Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:15 17 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Denis, adus acasă Proiect de hotărâre de CJC privind ajutorarea financiară a fiului fostului fotbalist Cosmin Paşcovici (galerie foto)

ro

12 Aug, 2016 00:00 11844 Marime text
Pe lista de proiecte de hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa se află şi cel privind acordarea unui ajutor financiar Ionelei Adina Paşcovici (soţia fostului fotbalist al FC Farul Cosmin Paşcovici) pentru băieţelul lor, Denis Mircea Mihai, care se confruntă cu grave probleme de sănătate. Iniţiatorul proiectului este Marius Horia Ţuţuianu, preşedintele CJC. Şedinţa de Consiliu se va desfăşura miercuri, 17 august, cu începere de la ora 13.00.
 
În vârstă de 11 ani, fiul lui Cosmin şi al Ionelei Adina se află, de aproape patru luni, în stare vegetativă. Diagnosticat cu cancer la creier (cu trei zile înainte de a împlini doi ani), fiul soţilor Paşcovici a fost operat, de atunci, de nenumărate ori la cap (atât în România, cât şi în Franţa), patru dintre intervenţiile chirurgicale fiind pe creier. Puştiul a dus însă o luptă teribilă cu boala şi nu s-a lăsat înfrânt. Pe 14 aprilie a.c. însă, băiatul a făcut hemoragie intracraniană şi a fost operat de urgenţă. A stat zece zile în comă, după care a intrat într-o stare vegetativă, iar de atunci şi până acum două zile s-a aflat pe un pat al Spitalului Judeţean Constanţa, vegheat non-stop de mama sa. Pentru a face rost de bani, Cosmin Paşcovici a plecat în Franţa, unde a muncit pe un tractor!

O nouă operaţie

„Ne-am externat ieri (n.r. miercuri). Denis Mihai este acasă acum, iar săptămâna viitoare mergem la Bucureşti să-i facem gastrostoma (n.r. deschiderea chirurgicală a stomacului la peretele abdominal, pentru a permite introducerea alimentelor în stomac printr-o sondă, evitând astfel esofagul). Denis Mihai a rămas în stare vegetativă, e problema cu respiraţia şi nu are deglutiţie, dar nu pot sta în spital la nesfârşit. O am şi pe Emma-Ioana (n.r. celălalt copil al cuplului Paşcovici) acasă şi nici eu, sincer, nu mai puteam. Cu masca de oxigen pe canulă şi hrănit pe sonda nazo-gastrică, Denis Mihai e stabil“, a declarat Ionela Adina. De ceva vreme, Cosmin Paşcovici este la Constanţa. Nu s-a mai întors în Franţa, pentru a putea sta acasă cu Emma-Ioana, care are un an şi jumătate.

 „Dumnezeu să vă dea putere, şi vouă, şi lui!”

Cosmin Paşcovici a postat aseară pe Facebook patru fotografii cu fiul său revenit acasă, cu mesajul „Bine ai venit acasă, Denis! Te iubim mult de tot!”. Aflând vestea întoarcerii acasă, prietenii au postat mesaje de încurajare. „Acasă e cel mai bine! Sănătate multă să vă dea Dumnezeu! O meritaţi din plin. Părinţi eroi!”, „Multă sănătate! Dumnezeu să-l binecuvânteze!”,  „Iubirea mea... Mă bucur mult pentru voi. Să îi dea Dumnezeu multă sănătate!”, „Ne bucurăm foarte mult că a ajuns în sfârşit acasă. Fiind înconjurat de dragostea voastră nemărginită, îi va fi mult mai bine. Vă pupăm pe toţi patru. Doamne ajută!”, „Of, Doamne, sper să se facă bine copilul vostru. Eu una am să mă rog pentru el de fiecare dată când voi avea ocazia. Nu merită asta. Un om care luptă atât de mult merită să se facă bine. Dumnezeu să fie în permanenţă cu el!”, „Sănătate, îngeraş!”, „Ne bucurăm enorm că a venit ziua să mergeţi la voi acasă. Multă putere şi răbdare, vă îmbrăţişăm cu drag, luptătorilor!” sau „A ajuns copilul acasă! Ce mă bucur! Dumnezeusă vă dea putere, şi vouă, şi lui! Simte copilul familia, mami, tati şi surioara lui. Sănătate! Vă pup! Aveţi grijă de voi, oameni frumoşi!”, au fost câteva dintre mesaje.  

Unde se pot face donaţii

Cei care doresc să ajute financiar familia Paşcovici pot depune bani (lei) în contul RO36BRDE020SV25174700200, la orice sucursală BRD. Contul este deschis pe numele Paşcovici Mihai Cosmin. Alte două conturi sunt: în lei - Banca Transilvania, agenţia Casa de Cultură, Constanţa; IBAN: RO17 BTRL 0140 1201 L816 56XX (titular - Paşcovici Ionela Adina); în euro - BRDE; agenţia Lăpuşneanu, Constanţa; IBAN: RO10 BRDE 140 SV433 65411400; SWIFT: BRDEROBU (titular - Paşcovici Ionela Adina).

Sursa foto: Facebook (Cosmin Paşcovici)

Ti-a placut articolul?

Comentarii