Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:03 05 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Practicarea în România a ramurii de sport „Schi nautic și Wakeboard“, recunoscută oficial

ro

29 Jun, 2021 10:47 1579 Marime text
  • Schiul nautic este un sport acvatic în care sportivul este remorcat de o barcă cu motor. Wakeboard este schiul nautic practicat cu o placă asemănătoare celei de snowboarding. 
 
În Monitorul Oficial al României a fost publicat Ordinul emis de ministrul tineretului și sportului, Eduard Nowak, privind recunoașterea oficială a practicării în România a ramurii de sport „Schi nautic și Wakeboard“.

Potrivit Wikipedia,

Schiul nautic este un sport acvatic în care sportivul este remorcat de o barcă cu motor outboard, menținându-se pe apă cu unul sau două schiuri.

Contactul rapid între suprafața schiurilor și apă face ca deplasarea să fie lină, iar practicantul să stea drept și să alunece pe apă.

Viteza de deplasare în schiul nautic este de aproximativ 40-50 km/h, suprafața de contact dintre schiuri și apă fiind elementul care determină o deplasare mai rapidă sau mai lentă a bărcii.

Comunicarea între schior și conducătorul bărcii se face prin semnale cu mâna (pentru accelerare, încetinire etc).


Conform sursei citate,

Wakeboard este schiul nautic practicat cu o placă asemănătoare celei de snowboarding (wake însemnând siaj în limba engleză).

Combinând câte puțin din surfing, snowboarding și schi nautic, a ajuns la unul dintre cele mai complexe și spectaculoase sporturi nautice din ultimele decenii.

Wakeboardul face parte din categoria sporturilor extreme.

Aceste sporturi nautice se pot practica și pe lacul Snagov, dar și la Mamaia și în alte stațiuni de pe litoral. 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Academia Ski-Nautic & Wakeboard Junior)  

Ti-a placut articolul?

Comentarii