Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pickleball la Constanța, în cadrul proiectului național „4/4 Pentru Prieteni“ (GALERIE FOTO)

ro

04 Apr, 2023 20:43 1510 Marime text
 
Complexul Sportiv „Tomis“ din Constanța a găzduit astăzi o acțiune de voluntariat, „Pickleball la Constanța, un mod excelent de a petrece timpul liber“, în cadrul celei de-a cincea ediții a proiectului național „4/4 pentru Prieteni“, coordonat de Ambasada SUA și filiala din România a Consiliilor Americane pentru Educație Internațională, „American Councils for International Education - Romania“.
 
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, alături de Fundația Romania Pro Culture, celebrează valorile prieteniei și ale voluntariatului, contribuind astfel în orașul Constanța la realizarea evenimentului național.

Inspirați din gândurile remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King jr.: «Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?» și urmând modelul SUA, care sărbătoresc, în aprilie, Luna Voluntarului, Emil-Jan Ionescu – Nichita, directorul adjunct al DJST Constanța, și reprezentanții Fundația Romania Pro Culture, Marius Socea, Sergiu Brădean și Nathan Whittaker, realizează o acțiune de voluntariat intitulată «Pickleball la Constanța, un mod excelent de a petrece timpul liber»“, pentru a populariza și încuraja în rândul elevilor un stil de viață sănătos, o atitudine pozitivă față de comunicare, spiritul civic, toleranță și responsabilizarea socială, mișcarea sportivă, abilitățile sociale, competitive, de concentrare și de lucru în echipă, spiritul de fair-play, încrederea de sine, capacitatea de autodisciplinare, motivația, ambiția și angajamentul pe termen lung, precum și abilitatea de a accepta victoria sau înfrângerea, se arată într-un comunicat.


Timp de trei ore, elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Țițeica“ din Constanța, alături de profesoare de educație fizică și de învățământ primar (Alexandra Mocanu, Neli Dimancea, Mirela Elena Cotoarbă, Adela Ivan, Iuliana Badiu, Nicoleta Zamfir, Marinela Koseoglu, Cristina Lomnoșanu), de directorul Florentina Țigmeanu și de inspectorul pentru educație fizică și sport de la ISJ Constanța, Gabriel Georgescu, au participat la activitatea sportivă.

Cei prezenți au primit informații despre jocul de origine americană pickleball (care îmbină elemente din tenisul de masă, tenisul de câmp și badminton), despre ce înseamnă sportul ca prietenie și terapie, conduită și comportament adecvat în comunitate, muncă în echipă, respectul față de coechipier, asumarea de sarcini, diversitate, egalitatea de șanse, toleranță.

La final, voluntarii au fost recompensați cu diplome de participarea din partea coordonatorilor principali ai proiectului național, Ambasada SUA și filiala din România a Consiliilor Americane pentru Educație Internațională.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii