Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remiză albă în derby-ul orgoliilor constănţene „Dacă Farul va juca toate meciurile de acasă aşa, nu vor câştiga multe echipe aici“

ro

27 Aug, 2011 04:36 1981 Marime text

Derby-ul orgoliilor locale dintre FC Farul şi FC Viitorul s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, aseară, în meciul de deschidere a etapei a II-a din eşalonul secund.

farul.jpgDeşi se anunţa ca o partidă disputată, niciuna dintre echipe nu a reuşit să iasă în evidenţă cu ceva, ocaziile de poartă lipsind cu desăvârşire. Cea mai mare ocazie de gol şi singura a gazdelor i-a aparţinut lui Pătulea, care a şutat în diagonală de la 16 metri dar a lovit bara din stânga a porţii apărate de Costea. De partea cealaltă, echipa antrenată de Cătălin Anghel a avut posesia, şi-a trecut în cont şi câteva ocazii importante, însă acestea nu au fost suficiente pentru a bifa a doua victorie din campionat. Farul în schimb înregistrează cea de-a treia remiză din acest sezon, dacă o punem la socoteală şi pe cea din Cupa României şi urcă în prima jumătate a clasamentului cel puţin până după disputarea celorlalte meciuri ale etapei. FC Farul a început jocul de aseară cu următoarea formulă de echipă: Cernea - Dobre, Ionel Posteucă, Liviu Ştefan, Valentin Sandu - Niţescu, Robert Stăncioiu, Buzea,Ivanovici- Ştefan Ciobanu şi Pătulea. La oaspeţi au evoluat din primul minut Cosmin Costea - Ninu, Păcuraru, Larie, Turcu - Lazăr, Onicaş, Cristocea - Albu, Pantelie şi Aurelian Chiţu.
După meci, tehnicianul Farului, Marian Pană s-a declarat mulţumit atât de jocul echipei cât şi de rezultatul final. „Am întâlnit o echipă formată din jucători rapizi, tehnici, cu multa personalitate. Este foarte important că nu am pierdut. Daca analizăm în profunzime, ocaziile mai mari le-am avut noi: bara lui Pătulea şi situaţiile în care Pătulea a rămas cu balonul dar nu a gasit soluţia de a marca. Am fost dominaţi pentru că aşa ne-am propus sa jucăm, să stăm bine în terenul nostru şi să speculăm greşelile. În orice caz, echipa se va exprima din ce în ce mai bine şi va putea să înceapă să controleze şi jocurile. E un punct muncit contra Viitorului şi cred că şi un punct câştigat de noi. Trebuie să recunoaştem că am întâlnit o echipă foarte bună", a spus Pană după meciul de aseară. În schimb, omologul său de la FC Viitorul, Cătălin Anghel a precizat că rezultatul este echitabil însă vrea să vadă Farul jucând şi meciurile viitoare cu aceeaşi dăruire cum a evoluat în faţa echipei sale. „Ne-am dorit cele trei puncte însă, în prima repriză nu am avut rabdare să pasăm mai mult şi nu am avut claritate în acţiuni. Am întâlnit o echipă a Farului aşa cum mă aşteptam: dornică şi inimoasă. Se poate spune că rezultatul este echitabil, cu toate că noi am avut posesia jocului. Este un punct câştigat în deplasare. Sper ca Farul să joace toate meciurile de acasă în acest mod şi vom vedea câte echipe vor câştiga aici. Astăzi, Farul şi-a dat toată energia şi îi felicit pentru asta", a declarat Anghel.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii