Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătire în Olanda Luptătorul Alex Filip, de la Oyama Karate Constanţa, revine în Superkombat la Geneva

ro

16 Oct, 2014 00:00 4004 Marime text


Luptătorul Alex Filip, de la clubul constănţean Oyama Karate (antrenor, Marius Burlacu), va susţine a doua sa partidă în circuitul Superkombat la gala de la Geneva, care se va desfăşura pe 25 octombrie.

Filip va întâlni un luptător din Elveţia, într-un super-fight la categoria super-mijlocie. Deocamdată, nu s-a stabilit numele adversarului constănţeanului, confruntarea urmând a fi anunţată oficial în câteva zile. Meciul va avea loc în deschiderea galei, putând fi urmărit la sport.ro.

Alex Filip se află în această perioadă în Olanda, pentru un stagiu de pregătire, desfăşurat la sala Vos Gym Amsterdam. În vârstă de 29 de ani, luptătorul a devenit celebru la nivel mondial după evoluţia de la Constanţa din Superkombat, unde a avut, în direct la Eurosport, un debut extraordinar, marcat printr-un KO de senzaţie.

Ulterior, Alex Filip (care, în viaţa de zi cu zi, este poliţist) a obţinut centura neagră în Kyokushin Karate, culegând laudele lui shihan Francisco Filho (6 Dan), fost campion K-1 şi fost campion mondial Kyokushin Karate. Legendarul luptător brazilian a fost invitatul de onoare al celei de-a 31-a ediţii a taberei internaţionale de Kyokushin Karate, care a avut loc, timp de o săptămână, la Mamaia, în organizarea Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact.

„După ce am promovat examenul de centură neagră, am început pregătirea pentru meciul pe care îl voi disputa la Geneva. Cu trei săptămâni înainte de partidă, am început un camp de pregătire la faimoasa sală din Olanda Vos Gym Amsterdam! Aici îi am antrenori pe Francois Lubbers şi Ivan Hypollit. La această sală au activat multe nume celebre din kickboxingul mondial. Partenerii mei de antrenament sunt Hesdi Herges, Waren Stevelmans, Javier Loren şi mulţi alţii”, a declarat Alex Filip.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii