Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România joacă miercuri cu Macedonia de Nord. Marian Aioani, de la Farul Constanța, accidentat

ro

08 Sep, 2021 00:00 3804 Marime text

 
  • „Tose Proeski Arena“ din Skopje găzduiește miercuri, 8 septembrie, meciul Macedonia de Nord - România.
  • Partida contează pentru etapa a șasea a grupei J din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.
  • În disputa precedentă a tricolorilor, Virgil Ghiță, de la Farul Constanța, a debutat la Naționala mare a României.    
 
Convocat în premieră la prima reprezentativă a României, Marian Aioani, portarul Farului Constanța, a părăsit cantonamentul tricolorilor, nefăcând parte din lotul pentru meciul cu Macedonia de Nord, care se joacă miercuri, 8 septembrie, de la ora 21.45, pe „Tose Proeski Arena“ din Skopje, în etapa a șasea a grupei J din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.   
 
Rezervă în partida precedentă, pe care România a câștigat-o cu 2-0, pe teren propriu, cu Liechstenstein, Marian Aioani s-a accidentat, devenind indisponibil pentru confruntarea de la Skopje. „Marian a suferit o accidentare în pregătire, entorsă la glezna dreaptă, iar investigațiile coordonate de staff-ul medical al naționalei au dus la concluzia că acesta nu este disponibil pentru meciul de miercuri. Multă sănătate și recuperare rapidă, Marian!“, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal. În lot a rămas însă un alt fotbalist de la Farul Constanța, fundașul central Virgil Ghiță, care, în disputa cu Liechstenstein, a debutat la Naționala mare a României. Partida Macedonia de Nord - România va fi transmisă în direct la PRO TV și la Radio România Actualități.
 
După cinci etape, clasamentul grupei J arătă astfel: 1. Germania - 12p, 2. Armenia - 10p, 3. România - 9p, 4. Macedonia de Nord - 8p, 5. Islanda - 4p, 6. Liechtenstein - 0p. Miercuri, în grupă se mai dispută Armenia - Liechtenstein (de la ora 19.00) şi Islanda - Germania (de la ora 21.45).

 
Denis Bujor, gol pentru România Under-18

 
Echipa națională Under-18 a României (formnată din jucători născuți după 1 ianuarie 2004) a efectuat un stagiu de pregătire la Slatina, pe care l-a încheiat cu un joc de verificare contra formației de Liga a 3-a CSM Slatina. Întâlnirea s-a încheiat cu victoria tricolorilor mici, scor 3-0, ultimul gol al României U-18 fiind înscris de jucătorul Farului, Denis Bujor.
 
În afara de acesta, selecționerul României, Daniel Oprescu, a utilizat alți trei jucători ai clubului de pe litoral: David Maftei, Ștefan Duțu și Emanuel Martinovic. La această acțiune mai fusese convocat și goalkeeper-ul David Dincă, însă el a fost oprit în lotul echipei de seniori a Farului pentru amicalul de la Istanbul cu Galatasaray. 
 
Iată cum au evoluat jucătorii Farului în meciul cu CSM Slatina:  
 
David Maftei - fundaș dreapta, a fost titular și a jucat până la pauză;
Emanuel Martinovic - fundaș central, a fost titular și a jucat până la pauză;
Ștefan Duțu - fundaș central, a intrat pe teren în debutul reprizei secunde;
Denis Bujor - mijlocaș ofensiv, a intrat pe teren în debutul reprizei secunde și a înscris golul de 3-0.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Farul Constanța 
 
Citește și:
 
Virgil Ghiţă, de la Farul Constanţa, primul meci la Naţionala mare, în confruntarea România – Liechtenstein
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii