefan Ianuși, Alexandru Bujicu, Angelo Anagnoste, Sterică Bala, Tase Halep, Costi Pilici, Mircea Bangheorghe, Ionuț Caragheorghe, Stelian Carabaș, Radu Voinițchi, Teo Uzun, Alex Dragomir, Stelian Mișilaricu, Mihai Babageanu, Paris Șamata, Vasile Anagnoste și Adrian Pitu. Antrenor este Stelian Carabaș, iar organizator - Panait Trantu.

UPDATE 1:

Armânamea a cedat și în al doilea meci din competiție, scor 1-5 (0-0) cu Croații din Serbia.

Golul echipei din România a fost marcat de Dumitru Bangheorghe, în minutul 73 (reușita de 1-3), învingătorii punctând în minutele 47, 50, 68, 74 și 80.

Clasament: 1. Croații din Serbia – 6p (9-1), 2. Slovenii din Carinthia – 6p (9-1), 3. Armânamea – 0p (2-8), 4. Romanșii din Elveția – 0p (0-10).  

În ultimul meci din grupă, Armânamea va juca astăzi cu Romanșii din Elveția.   

UPDATE 2:

În ultimul meci din grupă, Armânamea a întâlnit echipa Romanșilor din Elveția, de care a dispus cu 2-1, realizând astfel primul succes la Europeada 2022.

După 0-0 la pauză, adversarii au condus cu 1-0, după golul din minutul 60, dar Tase Halep a întors scorul cu o dublă, în minutele 80 (din penalty) și 84.   

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Pareia di Fotbal Armânamea, Stelian Carabaș)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii