Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:09 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul de la Năvodari, alături de fanii „marinarilor” intraţi în greva foamei Fotbaliştii Săgeţii au intrat pe teren cu un mesaj pro-Farul (galerie foto)

ro

12 Aug, 2013 00:00 2590 Marime text
Nou-promovata în Liga 1 nu a rămas insensibilă la drama clubului constănţean, ameninţat cu falimentul şi ai cărui fani refuză de vineri să mai mănânce

Sâmbătă seară, jucătorii Săgeţii au intrat pe gazonul stadionului „Farul”, la meciul cu ACS Poli Timişoara, purtând un banner primit de la grevişti. Fanii Farului au scris pe lunga bucată de pânză: „Istoria fotbalului constănţean este reprezentată de Farul. Salvaţi-l!”. Mesajul nu s-a văzut însă prea bine în primă fază, întrucât jucătorii nu au ţinut corect bannerul. Totuşi, chiar şi aşa, fanii Farului le mulţumesc jucătorilor pentru gestul lor. În cele din urmă însă, bannerul a fost filmat şi a apărut la televizor.

Mulţumirile greviştilor se îndreaptă şi către primarul oraşului Năvodari. „Nicolae Matei a fost de acord fără rezerve ca fotbaliştii Săgeţii să poarte acest banner. Îi mulţumim. În Constanţa, ecoul demersului nostru nu a fost auzit de nimeni, dar iată că ne ajută primarul de la Năvodari”, au spus fanii. Cei cinci suporteri ai FC Farul aflaţi de vineri în greva foamei la stadion au primit, sâmbătă, vizita fostului căpitan şi antrenor al FC Farul, Ion Barbu, care a jucat şah cu fanii. De asemenea, în dimineaţa aceleiaşi zile, când fotbaliştii Farului au plecat spre Mangalia, la amicalul cu ACS Callatis 2012, tehnicianul care pregăteşte Farul, Ion Răuţă, a venit la grevişti, i-a încurajat şi le-a dat un bax de apă şi o pungă de cafea.

Şi portarul Vlad Neagu a fost alături de suporteri, care au mereu în preajmă şi colegi din galerie. De la amenajarea cortului, vineri seară, în zona în care stau fanii s-au mai amplasat mesaje, „Greva foamei”, „Anti FRF LPF”, „Bosînceanu - gropar sau salvator?”, dar şi tricolorul. Pe timpul partidei de sâmbătă seară, fanii constănţeni au fixat pe gardul de la tribuna a doua, în zona reclamelor, alte două mesaje: „Salvaţi Farul!” şi cel adresat lui Gheorghe Bosînceanu, fostul patron al Farului. După ce au donat clubului 1.145 de lei, sumă strânsă din banii suporterilor, care i-a picat la fix Farului pentru stingerea unei datorii, fanii au anunţat că vor continua să adune bani, pe care-i vor vărsa în contul clubului. 
Ieri după-amiază, suporterii Farului au pus bannerul purtat de fotbaliştii Săgeţii pe podul nou din zona Agigea, care duce spre Port. De asemenea, alte două mesaje au fost amplasate pe poduri din Constanța: „Noi pentru Farul face orice. Voi?” și „Nu ucideți Farul!”.

Sorin Mihăilescu refuză orice tratament!

Ieri la prânz, Sorin Mihăilescu (45 de ani), cel mai cunoscut fan al Farului, se simţea rău. „Parcă nu am vlagă, sunt stins”, a declarat Sorin, care încă din noaptea de sâmbătă spre duminică resimţea urmele grevei foamei. Soţ şi tată a doi copii (Evelina - 23 de ani, Sorin jr. - 15 ani), dar în egală măsură nebun după Farul, Sorin a declarat că este hotărât să meargă până la capăt, semnând în acest sens o hârtie prin care refuză tratamentul medical, chiar şi dacă starea sa de sănătate va necesita intervenţia medicilor! „Am început să mă simt rău. Am lăsat o declaraţie prin care refuz orice tratament, acceptând doar analizele care pot arăta că acest gest extrem al meu este unul real. Dacă eu păţesc ceva, am rugămintea să continuaţi lupta! Cu Farul până la moarte şi după aceea!”, a postat Mihăilescu pe pagina sa de Facebook. „Curtea din faţa clubului arată senzaţional cu atâtea mesaje. Singura problemă e că suntem cinci - şase zombi în fiecare dimineaţă, aiurea-n drum! Azi e duminică. Haideţi cei care puteţi, cu corturi şi susţinere! Nimeni nu vă cere să intraţi în greva foamei, dar altfel ar arăta dacă ne-am implica mai mulţi. Eu nu cedez, merg până la capăt, indiferent care ar fi acela. PS: Mulţumesc tuturor celor care ne-au susţinut, fie prin simpla prezenţă, fie cu apă minerală sau doar cu gânduri de bine! Mulţumesc şi celor din presa locală pentru mediatizare şi susţinere! Înainte!”, a mai scris Sorin pe reţeaua de socializare. Ieri după-amiază, în greva foamei rămăseseră doar el şi un al doilea suporter, Dorin, de 27 de ani. Alexandru (28 de ani) nu a mai rezistat şi a mâncat ceva, ieşind astfel din grevă, dar rămânând alături de Sorin şi Dorin la stadion. Şi Andrei Boef (21 de ani) s-a simţit foarte rău, iar Sorin Mihăilescu a reușit să-l convingă să iasă din protest. Andrei nu mai este grevist, dar nu a părăsit locul grevei. Aseară, a renunțat și Dorin, astfel că Sorin a rămas singurul fan al Farului în greva foamei.

„Tăcerea şi ignoranţa sunt şi ele răspunsuri”

În urma ultimelor evenimente care au avut în centrul atenţiei FC Farul şi fanii săi, Asociaţia Suporterilor FC Farul Constanţa a redactat ieri un comunicat, în care, sub semnătura purtătorului de cuvânt, Alexandru Buga, menţionează: „1. ASFCF transmite sincere multumiri domnului primarul al oraşului Navodari, Nicolae Matei, reprezentanţilor clubului şi jucătorilor echipei Săgeata Năvodari, care au aprobat şi, respectiv,  au intrat cu mesajul nostru la începutul meciului de aseară (n.n. - sâmbătă); 2. Mulţumim domnilor antrenori Ion Răuță şi Ion Barbu pentru sprijinul acordat şi îi asigurăm de faptul că, atât timp cât suporterii FC Farul vor avea un cuvânt de spus, îşi vor continua, respectiv relua activitatea în cadrul clubului; 3. Mulţumim cadrelor medicale de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa - Serviciul de Ambulanţă pentru monitorizarea zilnică şi pentru decenţa cu care au tratat demersul nostru; 4. Mulţumim acelor reprezentanţi ai mass-media care au adus la cunoştinţa publicului acţiunile noastre. Fără ei, demersul nostru ar fi fost sortit anonimatului…total; 5. ASFCF continuă campania de strângere de fonduri pentru salvarea clubului fanion al fotbalului dobrogean de la faliment. Toţi cei care doresc să contribuie pot vira bani direct în contul clubului sau la cortul amplasat în curtea interioară a stadionului „Farul”. PS: Ne-am fi aşteptat la reacţii oficiale din partea tuturor celor vizaţi de protestul nostru. Mai ales că băieţii au intrat astăzi (n.n. - ieri) în a treia zi de greva foamei! Considerăm, însă, că nu este necesar să fie nominalizaţi. Tăcerea şi ignoranţa sunt şi ele răspunsuri”. Contul în care pot fi depuşi banii pentru Farul este RO52BTRL01401205215749XX.

Ti-a placut articolul?

Comentarii