Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România, prin Uniunea Democrată Tătară prezentă la Grand Prix de Kurash organizat în Paris-Franţa (GALERIE FOTO)

ro

25 Jul, 2023 13:40 851 Marime text
Foto: UDTRomânia prin Uniunea Democrată Tătară a participat la Grand Prix de Kurash în onoarea președintelui Uzbekistanului, organizat în Paris-Franţa în perioada 23-25 iulie 2023 reuşind să urce pe locul 3 prin Daniel-Ilie Natea şi tot bronz prin Bianca-Elena Prodan.

Potrivit UDT, de ziua președintelui Uzbekistanului (24 iulie 2023), România a participat la Grand Prix Kurash din Paris cu o delegație formată din 4 persoane: Naim Ersin (oficial FRK), Emil Constantinescu, Bianca-Elena Prodan și Daniel-Ilie Natea. Președintele R. Uzbekistan Shavkat Mirziyoyev este și președintele de onoare al Federației İnternaționale de Kurash (IKA).

„Îl felicităm cu respect  pentru proiectul ambițios de a vedea Kurash la jocurile olimpice cel târziu în 2028 şi îi urăm un sincer şi călduros la mulţi ani!
Festivitatea de premiere a fost oficiată de domnul Merabi Iliadis președintele “Confederației Europene de Kurash” și al “Federației Elene de Sambo, Kurash și Chibaoba”, fondul de premiere fiind de 15.000 euro iar sportivii noastri a câştigat câte 1000 euro fiecare.
 Delegația României mulțumește în primul rând echipei care a orchestrat evenimentul, şi salută cu respect  IKA, EKC, KFU, Federatia Franceză de Kurash precum şi federațiile naționale care au participat la acest  eveniment!“ - au mai precizat reprezentanții UDT

Istoric kurash:  este diferit de judo, sambo, lupte libere, lupte greco-romane sau alt sport de contact.

„Precizăm asta pentru că în kurash se punctează [contabilizează] prima atingere cu solul și nu cine face acțiunea. Aceasta este diferența majoră dintre kurash și alte sporturi. Nu există fixări, luxaţii, loviri, tehnici articulare şi multe altele din alte sporturi. Astfel, kurash este unic prin simplitate și claritate.
Federaţia Română de Kurash (în curs de înfiinţare) prin Uniunea Democrată Tătară este unica organizaţie care în acest moment are recomandări de la federaţiile internaţionale pentru a reprezenta kurash în România. Participăm de peste 10 ani în toată lumea unde se organizează aceste turnee, în special în Asia unde este sport olimpic, recunoscut de “Consiliul Olimpic al Asiei” (https://ocasia.org/sports/49-kurash-ku.html), ȋn Africa de asemenea isi va face debutul oficial la Brazzaville Congo (https://centralasia.news/18841-kurash-wrestling-included-in-2023-african-games-programme.html), iar ȋn Europa a fost prezent pentru prima oara ca prezentare in European Games, Side Events (https://www.european-games.org/side-events/traditional-martial-arts/) şi urmeaza o  prezentare spectaculoasa in America la Jocurile Pan Americane“ - au mai precizat reprezentanții UDT


Citește și: 

Cât costă biletele de intrare la meciul Farul Constanța - FC Urartu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii