Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Printr-o victorie putem salva întreg turul de campionat“

ro

22 Nov, 2008 03:43 874 Marime text

„Rechinii“ se confruntă, în continuare, cu o criză de efectiv, Gerlem, Ben Teekloh, Barbu, Şchiopu, Vlas şi Nae fiind indisponibili pentru partida de duminică

În criză de rezultate, Farul încearcă, duminică, să obţină prima victorie, în ultimele zece etape, pe terenul formaţiei Gaz Metan Mediaş, într-un meci contând pentru etapa a XVI-a a Ligii I.

Antrenorul grupării Farul Constanţa, Ion Marin, a declarat, vineri, că ultimele două partide ale sezonului, cu Gaz Metan Mediaş şi CS Otopeni, pot decide echipele care vor retrograda sau vor rămâne în Liga I. „În momentul acesta, chiar dacă ne-am manifesta regrete, ele sunt tardive, deoarece am avut multe şanse pentru a obţine puncte, dar le-am irosit. La Mediaş e ultima şansă de a ne redresa la adevăr, e un joc de şase puncte. Printr-o victorie putem salva întreg turul de campionat. Dacă vom învinge apoi şi Otopeniul, vom avea mari speranţe că, şi la anul, vom putea evolua pe prima scenă“, a spus Ion Marin. Antrenorul formaţiei constănţene a accentuat faptul că elevii săi au moralul afectat după ultimele evoluţii din campionat şi, tocmai din acest motiv, a insistat asupra acestui aspect. „În această săptămână, am avut cu băieţii numai discuţii mobilizatoare, pentru a da totul pentru aceste două jocuri. Aceste 180 de minute trebuie să le joace cu dăruire, angajament şi cu tot sufletul. În cele opt zile rămase până la finalul turului, niciun sacrificiu nu înseamnă prea mult pentru a obţine cele şase puncte. Farul nu se va preda la Mediaş, şi chiar dacă Mediaşul cedează greu puncte acasă, niciun meci nu seamănă cu altul. La începutul campionatului nu mă gândeam să fim în clasament sub Gaz Metan“. Pentru meciul cu Gaz Metan, Ion Marin nu poate conta pe serviciile lui Gerlem, Ben Teekloh, Barbu, Şchiopu, Vlas şi Nae, care sunt accidentaţi, şi nici pe Gosic, care este considerat ieşit din formă. Altfel, tehnicianul a dezminţit zvonul potrivit căruia ar exista o listă neagră cu jucătorii la care se va renunţa din iarnă şi a negat faptul că Farul ar fi interesată de legitimarea unor fotbalişti de la Prebaf Modelul, formaţie recent desfiinţată.

„Sunt obişnuiţi cu lupta pentru salvarea de la retrogradare“

De cealaltă parte, antrenorul echipei din Mediaş, Cristian Pustai, a declarat că partida cu Farul va fi una foarte dificilă, deoarece formaţia oaspete este obişnuită cu jocurile de salvare de la retrogradare. „Va fi un meci foarte greu, cu o echipă obişnuită cu această luptă de evitare a retrogradării, pentru că Farul, în ultimii patru ani, s-a salvat in extremis de la retrogradare. Întâlnim o echipă destul de bună, dar sperăm să obţinem cele trei puncte. Trebuie să trecem repede peste meciul de la Bistriţa şi să revenim la jocurile bune de pe teren propriu“, a declarat Cristian Pustai. Tehnicianul echipei ardelene a fost de părere că o victorie cu Farul le va permite elevilor săi să abordeze returul cu mai multă încredere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii