Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petre Grigoraş - „Cu galerii frumoase, simţi că joci fotbal“ SSC Farul a încheiat seria amicalelor cu o victorie contra Academiei Rapid (galerie foto + video)

ro

26 Feb, 2018 00:00 5346 Marime text
Atmosfera de mare meci a fost reînviată sâmbătă, pe stadionul „Portul“ din Constanţa, de SSC Farul şi Academia Rapid, ambianţa amintind de vremurile în care defunctele FC Farul şi Rapid Bucureşti jucau şi făceau spectacol, atât pe teren, cât şi în tribune.
 
Acum a fost vorba de un amical între echipele care duc mai departe tradiţia celor două înaintaşe. Înfiinţată de suporteri, SSC Farul se află pe locul doi în seria secundă a Ligii a 3-a, în vreme ce Academia Rapid ocupă poziţia a treia în Liga a 4-a din Bucureşti. Având ca obiectiv promovarea imediată în Liga a 2-a, „marinarii“ au disputat cu această ocazie ultima partidă de verificare înaintea startului returului, dar şi-au prezentat şi lotul cu care vor aborda partea secundă a campionatului. Deşi starea terenului şi vremea nu au fost prielnice fotbalului, cele două echipe au încercat să joace cât mai bine, iar la final victoria i-a aparţinut SSC Farul, cu 2-1 (Al. Grigoraş 9, C. Zamfir 87, respectiv Ad. Grigore 89).
 

Academia Rapid, cu Pancu, Maftei şi Voicu în teren

 
SSC Farul (antrenori, Petre Grigoraş, Marian Dinu, Ion Barbu şi Gică Mina) a jucat cu: Gurău - Iani (55 Robu), Diakite, K. Twumasi (46 Botea), Vântu (55 Androne) - Tudorică (55 Vl. Suciu), Cârstocea (46 I. Florea) - Al. Grigoraş (cpt.) (55 C. Zamfir), R. Stănescu (55 V. Şicu), Călinţaru (46 Cl. Dragu) - Pătulea. „Întrucât terenul nu s-a prezentat în condiţiile pe care ni le-am fi dorit, nu am putut oferi cel mai bun spectacol, dar fotbaliştii au încercat să joace cât mai bine şi cred că a ieşit un joc bun. A fost un test foarte reuşit. Sunt satisfăcut nu neapărat pentru rezultat, cât pentru preocuparea băieţilor de a juca fotbal, de a pasa şi de a se concentra, indiferent de starea gazonului şi a vremii.
 
Având şi în tribună un public numeros, a fost cu atât mai bine. Chiar mă bucur că am reuşit să jucăm acest meci“, a declarat Petre Grigoraş. La Academia Rapid au evoluat, printre alţii, cunoscuţii Daniel Pancu, Vasile Maftei şi Ionuţ Voicu. Antrenorul Constantin Schumacher a trimis pe teren următoarea formulă de start: Ciuculescu - I. Voicu, Boian, Maftei, M. Stancu, Olariu, Duriţă, Lădaru, Goge, Vlada, Pancu (cpt.). Rezerve au fost Ignat, Dovleac, Bordei, Bărbălău, Dumitrescu, Niţu şi Ad. Grigore.
 

La bustul gol în tribună

 
Principalul SSC Farul a remarcat ambianţa în care s-a disputat meciul. „În primul rând, m-a bucurat atmosfera din tribune. Când vezi galerii frumoase, simţi că joci fotbal. Acesta cred că a fost cel mai mare câştig al partidei“, a spus Grigoraş. Sectorul de tribună farist l-a aplaudat pe veteranul rapidist Daniel Pancu (40 de ani), atunci când acesta, schimbat în repriza secundă, se îndrepta spre cabine. În ciuda frigului, mai mulţi suporteri ai Academiei Rapid s-au dezbrăcat în prima repriză la bustul gol în sectorul de tribună care le-a fost repartizat. La meci au fost prezenţi în jur de 350 de fani ai Academiei Rapid.
 

Mingi pentru fani

 
Înainte ca meciul să înceapă, a avut loc prezentarea lotului SSC Farul, din care fac parte 24 de fotbalişti: Gurău, Vl. Neagu, Cebotari - portari; Botea, Diakite, Androne, Vântu, K. Twumasi, Vl. Suciu, V. Şicu, I. Florea, R. Stănescu, Iani, Crânganu, Caragea, Robu, Cârstocea, Tudorică, Călinţaru, Cocârlă, Zamfir, Al. Grigoraş, Cl. Dragu şi Pătulea - jucători de câmp. În momentul prezentării, fiecare jucător a ieşit de la cabine cu o minge, pe care a aruncat-o în tribună în sectorul fanilor constănţeni. În acest moment, SSC Farul are o singură problemă medicală, Marius Cocârlă, care e posibil ca de astăzi să intre în program normal, dar care are şanse mici să fie apt de joc în primul meci din retur, în deplasare cu Unirea Slobozia.
 
„El oricum era în urmă cu pregătirea. După ce a avut şi această pauză din pricina accidentării, e foarte greu să-l pregăteşti pentru un joc atât de important în ultimele cinci - şase zile. Dar campionatul e lung şi important e să se refacă“, a spus Petre Grigoraş.
 

„Trebuie să ne arătăm valoarea şi forţa“

 
Meciul cu Unirea Slobozia (echipa de pe locul patru) se joacă sâmbătă, 3 martie, de la ora 15.00. „Am în cap anumite formule de echipă. Vom vedea care va fi starea terenului de la Slobozia şi, în funcţie de anumite aspecte, voi lua o hotărâre în ce priveşte primul 11. Şi Unirea a făcut unele achiziţii, dar era puternică şi înainte şi foarte omogenă. În tur, am avut un meci extrem de dificil cu ea, pe care l-am câştigat cu mare greutate. Însă în astfel de jocuri trebuie să ne arătăm valoarea şi forţa şi să dovedim că într-adevăr merităm să promovăm. Se poate întâmpla orice în confruntări de acest gen, cu atât mai mult cu cât se anunţă vreme grea. Cred că starea terenului va influenţa foarte mult calitatea jocului, având de suferit echipa care încearcă să paseze şi care are jucători mai tehnici. Să sperăm că la ora jocului vom beneficia de un teren bun la Slobozia, pe care să etalăm ce am pregătit până acum“, a punctat Petre Grigoraş.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
Video:
 



Citeşte şi:
 
 
Forţe impresionante de jandarmi pe bulevardul 1 Mai din Constanţa. Ce se întâmplă în zonă şi de ce au fost luate măsuri speciale de securitate (galerie foto-video)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii