Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petre Comăniţă va da lovitura de start la meciul SSC Farul - Gloria Băneasa

ro

07 Sep, 2016 00:00 5274 Marime text
Conform obiceiului instituit de echipa înfiinţată de suporterii FC Farul, acela de a-şi cinsti gloriile, şi la partida SSC Farul - Gloria Băneasa, din etapa a cincea a Ligii a IV-a de fotbal a judeţului Constanţa, lovitura de start va fi dată de o persoană importantă din istoria FC Farul. E vorba de antrenorul emerit Petre Comăniţă (78 de ani), reputat specialist, care a fost prezent şi la partida SSC Farul cu Avântul Comana, prima susţinută pe teren propriu în acest sezon de echipa fanilor.
 
Petre Comăniţă a jucat (ca portar) la Locomotiva PCA, la Sportul Studenţesc şi la lotul naţional de juniori, dar o accidentare l-a obligat să renunţe de timpuriu, la doar 19 ani, la activitatea competiţională. Imediat şi-a început însă cariera de antrenor. La Farul a venit ca tehnician la 22 de ani (în 1960). Activitatea de antrenor a fost încununată cu două titluri naţionale de juniori (1961, 1962). La echipa mare a fost mulţi ani antrenor secund, apoi, la finele anilor 2000, şi director tehnic. De asemenea, s-a ocupat şi de Centrul de Copii şi juniori al Farului. Posesor al licenţei Pro, a fost şi responsabil federal, făcând parte din comisii ale Federaţiei Române de Fotbal şi ale Şcolii de Antrenori.

La meci vin şi handbaliştii de la HC Farul

Meciul SSC Farul - Gloria Băneasa se joacă pe terenul ITC din Complexul Sportiv Badea Cârţan, sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 17.00. La meci şi-au anunţat partida, pentru a-i susţine pe fotbaliştii gazdă, şi handbaliştii de la HC Farul. Dacă SSC Farul conduce Liga a IV-a, cu 12 puncte din 12 posibile (având patru victorii şi golaveraj 18-2), Gloria Băneasa a strâns până acum numai trei puncte, având un succes şi trei înfrângeri, golaveraj 11-20.

Meciul cu Ştiinţa Poarta Albă, programat marţi

Din câte se pare, cei doi jucători de la SSC Farul care au fost schimbaţi pe parcursul meciului din etapa trecută, cu Portul Constanţa, din pricina problemelor medicale, Florin Pătraşcu şi Alex Grigoraş, vor fi apţi de joc sâmbătă. De asemenea, lotul se va întregi cu fotbaliştii sosiţi de la Naţionala de fotbal pe plajă a României. Celelalte meciuri ale rundei sunt: CS Eforie - Portul Constanţa, CS Năvodari - Avântul Comana, CS Agigea - CFR Constanţa, Gloria Albeşti - CS Mihail Kogălniceanu, Voinţa Valu lui Traian - Victoria Mihai Viteazu, Unirea Topraisar - Ştiinţa Poarta Albă, CSO Ovidiu - Farul Tuzla şi Viitorul Fântânele - Sparta Techirghiol. În runda următoare, SSC Farul întâlneşte în deplasare Ştiinţa Poarta Albă, marţi, 13 septembrie, de la ora 17.00.

„Aveţi puţină răbdare!”

SSC Farul este liderul clasamentului, cu punctaj maxim, iar celor care s-au arătat nemulţumiţi de calitatea jocului elevilor lui Ion Barbu, Gică Mina şi Viorel Farcaş din ultimul meci (câştigat cu 4-0 în fieful Portului Constanţa) suporterii le răspund: „Echipa s-a încropit din mers şi relaţiile de joc suferă, dar mai aveţi puţină răbdare. Această formaţie încă nu dispune de coeziunea necesară, dar, în scurt timp, o va avea şi lumea va vedea un fotbal de calitate. Este o promisiune a tuturor celor implicaţi în acest proiect. Prima etapă a fost acum două săptămâni şi, în scurtul timp scurs de atunci, au mai venit Vasile Şicu, Enghin Amet şi Cornel Ciobanu, jucători care au fost titulari la meciul cu Portul. În plus, au lipsit Ionuţ Florea şi Iulian Răvoiu. Aveţi puţină răbdare! Scheletul acestei formaţii va asigura două promovări consecutive!“.

Citeşte şi:

L-au aşteptat cu fanfara şi i-au dat o garsonieră cu chirie
Fotbalist constănţean, tămăduit cu aluminiu şi fire de argint
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii