Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sancțiuni în urma incidentelor de la meciul FC Viitorul - Dinamo

ro

26 Jul, 2019 21:55 2034 Marime text

Decizie a Comisiei de Disciplină a FRF - 26.07.2019 întrunită vineri, 26.07.2019, Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a luat următoarea decizie:

FC Viitorul Constanța vs. FC Dinamo 1948 – Incidente – În temeiul art. 82.2, coroborat cu art. 82.3., lit.e, teza finală, și art. 20.6 din RD, se sancționează clubul FC Dinamo 1948 cu interzicerea pentru cinci jocuri a galeriei sau grupurilor de suporteri la jocurile disputate de echipă în deplasare și o penalitate sportivă de 15.000 lei; În temeiul art. 82.1, coroborat cu art. 83.7 din RD, se sancționează clubul FC Viitorul Constanța cu o penalitate sportivă de 10.000 lei.

Reamintim că, pe 15 iulie, meciul FC Viitorul – Dinamo, de la Ovidiu, din etapa întâi a Ligii 1, ediția 2019 / 2020, a fost întrerupt în minutul 67, după ce trei fani ai lui Dinamo au intrat pe teren.

Din gardul de la peluza în care stătea galeria lui Dinamo a fost ruptă o bucată, fanii bucureștenilor recurgând la aceasta după ce scorul a devenit 3-0 pentru FC Viitorul (Iancu 9, Ganea 48, Calcan 66).

Nemulțumiți de mai mult timp de numirea ca antrenor a lui Eugen Neagoe (în locul lui Mircea Rednic), dar și de situația de la club, suporterii dinamoviști au scandat tot meciul contra noului tehnician, iar când scorul a ajuns la 3-0 au dat în clocot, ajungându-se la acele incidente!

După 18 minute în care jocul nu s-a reluat, arbitrul Marcel Bârsan a chemat ambele echipe la maginea terenului, iar în peluză a început evacuarea fanilor dinamoviști. 

După ce galeria lui Dinamo a fost evacuată, meciul s-a reluat din minutul 67, de la scorul de 3-0 pentru gazde. Partida a fost întreruptă mai bine de 20 de minute.   

La puțin tmp după ce meciul a reînceput, FC Viitorul a mai marcat de două ori (Iancu 69, Eric 70), astfel că scorul a ajuns la 5-0, acesta rămânând rezultatul final!

În urma incidentelor, şase persoane au fost sancţionate.

În minutul 67 al partidei, mai multi suporteri ai echipei oaspete au rupt gardul împrejmuitor și au intrat pe teren. In urma acestor incidente, observatorul FRF a decis evacuarea suporterilor. Evacuarea acestora s-a desfășurat fara incidente. Au fost identificate și sancționate șase persoane. In plus aceștia au primit și măsură complementară, interzicerea accesului la meciurile de fotbal pe o perioadă de un an, se arată într-un comunicat al Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanţa.


Citește și: UPDATE. Gazdele au câștigat cu 5-0! Incidente produse de galeria lui Dinamo la Ovidiu, la meciul cu FC Viitorul. Partida, întreruptă peste 20 de minute, fanii evacuați
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii