Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Rugby Tag" pe plaja din Mangalia

ro

31 Aug, 2009 02:37 4053 Marime text

rugby_copii_1.jpgPlaja „Laguna" din Mangalia a găzduit, la finele săptămânii trecute, o competiţie de „rugby tag".

Este vorba despre o formă de rugby pentru copii cu vârste de până la 12 ani. Jucătorii au prinsă la mijloc o centură cu două benzi colorate, albastre sau roşii, dispuse lateral. Când joacă, în loc să placheze adversarul, este suficient să-i desprindă una dintre benzi şi să strige „tag!", pentru ca acesta să fie nevoit să paseze mingea. Apoi, banda colorată este înapoiată jucătorului şi acesta reia jocul. Din mişcarea de preluare a benzii colorate, copiii învaţă practic cum să se aplece spre mijlocul adversarului pentru placaj, dar fără a efectua mişcarea.

rugby_copii.jpgRugby Tag este o formulă propusă de Federaţia de Rugby din Marea Britanie şi preluată de mai multe ţări. La Mangalia, acest sport este promovat de Lavinia Lungu. La competiţia de pe plajă s-au înscris participanţi din oraşul unde a fost organizat concursul, dar şi din Galaţi, Limanu şi Bârlad, micuţii din Mangalia câştigând această întrecere. Pentru jocul lor deosebit şi pasiunea demonstrată au primit premii speciale copiii: Ungureanu Andreea, Picoae Mihai şi fraţii Cincă Robert şi Andrei.

După meciurile care au contat pentru premiere, a urmat jocul demonstrativ al învingătorilor contra echipei formată din părinţii lor. Antrenamentele copiilor şi-au arătat utilitatea, iar părinţii au fost înfrânţi cu 4 la 5.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii