Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:43 07 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul „Go Green“ 300 de puieți de conifere plantați la Academia Hagi. Au contribuit și puștii grupei 2012 (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

16 Nov, 2022 21:42 954 Marime text


Farul Constanța continuă proiectele din cadrul programului „Go Green“, prin care se dorește atingerea neutralității climatice până în anul 2030.

Astfel, în colaborare cu doi parteneri ai clubului, au fost plantați 300 de puieți de conifere la Baza Sportivă a Academiei Hagi, „pentru că ne dorim ca toți copiii noștri să își desfășoare activitatea într-un mediu cât mai sănătos“, după cum se arată pe site-ul oficial al Farului.

La plantarea puieților de conifere au contribuit și puștii grupei 2012 a Academiei Hagi.

Farul își dorește să fie un lider nu numai prin rezultatele sportive ci și prin implicarea în creșterea, dezvoltarea și oferirea celor mai bune condiții tuturor copiilor și sportivilor care activează în cadrul clubului. Privim mereu spre viitor, iar prin acest proiect care continuă programul lansat în urmă cu aproximativ un an, vom oferi o ecranare naturală a terenurilor din baza Academiei Hagi. Plantarea acestor copaci va avea ca rol reducerea temperaturii în timpul verii prin umiditatea suplimentară datorată evaporării apei prin frunziș, încetinirea vitezei vântului, reținerea particulelor de praf și eliberarea oxigenului în atmosferă“, a precizat directorul de marketing al clubului, Costin Mega.

Considerăm acest demers foarte important pentru proiectul nostru de reducere a emisiilor de carbon, integrându-se perfect în strategia de atingere a neutralității climatice, se mai arată pe site-ul oficial al grupării de pe litoral.


Sursa foto: Academia Hagi 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii