Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a antrenat aproape un an pentru acest concurs Alergătorul Andrei Badiu, din Constanţa, s-a impus în maratonul montan din Vietnam

ro

25 Sep, 2018 00:00 2796 Marime text
Performanţă deosebită pentru alergătorul constănţean Andrei Badiu, care a obţinut prima sa victorie internaţională, cu ocazia maratonului montan din Vietnam!
 
Întrecerea s-a desfăşurat în nordul Vietnamului, la Sa Pa (aproape de graniţa cu China), iar cei peste 3.000 de participanţi din toată lumea au luat startul în probele de 21 km, 42 km, 70 km şi 100 km. În vârstă de 33 de ani, Andrei a alergat în cursa de 42 km, categoria de vârstă 30 - 39 de ani, alături de alţi 222 de alergători. Graţie unei evoluţii foarte bune, constănţeanul a câştigat cursa, cu timpul de 5:20:46, devansând pe podium un vietnamez, Ha Van Nhat (5:26:35) şi un francez, Nicolas Perrier (5:34:36)!
 

La început, se mulţumea şi cu locul zece

 
Sportiv amator, care a început alergările acum cinci ani, după ce, până atunci, nu mai practicase vreun sport, Andrei a rămas cu impresii deosebite după participarea la întrecerea din Vietnam. „A fost un concurs internaţional, la care au participat 3.400 de alergători din 54 de ţări. S-a alergat la altitudini cuprinse între 1.500 şi 2.000 de metri, pe teren de munte, cu stânci, pietriş şi noroi. M-am impus în proba de maraton, 42 de kilometri, la o distanţă de şase minute faţă ce cel sosit pe locul secund. Am fost singurul non-asiatic care a câştigat una dintre cele patru probe. M-am antrenat aproape un an pentru acest concurs, dar, când am început efectiv cursa, mă mulţumeam şi cu locul zece. În timpul probei, m-am confruntat cu dureri de genunchi şi am avut de înfruntat concurenţi puternici, obişnuiţi cu zona. De asemenea, în satele izolate prin care treceam erau localnici care săreau să facă poze cu alergătorii“, a precizat Andrei Badiu.
 

Şi-a depăşit cea mai bună performanţă internaţională

 
Graţie acestui succes, sportivul constănţean şi-a depăşit cea mai bună performanţă internaţională, realizată anul trecut, la Al Andalus Ultimate Trail (AAUT), concurs desfăşurat în zona muntoasă Sierra de Tejeda şi Sierra Nevada, din provincia spaniolă Granada. Ultramaratonul montan din Andaluzia a fost prima competiţie de acest gen la care a luat parte Andrei, iar rezultatul obţinut (locul cinci în clasamentul masculin şi locul şase la general, din 72 de concurenţi) a fost unul excelent, având în vedere şi faptul că, pentru acea întrecere, Andrei nu s-a pregătit pentru specificul montan al cursei, antrenându-se numai la Constanţa. Organizat de Team Axarsport, ultramaratonul montan s-a desfăşurat pe distanţa a 230 de kilometri, împărţiţi în cinci etape. La start s-au aliniat 72 de alergători din toate colţurile lumii, iar Andrei Badiu a fost al şaselea între cei numai 39 care au încheiat cursa! Andrei a realizat timpul de 27 de ore, 23 de minute şi 5 secunde, iar cea mai bună evoluţie a avut-o în runda a treia, pe care a încheiat-o pe locul doi, cu timpul de trei ore, 58 de minute şi 11 secunde!
 
Sursa foto: Facebook (Vietnam Mountain Marathon)
 
Citeşte şi:
 
Performanţă Andrei Badiu, din Constanţa, s-a clasat pe locul şase la ultramaratonul montan din Spania (galerie foto)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii