Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectele CS Bilal 2000 Victor Bănescu e sigur că, în 2017, în Turul Dobrogei vor participa şi rutieri licenţiaţi

ro

30 Dec, 2016 00:00 2944 Marime text
În 2016, Clubul Sportiv Bilal 2000 Constanţa, singura grupare profesionistă de ciclism din Dobrogea, a organizat o serie de competiţii care au avut un impact major în rândul iubitorilor acestui sport.

În primul rând, în acest an, CS Bilal 2000 şi-a fixat atenţia spre copii, pentru care a organizat două ediţii ale Cupei Mării Negre, o competiţie gândită în trei etape cu clasament individual şi general. „Sincer, nu mă aşteptam să avem atâţia participanţi la cele două ediţii ale întrecerii. Faptul că sute de copii au ales să participe la aceste concursuri mi-a redat încrederea că putem reconstrui ciclismul românesc distrus în ultimii ani de indolenţa unora”, a declarat Victor Bănescu, preşedintele CS Bilal 2000. Clubul constănţean a continuat şi in 2016 tradiţia Turului Dobrogei. Cea de-a 17-a ediție a competiţiei s-a adresat însă numai amatorilor şi juniorilor.

„Vom fi o echipă extrem de puternică”

„În 2017, sigur vor reveni în Turul Dobrogei şi licenţiaţi. Vrem să facem din nou un Tur al Dobrogei ca în vremurile bune”, a completat Victor Bănescu. Poate însă cel mai ambiţios proiect din 2016 pentru CS Bilal 2000 îl reprezintă reînfiinţarea echipei de profesionişti. Astfel, gruparea de pe litoral a lansat o amplă campanie de selecţie pentru copii şi adolescenţi cu potenţial şi atracţie pentru secțiile de triatlon și ciclism șosea, care va continua şi în 2017. „Avem deja câţiva copii care au intrat într-un program amplu de pregătire. Vom continua selecţia şi sunt sigur că în doi - trei ani vom fi o echipă extrem de puternică”, a încheiat Victor Bănescu.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii