Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:02 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Regele” a efectuat tragerea la sorți Academia Hagi joacă în Ungaria cu Real Madrid (galerie foto)

ro

22 Mar, 2013 00:00 2260 Marime text
Echipa de Juniori B a Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi” (formată din jucători născuţi după 1 ianuarie 1996; antrenor - Vasile Mănăilă) va participa, între 29 martie și 1 aprilie, în Ungaria, la turneul internaţional „Puskas - Suzuki Cup 2013”. La competiţie participă şase echipe: Academia Puskas, Honved Budapesta, Real Madrid, Panathinaikos Atena, Melbourne Football Institute şi Academia Hagi, ultimele două fiind invitatele de onoare ale ediţiei din acest an. Ieri a avut loc tragerea la sorţi, invitat de onoare pentru efectuarea extragerii fiind Gheorghe Hagi. În urma tragerii la sorţi, s-au stabilit cele două grupe: A - Academia Puskas, Academia Hagi, Real Madrid; B - Honved Budapesta, Melbourne Football Institute, Panathinaikos Atena. Echipa constănțeană va evolua în grupă după programul: vineri, 29 martie 2013: cu Academia Puskas (de la ora 15.00); duminică, 31 martie: cu Real Madrid (de la ora 15.00). Luni, 1 aprilie, se vor disputa meciul pentru locurile 5-6 și cele două finale.
Pentru că la data când ar fi trebuit să joace etapa a 18-a a Campionatului Național juniorii B sunt plecați la întrecerea din Ungaria, ei au disputat în devans meciul din această etapă, în deplasare, cu Rapidul, iar odată cu juniorii B au jucat și juniorii A (antrenor, Cristi Cămui). Ambele echipe constănțene au câștigat, 2-0 la juniori A (goluri Bogdan Țâru - min. 29 și Florin Tănase - min. 78, din penalty), 3-0 la juniori B (Alexandru Stoica - min. 29, Andrei Ludușan - min. 60 și Radu Stănișoară - min. 80 plus 2). La juniori A, au jucat ocupantele primelor două locuri (Viitorul avea două puncte avans), iar în urma acestui succes constănțenii s-au desprins la cinci puncte în fruntea clasamentului.

Dică, sărbătorit pentru cele 100 de goluri în Liga 1

Conducerile tehnică şi executivă ale clubului FC Viitorul, împreună cu jucătorii, i-au făcut o surpriză căpitanului formaţiei constănţene, oferindu-i un tort cu ocazia atingerii a 100 de goluri înscrise în Liga 1. „Mă bucur că am ajuns la această cifră. Era un obiectiv de-al meu şi îmi doresc să mai înscriu, să nu rămân doar la o sută de goluri. Am marcat multe goluri importante, dar cel mai important pentru mine în Liga 1 este cel reuşit în 2005, la meciul cu Timişoara, când am câştigat (scor 2-1) şi am sărbătorit la final cu Steaua un nou titlu de campioni. Fiecare dintre celelalte reuşite a avut însă importanţa lui, pentru că în general, toate golurile pe care le-am înscris au ajutat echipa la care jucam să şi câştige”, a declarat Nicolae Dică, pentru site-ul oficial al clubului. Pe lângă aceste 100 de goluri, cel mai titrat fotbalist al Viitorului a punctat de nouă ori și pentru echipa națională.

Sursa foto: Academia Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii