Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piedici in lupta pentru locul secund

ro

26 Nov, 2009 01:20 951 Marime text
farul.jpgEchipele de pe locurile 2 - 6, incluzând şi trupa pregătită de Gheorghe Butoiu, sunt despărţite de un singur punct în clasament

FC Farul vrea să obţină maximum din ultimele două meciuri programate în acest an, pentru a încerca să termine turul de campionat pe locul secund, ultimul care asigură revenirea pe prima scenă fotbalistică. „Marinarii" se confruntă, însă, cu mari probleme în ceea ce priveşte pregătirea fizică, dar şi accidentările repetate.

Obiectivul constănţenilor de a termina pe locul secund turul de campionat este pus în pericol de forma fizică a jucătorilor, lucru recunoscut şi de proaspătul antrenor al Farului, Gheorghe Butoiu. Tehnicianul susţine că până la pauza competiţională de iarnă nu se mai poate face nimic pentru a îmbunătăţi condiţia fizică a jucătorilor săi. „Problema la acest meci o să fie angajamentul, dăruirea şi pregătirea fizică. Am văzut că nu putem să jucăm la aceeaşi intensitate tot meciul. După minutul 70 - 75, cu indulgenţă, suntem la pământ. Avem lacune mari la pregătirea fizică. Mai sunt două etape şi nu avem ce îmbunătăţi. Vom încerca la antrenamente să facem în aşa fel încât să încercăm să alergăm mai mult", a spus Butoiu. În afară de această problemă, gruparea de la malul mării se confruntă şi cu unele absenţe importante. Astfel, pentru următorul meci din campionat, programat la finalul acestei săptămâni, împotriva formaţiei Steaua II, tehnicianul Farului nu poate conta pe cei doi fundaşi centrali titulari, Diogo da Silva şi Paul Papp. Primul este accidentat de mai mult timp, în timp ce jucătorul împrumutat de la FC Vaslui, este suspendat după ce a acumulat în ultima partidă contra Tricolorului Breaza al patrulea cartonaş galben. Butoiu nu are doi înlocuitori de profil, singurul fiind Ion Barbu. Foarte probabil, celălalt loc în centrul defensivei va fi luat de liberianul Ben Teekloh, jucător care în trecut a mai evoluat pe linia de fund. Farul nu va conta nici pe Vasilică Cristocea. Acesta va lipsi atât în meciul cu echipa a doua a Stelei, cât şi în ultima etapă a turului împotriva formaţiei Gloria Buzău. Mijlocaşul încă se resimte după accidentarea suferită cu Dunărea Galaţi, când a trebuit să părăsească terenul imediat după marcarea golului victoriei. Potrivit doctorilor, Cristocea are o ruptură musculară la piciorul drept. În rest, tehnicianul „marinarilor" are la dispoziţie întreg lotul valid. Meciul Steaua II - Farul este programat să se dispute duminică, 29 noiembrie, la ora 13.00. Altfel, fostul consilier tehnic al „marinarilor" şi antrenor al echipei a doua a clubului de pe litoral, Cristian Cămui, a fost pus în fruntea Centrului de Copii şi Juniori de la Farul. Astfel, după ce a fost demis în urmă cu o săptămână de la Farul II, Cămui va coordona activitatea din cadrul Centrului, din care face parte şi echipa secundă pe care a pregătit-o până în etapa a XV-a.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii