Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Retrogradarea ocoleşte Farul, însă oficialii constănţeni se menţin rezervaţi „Nu facem băi de şampanie că Sportul Studenţesc nu a fost programată”

ro

31 May, 2013 00:00 2033 Marime text
Cu o etapă înainte de final, FC Farul pare a fi scăpat definitiv de emoţiile retrogradării, după ce echipa Sportul Studențesc nu a fost programată la partida de ieri cu Rapid CFR Suceava, de la București, din runda a 29-a a Ligii a 2-a, şi ar urma să fie exclusă din campionat, pentru două neprezentări. În această situaţie, alături de ultima clasată, Dinamo II (echipă deja picată), ar ajunge în Liga a III-a şi Sportul, iar restul formaţiilor implicate în lupta pentru evitarea retrogradării, printre care şi FC Farul, ar scăpa definitiv de emoții. Sportul contestă însă neprogramarea, iar ieri avocatul patronului Vasile Șiman la fost a FRF, solicitând amânarea meciului cu Rapid CFR. Avocatul ar fi depus și câteva ștate de plată care ar fi atestat că s-ar fi achitat o parte din banii către arbitri. Cazul va fi discutat la Federația Română de Fotbal, iar o hotărâre va lua Comisia de Competiţii.
Informația neprogramării echipei bucureştene a apărut oficial încă de miercuri, atât pe site-ul FRF, cât și pe cel al Comisiei Centrale a Arbitrilor. În plus, ieri, formaţia suceveană, care sosise de miercuri în capitală, a primit hârtie de la FRF să se întoarcă acasă, întrucât meciul nu se va juca. Potrivit unor surse din Federația Română de Fotbal, Sportul nu a fost programată întrucât patronul Vasile Șiman nu a plătit niciun barem de arbitraj la meciurile din retur. Sportul Studenţesc a bifat prima din cele două neprezentări în prima etapă din partea secundă a Ligii a 2-a, când jucătorii au refuzat să intre pe teren la meciul de pe teren propriu cu Farul.

S-au fript cu ciorbă, aşa că suflă şi-n iaurt

„Nu mă bucur de răul nimănui, deşi nu sunt în relaţii bune cu patronul Sportului, Vasile Şiman, pe care îl suspectez că a pus umărul la problema noastră cu Internaţional Curtea de Argeş. Ne menţinem rezervaţi în faţa acestei hotărâri a Federaţiei de neprogramare a Sportului. Poate se mai găseşte un tertip, cine ştie. Speţa noastră, când Sportul nu s-a prezentat, a fost la fel de clară, şi am primit victoria la masa verde cu mare întârziere. Aşa că nu o lăsăm mai moale şi nu ne relaxăm, gândind că, gata, am scăpat. Jucăm până la finalul campionatului cu aceeaşi seriozitate”, a declarat Giani Nedelcu, patronul Farului, care îşi menţine însă hotărârea de a nu mai finanţa clubul dacă nu va primi hârtie de la fostul patron, Gheorghe Bosînceanu, prin care acesta renunţă la pretenţiile financiare. „Nu mai pot plăti singur. Oricum, indiferent de ce se va întâmpla, jucătorii vor încheia sezonul cu banii la zi”, a spus Nedelcu.
„Nu ne interesează problemele Sportului Studenţesc. Ne vedem în continuare de treabă. Nu sărim în sus de bucurie că echipa bucureşteană nu a fost programată şi nici nu facem băi de şampanie. Ne menţinem până la final modeşti, aşa cum am fost în toate partidele de după înfrângerea cu Rapid CFR Suceava. Antrenamentele îşi urmează cursul normal. Ne pregătim pentru meciul cu Săgeata Năvodari. Vrem să încheiem cu fruntea sus campionatul”, a spus şi Neculai Tănasă, preşedintele Farului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mars Farul 01 Jun, 2013 10:31 nedelcu mori si uita de FARUL